Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Како може еден езически симбол да е станал христиjански? И што општо има тука Богородица?
Чудно ми е как успеваш да совмесиш словенското со античното? Мисим што требе да избереш: или да си античен и да си смениш никот или ако држиш на словенското начало не требе да си клучиш во еден малак триаголник... разшири го до Висла и Урал.
Оште никој не ми слагал прјакор "татарче"-това за мен е нов стимулјатор.- и што испадна сега , што си молдован или баш гагауз ?:helou:
Оште никој не ми слагал прјакор "татарче"-това за мен е нов стимулјатор.
Молдованите, гагаузите и украинци вече са најасно, че са културни потомци на средновековната Б'ЛГАРИја: молдовскија герб е фамилнија герб на кан Кубрат, гербот на Украјна-тамгата на родот ДУЛО, а с гагаузите нјамаме никаква разлика освен тјахното "тјуркче", исползвано за "к'штни работи". Остана да се разбера с'с вас.
Нашите предци не се живеели в пределите на сегашната Б'лгарија. Те се живеели в Добруджа-в с'рцето на "Монголо-татарија" т.е Аспаруховата
д'ржава и ето какви им се имената преди да станат поданници на Русија преди двеста години. Дона Кина Пена Кера Кено Парван Горан Дочо Иол Бочо Миго Видју
Виждате ли нешто "татарско"? Дорде се правите на македонци, албанците грабнаха Косово, к'дето живејат гораните. Вашите спонсори направиха от с'рбите душмани и разручкаха југославија. Сега трјабват ли ви оште
нјакакви ваджии? Името "татарин" беше в'ведено в русската историографија в 19 в. за да заличат д'ржавното дело на Б'ЛГАРИТЕ.
А сега "татарската и чувашката" интеллигенција искат да си в'рнат народностното име "Б'лгари".
Ова картава средновековна...се гледа излитена во едното ќоше.
ИНТЕРЕСНО Е ШТО БАШ БУГАРИЈА НЕ ПОТПАГА ВО ТОА ЦАРСТВО. Е АЈ СЕГА!
Зошто се правиш на шугав?
Не попога денешна Тракиja, била е окупирана от византиците и што сега?
Па ако мене не ми веруваш, па прочети тоа што ти пише светот. Види на уикипедиja