Претседателски избори втор круг: Ѓорѓе Иванов е новиот претседател на Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата P-S-G
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот претседател на Македонија?

• Ѓорѓе Иванов - ВМРО ДПМНЕ

Гласови: 207 48,3%
  • Љубомир Фрчковски - СДСМ

Гласови: 143 33,3%
  • Нема да гласам / сеуште не определен

Гласови: 40 9,3%
  • Ќе го поништам ливчето, не сакам да гласам за ниту еден од кандидатите.

Гласови: 39 9,1%

• Вкупно гласачи
    429
Статус
Затворена за нови мислења.
Немој после обратно да биде.

И јас се плашам да не биде обратно..мислам директно во Шутка да не (б)иде..по пријава на шамараната госпоѓа...
Процесот е во тек....
:pipi:

Селмани+Љубе--Ѓорѓи Иванов
остала компанија на фрчко...
а и да не е така Иванов има дупло повеќе гласови од фрчко:helou:

Зарем со цел памет најхардкор СДСМ-овците се уште веруваат во Фрчко?Колку треба да бидеш очаен за да веруваш дека може тој да победи?Јасно е како ден дека нема шанси тој против Иванов, колку и да се надеваат од опозицијата.

Еве пример ќе коалицира со Бошковски за џабе им е кога народот ги дава гласовите а не Бошковски или Селмани.

Од брат Љубе приврзаниците се само тешки националисти(вмровци), кои независно дали Љубе јавно ќе му даде подршка на Фрчко, тие ќе гласаат за Иванов.ДУИ сигурно ќе го подржи ВМРО за да добие подршка од нив за локално ниво(Струга и Тетово)...

а ги заборавивте гласовите на дуи или мене така ми се чини фрци го очекува дебакл

Тачи, Ружин и Фрчко заедно ке си се гушкаат наспроти останатите 4 ца.Убедлива победа ке биде на Иванов однос 2.5-1

Е да,многу знаат зашто гласаат за Ѓорѓе,ти викам сега ако ја покажат својата итрина СДСМ може да победат,да коалицираат со другите членови,паметни се,ќе им текне нешто.

Трет изборен циклус по ред го губат..и одтаму се гледа колку (ли) се паметни???
:pipi:

нано ружин комедија на балканските простори:pos2:

а во вториот круг уште сега се знае кој ке победи.
Ѓорге Иванов

Следиш политика од самите почетоци или само сега кога Гвујо дојде на власт,да следеше од одамна немаше да мислиш така за Фрчко.

Па првото нешто во политиката ми беше, зошто не не повлекуваат од боиштата на бивша Ју.
Па кога видов кои се комуњарите и дека служат на Милошевич почнав да одам контра нив.
За Фрчко знам од митингот на плоштад кога ги ангажираше снајперистите по зградите а Киро Глигоров ја стави воената полиција во Дом на АРМ со боева муниција.
Другар имав таму, командирот на единица им рекол, ни случајно да не пукате на народ, ќе бегате.
Тоа беше митингот на ВМРО-ДПМНЕ кога беа лажирани изборите.
Па ми текнува на Фрчковски кога му извршија атентат на претседателот а тој беше министер за внатрешни, одговорност, хммм, да го уназадија во министер за надворешни.
Па ми текнува на книгата на истиот тој Глигоров во која тој пишува за Фрчковски како му понудил 1 милион долари да промени име на држава за сите времиња.
Па недоличното однесување на улица.
Па поганиот јазик во весник со вулгарна содржина недостојна за професор.
Уште ?

Е да,многу знаат зашто гласаат за Ѓорѓе,ти викам сега ако ја покажат својата итрина СДСМ може да победат,да коалицираат со другите членови,паметни се,ќе им текне нешто.

Може, само теоретски, практично тешко изводливо, останува да видиме :))

П.с. Добар ник, поздраво од Акрозом :D

Тачи, Ружин и Фрчко заедно ке си се гушкаат наспроти останатите 4 ца.Убедлива победа ке биде на Иванов однос 2.5-1

Море може и 4:1, ако излезат на гласање сите приврзаници на ДУИ...
Дебакл го очекува Фрчко...

Па првото нешто во политиката ми беше, зошто не не повлекуваат од боиштата на бивша Ју.
Па кога видов кои се комуњарите и дека служат на Милошевич почнав да одам контра нив.
За Фрчко знам од митингот на плоштад кога ги ангажираше снајперистите по зградите а Киро Глигоров ја стави воената полиција во Дом на АРМ со боева муниција.
Другар имав таму, командирот на единица им рекол, ни случајно да не пукате на народ, ќе бегате.
Тоа беше митингот на ВМРО-ДПМНЕ кога беа лажирани изборите.
Па ми текнува на Фрчковски кога му извршија атентат на претседателот а тој беше министер за внатрешни, одговорност, хммм, да го уназадија во министер за надворешни.
Па ми текнува на книгата на истиот тој Глигоров во која тој пишува за Фрчковски како му понудил 1 милион долари да промени име на држава за сите времиња.
Па недоличното однесување на улица.
Па поганиот јазик во весник со вулгарна содржина недостојна за професор.
Уште ?
Немој не ме радуј,ајде продолжи уште,интересно ми е да читам глупости.

Не биди толку сигурен за Селмани,и тој сака у ЕУ да влезе,знае дека Џолета му е неисплатлива варијанта,така да тие што гласаа за него незнам баш дали ќе гласаат за дотичниот Хорхе.Љубета може да коалицира со СДСМ,повероватно ми е тоа.Од Нано сигурно кај Фрчко идат гласовите,и од кај Хоџа.Единствено Буџаку што има договор со вмро.
So siot um si deka glasacive na Lube ke glasaat sa Frcko? Najmalku 60% od glasovite na Lube se od clenovi ili smpatizeri na VMRO taka da ne se nadevajte na taa varijanta.Moze Frcko da dobie nesto od albanskite glasaci ama od Lube zaboraj.

So siot um si deka glasacive na Lube ke glasaat sa Frcko? Najmalku 60% od glasovite na Lube se od clenovi ili smpatizeri na VMRO taka da ne se nadevajte na taa varijanta.Moze Frcko da dobie nesto od albanskite glasaci ama od Lube zaboraj.
Така е брате симпатизери на ВМРО не на грујово-дпмне.На крај краева не се замарам више со вас,од кога ќе почнете да размислувате со своја глава,а да не ми ги цитирате говорите на прес-конференциите на вмро,ќе може да се прави асален муабет.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom