Македонија инкубатор за Албанци и Роми?

• Креатор на темата Креатор на темата concrete
  • Време на започнување Време на започнување
Сите ние плаќаме на државата и нема тука мој или твој дел.

Требаше да се помогнат само оние општини со слаб наталитет, а не сите.

Судов ебан е се' само не Македонски.

Предлагам на тоа мисирите во Влада, да формираат агенција или некој друг вид на фонд само за овие општини каде преку конкретни проекти ќе им се помага.

Нека биде на доброволна база, кој сака да префрла автоматски по 1% од месечната плата во тој фонд, од кој ќе се финансираат сиромашните семејства со цел да се охрабрат и да раѓаат деца.

Eeeeeeeee takvi sme nie Albancite, grabime se pred sebe.... hi hi hi hi :vozbud::vozbud:

После немој да се љутиш ако некој спомне КАЧАЦИ.:pos2:

Сите ние плаќаме на државата и нема тука мој или твој дел.

Требаше да се помогнат само оние општини со слаб наталитет, а не сите.

Судов ебан е се' само не Македонски.

Предлагам на тоа мисирите во Влада, да формираат агенција или некој друг вид на фонд само за овие општини каде преку конкретни проекти ќе им се помага.

Нека биде на доброволна база, кој сака да префрла автоматски по 1% од месечната плата во тој фонд, од кој ќе се финансираат сиромашните семејства со цел да се охрабрат и да раѓаат деца.

ДА СЕ ПОМАГА ПРЕКУ ЦРКВАТА.
ТОА Е МАЈКАТА.
КОЈ САКА ДА ПЛАЌА НА ЦРКВЕНА ФОНДАЦИЈА ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА НАТАЛИТЕТОТ.

И тоа е излез, но дали па тие се доволно чесни за да им се довери тоа.

Ако досега не покренале ниту најмала иницијатива, а се доколку не им платиш 500 денари за пеење се лутат и не идат.

Незнам за ова битушанецов, како почна малку и да се буди....веројатно припаѓа на она ВМРО малцинство кое се подведува под графата " не се сите будали во...." но оној што го смислил законов или е качак, или е бугарин или е ОРТА БУДАЛА...:)
Уште кога зинаа се знаеше како ова ќе заврши....
....факт е дека Македонците се топат во сопствената држава во истиот котел со албанците, циганите и нивната стапка на прираст од космички размери....у заради тоа треба да се бара солуција во некој систем сличен како оној кој се користи за зачувување на панда мечките....т.е. популациите на животинки во изумирање...
...тоа пак значи една ЈАСНА и ПРЕЦИЗНА точно УСМЕРЕНА државна , а и европски поддржана кампања за поддршка на наталитетот на Македонците...
....тоа пак понатака значи јасно гласно да е стави на маса ФАКТОТ дека Македонците изчезнуваат и дека треба уште појасно и погласно да се праша.....дали вопшто се има намера да се забави или прекине тој процес.....
....па јеботе римски папа...веројатно вредиме барем колку белите скокотливи буви на Борнео????

Законот или ќе биде или повлечен или воопшто нема да биде спроведе, едноставно бидејќи немам пари за таква работа.

Си го кажав мислењето и на другата тема за оваа проблематика и ќе го повторам овде.
Ако конкретно зборуваме за Мариовскиот крај,треба да знаеш дека тоа е еден од најнеразвиените и најзабателени подрачја во Македонија,што соодветно значи дека тоа е еден од факторите популацијата во Мариово постојано да опаѓа.
Тоа мене лично не ме вознемирува воопшто. Насекаде луѓето се преселуваат онаму каде што ќе најдат подобри услови за живот. И низ Америка има празни ливади па никој не се сили секоја од нив да ја наполни со по еден дом. Впрочем, колку можеш да ми гарантираш дека Мариовецот кој денес ќе се роди после 20 години нема да се пресели во Скопје? Правењето деца (самата процедура тури-вади) не е проблем во случајов. Ако некој има проблем со ерекцијата не му треба на него парична мотивација, му треба вијагра. Проблемот е како Мариовецот да се задржи во Мариово, а таа проблематика воопшто не ја планира и решава овој закон. Значи проблемот си останува.
Имаме Мариовец зачнат денес кој на 20 години ќе се пресели во Скопје поради ужасните услови на живот кои ги има во Мариово. И така во круг.

Незнам за ова битушанецов, како почна малку и да се буди....веројатно припаѓа на она ВМРО малцинство кое се подведува под графата " не се сите будали во...." но оној што го смислил законов или е качак, или е бугарин или е ОРТА БУДАЛА...:)
Уште кога зинаа се знаеше како ова ќе заврши....
....факт е дека Македонците се топат во сопствената држава во истиот котел со албанците, циганите и нивната стапка на прираст од космички размери....у заради тоа треба да се бара солуција во некој систем сличен како оној кој се користи за зачувување на панда мечките....т.е. популациите на животинки во изумирање...
...тоа пак значи една ЈАСНА и ПРЕЦИЗНА точно УСМЕРЕНА државна , а и европски поддржана кампања за поддршка на наталитетот на Македонците...
....тоа пак понатака значи јасно гласно да е стави на маса ФАКТОТ дека Македонците изчезнуваат и дека треба уште појасно и погласно да се праша.....дали вопшто се има намера да се забави или прекине тој процес.....
....па јеботе римски папа...веројатно вредиме барем колку белите скокотливи буви на Борнео????

Abe sekogas loso ste ni mislele , a sekogas vam vi ima izlezeno naopaku.

Ja napravivte rabotata 300.000 albanci od Makedonija da izlezat niz zapadnite drzavi , i koga mislevte deka ste napravile golema rabota , tie lugje sobiraa milioni i od tamu gi organiziraa site nacionalni dvizenja za albanskite interesi.

Koga ne ni davavte da se skoluvame na majcin jazik , velevte gi ostavivme nepismeni i se raduvavte , i pak promasivte , dodeka bevme nepismeni brojot na albancite se zgolemuvase sekoja godina poveke i poveke , i zatoa stignavme do 25% ( iako 300.000 bea izlezeni od drzavata).

Koga ni dadovte da se skoluvavme na majcin jazik i otvorivme universiteti na majcin jazik , pak se raduvavte , rekovte eee sega nema veke po 5 deca , no pak promasivte , nie sega si gi barame nasite rabotni mesta , i namesto vie da se vrabotite vo prosekot sto nam ni pripagja , sega vie stanuvate nevraboteni .

I eve stignuvame sega do ovoj nov moment , koga mislevte deka ne naditrivte , i deka ke dobiete samo vie pari od drzavata za rodeni deca , izleguva ustavniot sud i veli : site opstini ke treba da bidat opfateni od ovoj proekt na vladata .

Sledno sto ke bide ??? Dosta mislite da ni nastetite , posto znaete , ako mu otvoris na drug grob , sam ke padnes :P :)

Да се преките кампањата ВЕДНАШ!!! Затоа што паразитите само што најдоа свежа крв!

Sledno sto ke bide ??? Dosta mislite da ni nastetite , posto znaete , ako mu otvoris na drug grob , sam ke padnes :P :)
Епа пошто ВИЕ ја направивте нашава држава гробница слободно може да се закопате. Лопати не даваме, понесете си сами!

Ja napravivte rabotata 300.000 albanci od Makedonija da izlezat niz zapadnite drzavi , i koga mislevte deka ste napravile golema rabota , tie lugje sobiraa milioni i od tamu gi organiziraa site nacionalni dvizenja za albanskite interesi.

Koga ne ni davavte da se skoluvame na majcin jazik , velevte gi ostavivme nepismeni i se raduvavte , i pak promasivte , dodeka bevme nepismeni brojot na albancite se zgolemuvase sekoja godina poveke i poveke , i zatoa stignavme do 25% ( iako 300.000 bea izlezeni od drzavata).

Koga ni dadovte da se skoluvavme na majcin jazik i otvorivme universiteti na majcin jazik , pak se raduvavte , rekovte eee sega nema veke po 5 deca , no pak promasivte , nie sega si gi barame nasite rabotni mesta , i namesto vie da se vrabotite vo prosekot sto nam ni pripagja , sega vie stanuvate nevraboteni .

I eve stignuvame sega do ovoj nov moment , koga mislevte deka ne naditrivte , i deka ke dobiete samo vie pari od drzavata za rodeni deca , izleguva ustavniot sud i veli : site opstini ke treba da bidat opfateni od ovoj proekt na vladata .

Да беа Македонците лоши, немаше да ни се доселувате на диво од Косово и Албанија. Проблемот беше во србоманската комунистичка багра што ви дозволи доселување во Македонија, сега преточена во СДС. И што сме криви ние Македонците, што сте дојдени како азиланти, зарем јас сега да појдам во Германија и да барам школи на македонски јазик, да барам Германија да ми плаќа школување за мои деца, да ми најде работа? Не! Така и за вас. И турците беа окупатори на македонската земја 500 години, па си отидоа. Затоа без веселби.

Собранието и така наскоро ќе побара поништување на законот по службена должност до Уставниот Суд, поради немање средства во буџетот, а Уставниот Суд мора да го поништи законот по службена должност.

П.С. Конкретниот е влав, а власите се избегани во Македонија од Епир баш од качаците! Кој е лошиот тука?

Dardan-ia ај не БИДИ ГЛУП...не се труди да не убедуваш дека поимот "албанец будала" има основа...., се надевам не ти е до заебанција и дека не веруваш во такви смешни митови кои се раскажуваа по маалски чајџилници......:)...немој некои албански глупости да ги праиш оправдување, како ова вмро-овциве што фетишизираат некоја сдсм -завера и желба за уништување на Македонија, или ко бугариве за коминтерновската скаламерија... :)

Sledno sto ke bide ??? Dosta mislite da ni nastetite , posto znaete , ako mu otvoris na drug grob , sam ke padnes
:P :)

Хахаха...:pos2:

Не бери гајле сограѓанину,гром во коприви не мава.Такви сме ние Македонците-коприви.:wink:

eve неколку лекции за форумџиите како да имаат секс кој чин на зачнување :
-за еден ден да имате секс треба да упознаете дечко/девојка а не да се зачлените во партии
-Откако ќе се запонзнаете со девојката/дечкото ја водите на прошетка,дискотека,кафич итн а не на партиски митинзи и да мавтате со знамиња и да повторувате партиски слогани
-Многу е важно кон својата девојка/дечко да бидете искрен,романтичен и духовит а не политички коректен,интерграторен и евроатлански или патриотски настроен
-Кога ќе се стемни идете во соба и се мазите итн а не се пувате преппукувате со нечиј валкан веш и рејтинг
-Кога ќе ви се спојат телата краен резултат е оргазам(а може и не)а не интеграција у еу и нато

И тогаш над македонија има шанси нешто да се раѓа

препораката е од еднооки и контрабанда продукција
ајмо сеа патриоти на работа !!!

Нели немало пари за стимилирање на прирастот на поедини подрацја со ниска стапка на наталитет, а сега каков пресврт

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom