Катче за инспирација - мудри/поучни/мотивирачки текстови

• Креатор на темата Креатор на темата Мортидо
  • Време на започнување Време на започнување
Ми текна на мислава и на прва барам по нет и под истата на едно место пишува Сократ на друго Теодор Рузвелт на трето некој факман Тобиас Гибсон и си мислам кој тоа покушава да ми пере мозок на место кај што очекуваш стабилизација на истиот со ,,мал допинг"..

jpgg.jpg

Некој е спремен веднаш да бара благодарност,ако некому направил услуга. Друг пак ,не мисли на тоа и смета дека неговиот близок му е должник и добро знае што тој направил за него. Некој трет не е свесен за ништо од тоа ,туку е сличен на лоза ,која откако ќе роди грозје не бара / очекува ништо повеќе. Оној што направил добро дело не мисли многу на тоа туку се труди да направи друго,како што лозата повторно раѓа грозд.
Марко Аурелиј "Медитации"

"...на 50% од човештвото му е потребен бог за да имаат правец во животот, на 35% им е потребна моќ и пари за истата потреба, а остатокот учи од двата табори и има се што им е потребно"
- Joshua_Tree

Кога би имал моќ би ги уништил сите демони кои се конектирани преку човековиот мозок како пијавици и би решил 99% од менталните проблеми во светот.. (Лаик)

Često sam odlazio. I okretao se.
I kažu, tada poželiš da se nekad vratiš.
I vraćao sam se. Ništa nije bilo isto. Ni pejzaži, ni ljudi, ni ja.
Shvatio sam. Ne treba se vraćati.
Ono što je bilo lijepo, neka zauvijek ostane u snovima.
Vječno će trajati.
Sergej Jesenjin

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom