МАКЕДОНИЈА ОДИ ЛИ ВО ТОТАЛИТАРИЗАМ?

• Креатор на темата Креатор на темата Boban_077
  • Време на започнување Време на започнување
Бла бла бла, сер сер сер.
Во Македонија нема тоталитаризам.

Без драматизирања, ќе ве молам.

Никој не рече дека има, но ЌЕ има. Ќе видиме сега што ке се деси кога ке излезат 300000 работници од своите работни места, кога ќе немаме леб да јадеме, ќе видиме во кого дури тогаш ке се крстите.

[/size]
Никој не рече дека има, но ЌЕ има. Ќе видиме сега што ке се деси кога ке излезат 300000 работници од своите работни места, кога ќе немаме леб да јадеме, ќе видиме во кого дури тогаш ке се крстите.

Барем све да цитираше. Јас само кажувам технички што значи тоталитаризам. За да оди Македонија кон тоталитаризам, потребни се барем еден од предусловите кои ги споменав.

И ти не сфаќаш, бидејќи СДСМ изгуби исполнети се сите предуслови :pos2:

И ти не сфаќаш, бидејќи СДСМ изгуби исполнети се сите предуслови :pos2:

Предусловите беа исполнети и кога ДПМНЕ губеше на сите планови,значи ние сме одамна и практично во тоталирализам,тоа не е нешто ново.:toe:

Мекедонија е на добар пат да стане земја во која никој не гласа. Тоа не е исто со тотелиризам. Јас мислам дка многу скоро ни 20% излезеност нема да ни бидат доволни за да избереме претседател.

totalitarizam i makedonija se 2 razlicni poima..:toe: barem jas taka mislam

Веќе 18 години многумина од Македонците глумат дека не живеат во изолација и тоталитаризам,за своите улоги тие се сигурно добро подплатени,зошто реалноста е сосема поинаква.:toe:

Веќе 18 години многумина од Македонците глумат дека не живеат во изолација и тоталитаризам,за своите улоги тие се сигурно добро подплатени,зошто реалноста е сосема поинаква.:toe:
ABC realnosta e poinakva od posakuvanata za zal..ama barem nikoj ne te maltretira(osven zakonov koj ja rusi privatnosta i sekoj razgovor stoi snimen 6 meseci,i toa zakonski...ko bajagi da ne zatrebal sudski-ama 6 meseci se dovolno i za spiuni da vrtat lenti-ovaj play pause-na hard disk ke se cuvaat-ima utki sekoja vlada i tie sto baraat uteha vo partija nikogas nema da ja najdat) ...ne sme totalitarni(vo prav i prakticen smisol na zborot)

Дали Македонија оди во тоталитризам мое пршање до сите на форумов ваше мислење моето е дека влагаме во длабок тоталтраизам.
MK e odamna vlezena vo totalitarizam...uste koga NG pocna svoevolno da rascistuva vo Vmro...ama za to togas se mislese deka e vnatresna r na vmro...a i na sds mu cinese...

Totalna vlast znaci totalna odgovornost...ne slucajno NG vecerva veli 2g.6mes.20dena...namesto zaokruzeno na 3...

Едно вредно прашање!!!
Зарем владата на СДСМ немаше и претседател од своите редови додека тие беа на власт ?
И јас лично гласав за тој „претседател“ оти мислев, ете ќе ја имаат целата власт во свои раце , па никој нема да ги кочи, бар нема да има со кој да се вадат , доколку нешто се утне. И....утнаа се! Значи добија поверение и го прокоцкаа, сега имаат шанса и ВМРО. Или да ја зачуваат довербата и да ја носат Македонија напред или пак некои да си ги наполнат џебовите и да бидат запаметени за век и векова како предавници и да исчезнат од политичката сцена засекогаш.
Што е толку „загонетно“ тука мене ми е нејасно!

СТИЛ на Б.Ц. во следниот период на негово опозиционо делување!

Темите на форумов од типот „Македонија влегува во тоталитаризам“
ги гледам од аспект на едно политичко делување кое што допрва
ќе го видиме во целокупната негова деструктивност.

Ова подолу што го пишувам е дисекција на тој малициозен,
деструктивен стил на политичко делување на СДСх што ќе го
гледаме во следниот период од 3 години под водство
на најтемната личност од поновата македонска историја:

1. Македонија изолирана!
    1. Сите политичари, пратеници, портпароли од СДСх во следниот период да ја верглаат темата до безсвест.
    2. Сите преостанати новинарски пера (комплетна екипа на Кутрински, распрсканите по А1 (Ива), по Канал 5 (Лидија), Сашо Чолаковски, Ерол Ризаов и слични такви - постојано да ја верглаат истата тема.
    3. Сите соросоидни невладини организации (на Сашо Јордановски, на Ѓунер Исмаил, и 70-тина други на локално ниво - до безсвес да докажуваат дека Македонија оди во изолационизам).
  2. Македонија во тоталитаризам!
    1. Тука најголем акцент да се удри на членството на СДСх. На партиските состаноци во секоја месна организација да се чита „револуционерната“ порака дојдена од „горе“ т.е. Б.Ц. дека Македонија влегува во длабок тоталитаризам.
    2. Да се идентификуваат и најмали конфликти со полицијата на терен, во секое населено место. Да се обработуваат настаните, да им се дава интерпретација дека се тоа дела на тоталитаристичкиот систем на ВМРО-ДПМНЕ и на сопственото членство да им се презентираат „доказите“ за тоталитаризмот.
    3. Да се почне со создавање „револуционерна свест“ меѓу членството на СДСх, со цел да се одржи тоа членство мотивирано за следниот долг период од 3 години.
  3. Македонците поделени на антички и словенски!
    1. Сите преостанати новинарски пера (комплетна екипа на Кутрински, распрсканите по А1 (Ива), по Канал 5 (Лидија), Сашо Чолаковски, Ерол Ризаов и слични такви - поддржани од „интелектуалните мудреци-колумнисти“ како Фрчко, Милчин, и слични - да ја држат темата постојано актуелна.
    2. Акцент: ВМРО-ДПМНЕ е разединувач, провокатор на грците, а СДСх е разумната опција - обединувач, си го сака Свети Кирил и Методиј наместо Филип и Александар, ...
  4. Македонија во тешка економска криза!
    1. Да се организираат сите стечајци, сите затечени од економската криза (отпуштени од работа, невработени, незадоволни земјоделци и сточари) и уште во Јули и Август 2009 да се загрее ситуацијата до усвитување.
    2. Потпомогнати од „револуционерното членство“ на СДСх (од точка 2.3.) да се организираат улични немири, штрајкови, блокади на патишта.
    3. Координација со другите опозициони партии спремни да земат улога во „револуцијата“ на Б.Ц. (будаличиштата во „народна“ на љуБчо и Љубе, екстремисти меѓу албанците - „затоплување“ на односите со Тачи, ...)

Јас очекувам владата на Грујо да одговори на деструктивниот стил на Б.Ц. со отворање на јавни работи, остварувања на ветените зголемувања на пензиите, платите и субвенциите во земјоделието.
Во секој случај се надевам дека на крајот луѓето во Македонија ќе имаат сепак корист дури и од една толку темна и деструктивна личност како што е Б.Ц.
Ама користа ќе ја добијат само поради стравот на Грујо и неговата екипа, да не се врати злобникот Б.Ц. пак на власт.

Дали Македонија оди во тоталитризам мое пршање до сите на форумов ваше мислење моето е дека влагаме во длабок тоталтраизам.

Јас ќе ти одговорам..за да не не заморуваш со (вакви) наивни прашања..
Македонија ..за првпат ја спроведува својата ДЕ-КОМУЊАРИЗАЦИЈА
Односно чистка на се (за)останато од комунизмот..кој овде хараше цели 5 децении+кусур..
И тоа ќе трае се надевам се поинтезивно и порадикално..
За да се наредиме во редот на (само тогаш) демократски држави..
:pipi:

Темава е... јас мислам дека оди, а зошто, нема ни збор. Отворена тема со 2 реченици и нека се мачат другите да се расправаат меѓусебе, да нагаѓаат и толкуваат што значи тоа.
Се активира машинеријата на сините, ене вчера и на а1 Љубчо со муабетот, та некој новинар со искуства од германија и муабет бош. Да се готвеше тотал.... ќе им ги скинеа главите и на а1-овци, а и на нас овде. Ти ќе мафташе од некоја зандана (ако пред тоа не те свиткаат при "бегање" од затвор).
Дај факти зошто.

Ај сега јас мислам прв македонецот ќе стапне на Марс.

Лаву, тешко иде тоа, ги има во секоја пора, во секое дупче, тешко старите и назадни елементи се искоренуваат, доста од нив мењаат кожа и тешко се стига до нив... за жал. Ги знам кај мене од пред 1991 раководители, сеуште се тоа и влечат наназад, многу наназад.

Изборно-тоталитарна држава :smir: или тоталитарно-изборна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom