Уставен Суд

• Креатор на темата Креатор на темата Amnaesiac
  • Време на започнување Време на започнување
Ако е тоа вистина , денеска ќе немаше Рамковен.
Читај погоре во текстот

За рамковниот договор се смени уставот па после законите беа имплементирани во него (оние кои беа спорни).

Kako be ve ograbi be lepi, kako, kogo nikogas si gi nemal tie pari? Si gi imal pod pernica, na smetka...? A? Ne. Epa ajt...

Lepi, analogno na tvojata logika ti postaviv druga situacija.
Krajno debilna i smesna. :toe:

Ке се обидам на тебе работите да ти ги објаснам малку со поедноставни зборови - за да можеш да ме разбереш.

Ако > Уставен суд - го поништи законот not
тогаш > Семејствата со повеке од 3 деца - во општините со нисок наталитет > ЗИМААТ ПАРИ.

Ферштенден?

Sho mislevte bre vmrovci,i ustavniot deka kje igra na svirkata na Gruevski?Ste se izlazhale,ne samo ustavniot sega i osnovniot kje se svrti sega protiv vas,kulata od karti na Gruevski se rushi.

Исто така јас живеам во Скопје. Колку што се сеќавам скопје не беше на листата. Значи некој кој само затоа што живеел во соседен град ќе добива мои пари ако сака да има деца. Како може да се каже дека е недискриминирачки. Каде се моите права тука. За што е тој другиот подобар граѓанин од мене? Јас разбирам да се стимулира земјоделство бидејќи на дол круг цела држава има корист, ама ова е надвор од сите норми.

Ке се обидам на тебе работите да ти ги објаснам малку со поедноставни зборови - за да можеш да ме разбереш.

Ако > Уставен суд - го поништи законот not
тогаш > Семејствата со повеке од 3 деца - во општините со нисок наталитет > ЗИМААТ ПАРИ.

Ферштенден?
Oooooooooooooooooooo tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii................... 18 godini nanazad otkako postoi drzavava kako nezavisna nikoj ne zimase takvi pari..... kako toa gi ograbile ooooooooooooooooooooooo tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii koga gi nemale tie pari?

Ostaj zelbite za posle 5 godini da imas pari.... ti kazav, ja ke uplatam sega edno livce, i ako ne izleze ke recam deka sum izgubil 50 evra ( tolku kolku sto mi nosela dobivkata ) a ne 50 den. ( kolku sto sum uplatil ). Logicno ti e?

Oooooooooooooooooooo tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii................... 18 godini nanazad otkako postoi drzavava kako nezavisna nikoj ne zimase takvi pari..... kako toa gi ograbile ooooooooooooooooooooooo tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii koga gi nemale tie pari?

Ostaj zelbite za posle 5 godini da imas pari.... ti kazav, ja ke uplatam sega edno livce, i ako ne izleze ke recam deka sum izgubil 50 evra ( tolku kolku sto mi nosela dobivkata ) a ne 50 den. ( kolku sto sum uplatil ). Logicno ti e?

Не ова ти е уште подобра варијанта не уплаќаш ништо, некој друг уплаќа за тебе а ти добиваш.

Доколку овој закон е дискриминаторски тогаш исто така се и рамковниот договор, законот за социјална заштита, уписите на факултетите, правилниците за примање во служба во разно разни државни институции, и многу други закони и под законски акти.

Темава е хаотична и како таква сметам дека треба да биде дел од темите кои што и ги препуштаме на историјата :) ....
у канта.
Ја поздравувам одлуката на Уставниот суд.
Бладиниот бејби бум и сите пропратни сплачини од тој пред се фашистички пропаганден материјал беа неуставни а со самото тоа и нелегитимни.

п.с. Би се радуел ако во Македонија (кога веќе не може ко на запад тогаш барем ) ко у Турска решение на суд НЕ СЕ И НЕМА ПРАВО да се коментира!
Ама за тоа прво треба да има кристално чисто судство.
(ме разбираш) . :toe:

Доколку овој закон е дискриминаторски тогаш исто така се и рамковниот договор, законот за социјална заштита, уписите на факултетите, правилниците за примање во служба во разно разни државни институции, и многу други закони и под законски акти.
Да , и овие закони се дискриминаторски.
И онаа шашавата одлука дека после 19ч не се купуе алкохол...
и уште мал милион други такви застранувања од нормалните права на една единка.
(као и она ветеринарното пелцуење на вмро-овки со непроверена вакцина) :wink:

Уставниот суд работи против македонските национални интереси.
Да и ебам све по список на тие од "Рaзабуди се" и на тие од уставен суд.

Едно време на некои устата пуна им беше со ,,позитивната дискриминација,, ама кога е во нивен интерес?...абе ептен интелегенции, квоти, контингенти...ќќќќќќ

Дали во законот се спомнати Македонци од македонско етничко потекло и Македонци од албанско етничко потекло НЕ. Само се спомнати општини со висок и општини со низок наталитет. Така да значи со речникот на самоубицата Уставниот игра како што свири Баци.:toe:

A zakonot so koj imaat prednost etnicki malcinstva za vrabotuvanje ne e diskriminacija ? Ebate glupacite i tie sto go podrzuvaat ustavniot sud.
Posle vladata trosela pari na reklami na gradenje spomenici i sl pa koga narodot ne saka da gi zeme jas bi mu prepracal na vladava da odi vo kazino i ovoj narod da go ostavi bez jadenje.Ova kriza e malku uste poloso treba za ovie debili.

Владиниот „бејби бум“ падна на Уставен

Барање да ја преиспита уставноста на овој закон поднесе граѓанското движење „Разбуди Се!“
„Ја поздравуваме одлуката на Уставниот Суд и цениме дека постапил правилно во духот на мултикултурниот, мултиетничкиот, и мултирелигиозниот дух на Македонија“, изјавија попладнево за Макфакс претставници на граѓанското движење „Разбуди Се!“
Граѓанското движење изрази надеж дека „Владата ќе ја прими оваа одлука на Уставниот суд како сигнал за понатамошно градење на мултиетничко општество со еднакви права за сите граѓани“.

Оваа одлука е поддржана од уставниот суд и од Косоварската НВО
http://zgjohu.com.mk/w/

Кои се тие и за што се залагаат можете да видите на сајтот.

Дали црвите од СДСМ имаат памет воопшто, па уште и викаат ова било голема победа на СДСМ?
Шекеринска беше таа што пред некој месец излезе и кажа дека овој закон бил ДИСКРИМИНИРАЧКИ КОН другите етнички заедници?
На СДСМ им смета законот затоа што "врвот" и поголемиот дел од нивното членство или се
немажени-неженети, или не планираат такво нешто,
или се не-хетеросексуалци, или се разведени, или пак се пензионери.
Но баталете го СДСМ, јас тие не ги ни рачунам за Македонци.
Македонец не може да изјави такво нешто.

Е сега за уставниот суд.

Јас планирам за имам 5 деца.
Со поништувањето на овој предлог, јас во иднина во период од 10 години ќе изгубам илјадници евра.

Сите оние кои што планирале да имаат повеќе од 3 деца, исто така губат илјадници евра.

Од судот викаат дека овој закон бил дискриминирачки?
ДА?

А што е со етничкиот закон за вработување?
Но сепак, судиите од Уставниот Суд, кои ние ги раниме, решиле дека овие закони не се дискриминирачки, а законот за помош на семејствата е дискриминирачки.
Со ова илјадници семејства од општините со низок наталитет што планирале да имаат деца се дискриминирани и ограбени на најдрзок можен начин!!!

Уставниот штотуку не ОГРАБИ сите нас!!!

Ако ви се допаѓа тоа , седете си дома и правете се како ништо да не било.:tapp:

ти не разбираш што е држава, ај тамо у прерија ќе си најдеш друштво

Поднесена е иницијатива за измени на законот за трговија во делот за продажба на алкохолни пијалаци. Со предложените измени се бара наместо како досега до 19 часот, алкохол во продавниците да може да се продава до 21 часот.

за подетални информации:http://www.vecer.com.mk/?ItemID=D59B75F32A1E1644BB19ED9F41D44AA1

До тогаш сокче,а и имаш среќа што не е лето,па да се собираат ОСИ :pos2: :smir:
Да се надеваме дека овој ГЛУПАВ закон ќе го сменат до почеток на летото :vozbud:

не ми стига 21 , сакам 24 часот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom