Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Decko od site sosedni zemji makedoncite imat najgolemi prava i najgolemo pravo na potpis vo Srbija.Комшиските земји водат еднонационални статистики, затоа и немаат јавни официјални податоци за малцинствата што живеат во тие земји. За Грција и Албанија е така, за Србија и Бугарија не сум сигурен, не знам кои малцинства и како ги бројат. На бугарскиот сајт нема нигде кои националности го сочинуваат општеството.
Според тоа тие земји си манипулираат со податоците според нивни дневно-политички потреби. Кај нас имаме чаршафи за попис со 6 јазици на нив И многу националности во графата за националност.
Корекција, србите бројат (и објавуваат што е поважно) 24 или 25 националности. Значи има разлика од комшија до комшија.
Еве што пишав
Епа не е намерно, но би те корегирал дека не е лажење. Се турив барајќи на англиски и не најдов. Во секој случај за Бугарија реков и дека не сум сигурен. Не можев да најдам инфо. Фала за линкот и мора да се корегирам :smir:.за Србија и Бугарија не сум сигурен, не знам кои малцинства и како ги бројат. На бугарскиот сајт нема нигде кои националности го сочинуваат општеството.
Знам дечко за Србија дека имаат податоци по националности-иста статистика имавме-сојузна. Тоа и го пишав. Сите статистики повеќе помалце ни се слични (методологии и обрасци).Decko od site sosedni zemji makedoncite imat najgolemi prava i najgolemo pravo na potpis vo Srbija.
Ete odi vidi ja statistikata ke vidish deka 25.000 se napishale kako makedonci.
така да, тебе ти било полесно.The English language version of the NSI’s website is currently not as complete as the Bulgarian version.
Јас како ќутук да прашам, што е тоа со членот? Не мора да пишиш ако има многу за објаснување, ако имаш линк пушти или назив на законот-членот, годината...А Македонија да го врати членот кој СДСМ го избриша, да може Македонци по род да добиат македонско државјанство !!!
А Македонија да го врати членот кој СДСМ го избриша, да може Македонци по род да добиат македонско државјанство !!!
Точно,секако во новиот член заборавиле да вметнат дека истото важи и за “Македонци по одрод“,како што беа некои 200 000 од Косово на пример,кој “случајно“ се затекнаа на оваа територија.![]()
Член мислам дека 11 беше од законот за државјанство каде владата на СДСМ го избриша а кој гласаше, Македонци по род да можат да извадат македонско државјанство.