МАКЕДОНИЈА ОДИ ЛИ ВО ТОТАЛИТАРИЗАМ?

• Креатор на темата Креатор на темата Boban_077
  • Време на започнување Време на започнување
..
Македонија ..за првпат ја спроведува својата ДЕ-КОМУЊАРИЗАЦИЈА
:pos2::pos2:

A koj toa kje go napravi ?
- Grujo D. Alternativa(cile gemperkovski kako ti go vikase)
- Jankulovska D.Alternativa
- Bocevsjki SDSM
- Ivanov SDSM
- Stavrevski (pulence sdsmovsko)
- Amdi Bajram
- Stoiljkovic
- Zingo ....drugovi i drugarice sto ima imot pogolem od MPC
- Pavle Trajanov, Udba mu je mama Kos mu je tata
itn itn......ili kje pocnat od sebe , a ?

Беше ли Македонија тоталитарна од 2004-2006 кога СДСМ ја имаше и владата и претседателот? За периодот од 1991-1998 воопшто и да не зборувам.

Зошто тогаш никој не го тврдеше тоа, а сега сите го повтараат без да знаат што значи терминот?

Лицемерие на кило.

CESTITO POBEDA VMROVCI!!!

GOSPOD NEKA MU E NA POMOS NA NARODOT!!!!

CESTITO POBEDA VMROVCI!!!

GOSPOD NEKA MU E NA POMOS NA NARODOT!!!!
Ја така на секои 4 години викам. И така 4-5-6 пати (не ги ни бројам колку избори поминаа) од 1991 навака. Господ напомош, а помош од нигде :smir:

Ја така на секои 4 години викам. И така 4-5-6 пати (не ги ни бројам колку избори поминаа) од 1991 навака. Господ напомош, а помош од нигде :smir:

И уште не еаучи дека нема ефект тоа молење на господ, и дека треба нешто да се превзмее да ги расчистимме овие лоповиве сите со ред и од едната и од другаа паритја?

Отидовме јабана,сеа тек ќе почнат дупешките,целосна власт е лоша работа,да не беше опозицијата одамна ќе бевте на раб на самоубиство,тие се причина сеуште што јадете,е сеа коа ќе ви дојде Ѓорѓе трошки и сол ќе лижете.

Maкедонија е далеку од апсолут. Апсолутот е она што сите налаагат, единство едниство и едниство. Која нелогика. Ем бараме/аат ем се молиме/ат да ненајдеме/ат.
Ако сте понесени од изјавата на Тачи дека на изборите имало многу полиција, тоа ваљда на поедници боде очи, тоа не е ни полициска држава ни нешто слично, што би се асоцирало на една тоталитарна држава.

Сеуште има опозиција, да не планира да ја снема? Па да биде автоапсолут? (Малце технички го кажав али сигурно ќе ме разберите)

Отидовме јабана,сеа тек ќе почнат дупешките,целосна власт е лоша работа,да не беше опозицијата одамна ќе бевте на раб на самоубиство,тие се причина сеуште што јадете,е сеа коа ќе ви дојде Ѓорѓе трошки и сол ќе лижете.

А опростите,из дакле сте ви шчо не сне со нас чунким севезден мие сне вије за вас?

И уште не еаучи дека нема ефект тоа молење на господ, и дека треба нешто да се превзмее да ги расчистимме овие лоповиве сите со ред и од едната и од другаа паритја?
Има време, ќе научам :wink:. Молбите кон Господ се за други работи (за здравје секако), а за "овие и оние" само покана од ѓаволот да ги прибере кај себе.
Зборот ми беше друго со претходното, ако се повикува напомош, ако се молиме да не не снајде пострашно од што било, тоа се прави на секои избори, без разлика која партија и кои сателити победуваат (освен во случаи кога се има директна корист од партијата која победува, но тоа се случаи за други теми). За жал во пракса за народот со секоја нова влада, нови советници и експерти е се потешко нормално да постои, опстои и живее.

- Bocevsjki SDSM
- Ivanov SDSM
- Amdi Bajram
- Stoiljkovic

Ни јас немаше подобро да го соопштам составот на сегашните и идни самонаречени “антикомуњари“.....:smir:

Каков бе тоталитаризам, светлосни години сме од тоа..... овде е на дело башибузук....

..секој си прави што сака, закони се носат ама никој не ги ебе....итн

- Bocevsjki SDSM
- Ivanov SDSM
- Amdi Bajram
- Stoiljkovic
Интересен список. Сменета кожинка, иста приказна. Значи нема везе дали почнува на с или на в, 20-30 души к**шак си играт со нас и не вртат како ќе им се ќефне, прават реденки без пардон. Лошо, лошо. Значи испаѓа на избори народ гласа за (скоро) едни исти само со променет назив и боја

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom