Џуда: Преименувањата не носат пријатели на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
Pa nie nemavme prijateli i pred toa, kogo toj laze, znam deka ima luge koj odvaj cekaat nekoj da kaze nesto vakvo,ama vistinata e druga, I koga Brankovci
klecea i pusea rezultat nemase, ili sakaat da ni kazat ajde uste ednas da vidime dali naucivte dobro da pusite a posle pak od novo ke pocnete.

да се надоврзам на имињава шо ги спомна ...
кој има чуено за Economic Hitman?

пожелно е да се изгледа, има 3дела ...

тоа е она шо се дешава ...
интересни работи околу Јужна Америка, Ирак ... уцени ...

има аналогија со случувањата во Македонија ...
се разбира за кој знае да процени момент ...
дали некој го изгледа ова?

Види машалааа!!!
Именуваме со грчки имиња?:nesvest:

ХММММ по се` изгледа дека нивната помош за нас во врска со името е всушност помош на Грција да си го реши проблемот со нас.
Тоа иде во стилот, ај пушти ги будалите нека се радуваат.

Редно е да се зафатиме за надградување на сопственото и да не им ја мислиме многу на тие референтчиња што зборуваат.

Кога ќе си направиме своја независна и профитабилна економија во која профит ќе најдат и други тогаш ќе најдеме и пријатели кои ќе сакаат да не дружат заради профитот, нормално.
Се` останато е прикаска (пропаганда) за мали деца да се радуваат и да не мислат на тоа што им е битно во животот.

Поздрав:helou:
Стварно бе!!! Александар бил Грк?? Види чудо незнаев! Грчки имиња? Аииии....
Овој Јуда ни бил демек поддржувач?!
Можеби во некој друг живот...
И јас, како тебе, викам првин сами да си помогнеме, па после други да ни помагаат...

Господине Џуда немате појма колку сум среќен што го изјавивте ова:vozbud:, што 100% се поклопува со мојот став дека не треба да дозволиме ПРЕИМЕНУВАЊЕ НА НАШАТА ТАТКОВИНА МАКЕДОНИЈА. Ај сега кажите им на подржувачите на Фрчко дека и да ја преименуваат МАКЕДОНИЈА нема да стекнат пријатели.

Sto fini izmisljotini si ima svetov.Analiticari ama kvazi,NATO alijansa,koja se bori za mir i pravednost vo svetot.Za eden mnogu obicen i izmislen problem,1oooooooooooooo1 razlicno mislenje.Site ovie pogore spomnati licnosti se obicni kurtoni,koi pojma nemaat od toa sto go rabotat.Jas edno znam,koga za nekoj egzakten problem nema egzakten odgovor,togas site sto kazuvaat vaka,taka ili onaka se obicni egzaktni glupacista koi samo prodavaat magla.Im se cudam i na nasive,sto vo takvite glupacista gledaat pastiri sto treba utre da im kazuvaat sto i kako.Koga znaes sto sakas naj lesno e.Arno ama.....

Sto fini izmisljotini si ima svetov.Analiticari ama kvazi,NATO alijansa,koja se bori za mir i pravednost vo svetot.Za eden mnogu obicen i izmislen problem,1oooooooooooooo1 razlicno mislenje.Site ovie pogore spomnati licnosti se obicni kurtoni,koi pojma nemaat od toa sto go rabotat.Jas edno znam,koga za nekoj egzakten problem nema egzakten odgovor,togas site sto kazuvaat vaka,taka ili onaka se obicni egzaktni glupacista koi samo prodavaat magla.Im se cudam i na nasive,sto vo takvite glupacista gledaat pastiri sto treba utre da im kazuvaat sto i kako.Koga znaes sto sakas naj lesno e.Arno ama.....

И јагнето знае дека сака да пасе трева,ама волкот му одредува кога и каде ќе пасе.Тоа се природни закони,не важат само за Македонија ебаго.:toe:

Фала Богу.
Ова сите го знаат....се разбира освен Македонската ни влада и нивните верни подржувачи.

Инаку за оние кои немаат прочитано, Брус Џексон е Американски лобист кој лобира и работи во полза на Македонија.

Али после вакви изјави....нече дуго :)

Ја не знам дали го прочита ти убаво текстот.

Рековте дека сте исфрустрирани од двете страни. Зошто од македонската?

Па, Македонија продолжи да ги именува нештата со грчки имиња, намерно додавајќи масло на огнот. Прво на аеродромот, а сега и на автопатот, што ги одвраќа поддржувачите во НАТО и други важни луѓе. Тоа не е тоа што баш сакавме да го видиме. Тоа ги забавува натаму преговорите и им ги дава на Грците сите аргументи што им требаат. Ова не е тоа што очекувавме да го видиме во зрела фаза од преговорите меѓу две земји што бараат решение.

Абе мајкуму ја не знам дека гледа народо!
Па и овие од А1 ја не знам шо се обидуваат као прво ја да сум бил новинарот шо го вршел интервјуто одма го сечам у корен маме му е*ем и ке го пратам у пи*ку матер е*ате лобисто за Македонија ебате.

Super, so dve race za.... ama kako do taa ekonomija?:toe:
Toa be go ceka narodot celi 18 godini, kako?

Не 18, 30 години. Уште во 1979 почна кризата во покојната ни СФРЈ. Уште тогаш почна да снемува детерџенти, млеко, бензин, струја... и да не редам натаму. Тогаш се воведуваа рестрикции за струја по цели реони, тогаш се даваше само по еден литар млеко по човек, тогаш се возеше и полнеше бензин со возила кои завршуваа со парни или непарни регистерски таблички. Само тогаш тоа не се викаше криза, се викаше „стабилизација“.
:wink:

Не 18, 30 години. Уште во 1979 почна кризата во покојната ни СФРЈ. Уште тогаш почна да снемува детерџенти, млеко, бензин, струја... и да не редам натаму. Тогаш се воведуваа рестрикции за струја по цели реони, тогаш се даваше само по еден литар млеко по човек, тогаш се возеше и полнеше бензин со возила кои завршуваа со парни или непарни регистерски таблички. Само тогаш тоа не се викаше криза, се викаше „стабилизација“.
:wink:

Еххххх ....што убаини и тогаш ги ималооооо???!.
Сега дури ми е (по)јасно..зашто некои си (сеуште си) лелекаат по тие ептен убаи времиња???.
:pipi:

Aко именувањето на објекти или преименување на истите не носи нови пријатели
каде се тогаш старите пријатели и кој се тие, што воопшто имат направено за Македонија
освен пофални зборови бла бла бла...........
пс. по струмички:Плашам ти манго децата!!!!!

Па има не е дека нема, има, малку се, ама што е најважно звучни имиња се. Види кои држави ни ги укинаа визите, а истовремено за повеќето држави имаат визи. Само некој тука ги маргинализира тие работи и ја тера приказната каква што сакаат нашите соседи и непријатели пошироко да ја слушнат.
Не ни треба ЕУ, не ни треба НАТО, не ни треба Русија ниту пак браќата „словени“. Економијата највеќе го цени интересот, доколку го има. Треба да знаеме да ги најдеме партнерите, и првин да ги бараме во тие држави што ни ги укинаа визите.

Па има не е дека нема, има, малку се, ама што е најважно звучни имиња се. Види кои држави ни ги укинаа визите, а истовремено за повеќето држави имаат визи. Само некој тука ги маргинализира тие работи и ја тера приказната каква што сакаат нашите соседи и непријатели пошироко да ја слушнат.
Не ни треба ЕУ, не ни треба НАТО, не ни треба Русија ниту пак браќата „словени“. Економијата највеќе го цени интересот, доколку го има. Треба да знаеме да ги најдеме партнерите, и првин да ги бараме во тие држави што ни ги укинаа визите.

Значи како прво Македонија треба да си ја среди економијата и аграрот,
а народот помалку да се занимава со политика, а политичарите да си ја гледат работата за која се избрани и што помалку глумење патриотизам и сликање за медиуми тогаш сигурно ке не биде.
ПС Порака до ЈУДА (џуда) нека прошета по БЕЛОМОРСКА МАКЕДОНИЈА па да види и чуе што е преименување и да не се "ПРАВАТ МНОГУ НА ТОШО":oeoeoe::oeoeoe:

Super, so dve race za.... ama kako do taa ekonomija?:toe:
Toa be go ceka narodot celi 18 godini, kako?
Ако си ми ги читал другите постови досега ќе имаше колку-толку јасна слика како.
Инаку, одговорот се наоѓа во самото прашање.
Народот си чека и само тоа го прави. Си чека и покрај се`, трпеливо си чека.

Ако не си ја кроиш сопствената судбина друг ќе ти ја крои ама по негов терк, не по твој.
Ако чекаш друг да ти ја крои судбината тогаш нема љутиш како ќе ти ја скрои.

Патем, во народот не е одговорот. Туку е кај поединецот. Постои избор или да се биде закрепостен поданик некому или да се биде силна и независна личност? Секој сам нека си одлучи.

Стварно бе!!! Александар бил Грк?? Види чудо незнаев! Грчки имиња? Аииии....
Овој Јуда ни бил демек поддржувач?!
Можеби во некој друг живот...
И јас, како тебе, викам првин сами да си помогнеме, па после други да ни помагаат...
Струмикс,
Така е, што повеќе луѓе ќе го сфатат тоа и што е можно поскоро ќе биде подобро за сите нас.
Имотни граѓани прават имотна држава.
Силни и независни граѓани прават силна и независна држава.
И за крај.
Каков народ, таква власт (држава и политичари).

Мијак,
:cuc::aplauz::olee:

Абе мајкуму ја не знам дека гледа народо!
Па и овие од А1 ја не знам шо се обидуваат као прво ја да сум бил новинарот шо го вршел интервјуто одма го сечам у корен маме му е*ем и ке го пратам у пи*ку матер е*ате лобисто за Македонија ебате.
superstarpizza,
Имав таква случка во нашата рана самостојност. Не ги терав во мајчината утроба, ама поставував прашања и подпрашања. Барав дообјаснувања и коментари на суштински појави, а инсистирав на сериозен одговор. Набрзо, како последица, престанаа да ме викаат на изјави и прес конференции. Исто така, ми престана кариерата во македонската журналистика за што сум им крајно благодарен.

Секој си го чува лебот во денешницава. Повеќето само така знаат да си го заработат.

Поздрав:helou:

Во криза секој денар вреди и многу полесно луѓето се продаваат, а ние сме константно во криза одкако постоиме. Можеби е тоа е така за да имаат контрола :)

Но како што кажа, можеби не сме заслужиле ништо подобро, ако само чекаме.....

Одговор од АВС:
-Апсолутно точно дека преименувањето на Македонија нема да ги направи наши пријатели,оние кој сакаат да не преименуваат.:toe:

Затоа нема во скоро време ни 10% Македонски народ да сака во било која од овие организации. Ако ние сме се лизнале да се осеќаме посигурни надвор ос ЕУ , бла бла бла...уште да каже ако не се согласите ќе ве нападне НАТО!
Александар МАКЕДОНСКИ!!! - каде пишува или се слуша тука на грчки ???
Па и да не е Македонски тогаш е Александар Македон! Пак нема ништо грчко.
Племе да ви ебам , на педериштата политички низ цел свет!
Македонија, Македонски народ, Македонски јазик.
Смрт или Македонија!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom