Изборите не биле фер

• Креатор на темата Креатор на темата Marski
  • Време на започнување Време на започнување
2 miliona narod, milion i 800 iljadi so pravo na glas. Fer?!!!! Aha, da, zimi patlakot. :toe:

E toa e vekje proekt na Stevce Jakimovski. Toj kje pravi brani i na nekolku nivoa kje go pravel ploven, bashka kje sadel drva na zgradite gore :):):)

Nego aj uste malku miljardi evra troshenje vo izboren ciklus:
230320091.jpg
Високи столбови, куполи, пешачки мост преку Вардар. Во антички стил центарот на Скопје од страната на чаршијата Владата отпочна да гради нов објект. Од таму Уставните судии ќе ја оценуваат уставноста на законите, а ќе бидат сместени и државниот архив и археолошки музеј. Преку мостот со скулптури од двете страни ќе се влегува во објектот распослан на 13 500 метри квадратни.

За авторот, архитектот Слободан Живковски, овие градби кои потсетуваат на грчки акропол, не се само нивни стил. Тие и припаѓаат на целата западна архитектура која црпи идеи не само на египетската грчката и римската архитектура туку и на античка Македонија и градовите кои ги градел Александар Македонски, вели Живковски.

Со оваа градба вели Живковски сака да се подигне свеста на Македонците за сопственото културно наследство. Темелите на здание во антички стил беа осветени со христијански благослов од поглаварот на МПЦ ГГ Стефан во присуство на Премиерот, претставници од Владата, Собранието, Уставни судии.

Ќе се гради 28 месеци а средствата 1.5 милијарди денари се испланирани од 3 годишни буџети.

За првиот човек на Уставниот суд Трендафил Ивановски, значајно е тоа што по 50 години постоење оваа институција ќе добие своја зграда.

2 miliona narod, milion i 800 iljadi so pravo na glas. Fer?!!!! Aha, da, zimi patlakot. :toe:
Kaj e batko Lav da prasa, do koga upokoeni glasaci i iselenici od 1970 navaka kje figuriraat na spisocite.

4y2RwP8DcQ+d6rT9ATiAAAAAElFTkSuQmCC

A be treba maski da im cestitaat pobeda na tie sto pobedile vo faca da im kazat "bravo ne isperdasivte, eve vi raka" i da go prifatat sopstveniot poraz i sopstvenite greski a ne samo da kukaat.
Pedercinja edni.A be ubavo ja vikam. Samo Hitler za tuka e, nikoj drug.
Pozdrav.:salut:

Изборите се секогаш нефер за оние кои губат

cel svet rece najfer izbori odrzani dosega,a ova turceto izleze da ne kudi.

Хаха, таа изјава ме потсети на времето, како деца кога ќе игравме нешто колективно, и тој што ќе победеше секогаш според останатите беше нефер заради Х фактори, дури и да беше едноставно пообар од другите=). Ах, со други зборови, таа изјава не беше дадена од него, туку од детето во него, не прифаќа пораз.=)

кога се збореше пред неколку изборни циклуси за тоа не ви одговараше така а сега одма дигате прашина е јбг тоа е животот е панта реи

Изгледа не ми го разбра прашањето. Ѓунер Исмаил рекол: Но, луѓето беа уплашени од членовите на владеачката партија. Денес имаше нерегуларности.

Погледни ги болдираните зборови. Значи, СДСМ говори специфично за денот на изборите, а не за кампањата и тоа колку е потрошено. Затоа ве прашувам - Дали некој ве плашел? Дали на денот на изборите сте се плашеле да гласате за тој што сакате?

Да мене ме плашеа.Со полна морална и кривична одговорност и при здрава свест тврдам дека мене додека одев да гласам ме плашеа. Имено по патот по кој одам јас до гласачкото место комшијата има едно куче, старо и не вакцинирано и како и сите денови и тој ден, тој го беше пуштил по патот и тоа почна да ме лае. Лицето ми се измени, веѓи ми паднаа надолу и усни „свив“ кораво, па кога му ја прснав да бегам........ и бегав, бегав бегав....бегав.....

П.С. Комшијата мисли дека сме со различно политичко убедување, затоа што еднаш не му кажав дека во продавница имаше „тура“ од ефтини банани. :toe:

Цитираш странска набљудувачка мисија! Абе тоа ти е демократија секој има право на глас.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom