eRepublik

• Креатор на темата Креатор на темата Smert
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Еве нешто битно за сите што се во Србија (во случај да не сте виделе)

Моментално во конгресот се гласа за нов закон за минимална плата со кој минималната плата наместо досегашните 1 RSD ќе изнесува 5 RSD. Има уште нешто помалку од 5 саати до крајот на гласањето, а резултатот моментално е 16 ЗА и 15 ПРОТИВ.

Истовремено се гласа и закон за даноците за храна. ДДВ наместо досегашните 5% ќе биде 25%, данокот на приход од 5% се качува на 20%. Моментално се 17 ЗА, 14 ПРОТИВ.

Фатив 3ти левел. Што ми треба за да се преселам во друга држава ?

Тоа ли што ми стои кај сликата ми е левел?

ne mi stignuva mailot

сега се регистрирав ајде да се укл сите на една земја и да ја заземе ако може !

ај кој може да се пресели нека дојде во србија(београд) а другите што ке се регистрират нека се стават во србија,да ја заземеме цела

кога кликнам Work ми го дава ова
You cannot work today because the company doesn't have enough money to pay you. We just sent an alert to the general manager about this issue.
сеа неможам пари да соберам

ај кој може да се пресели нека дојде во србија(београд) а другите што ке се регистрират нека се стават во србија,да ја заземеме цела

Да, да, може и ќе ја завземеме... :tapp:

Ситуацијава е ваква. Хрватите планираат да ја завземат Србија и остварувањето на планот е веќе во доцна фаза. Веќе одамна се влезени во конгресот и имаат мнозинство. Донесуваат закони кои се штетни за економијата на Србија со цел да ја ослабнат, па на 28-ми март да ја нападнат и завземат без поголем проблем.

Препорака до нови играчи:

НЕ ДОАЃАЈТЕ ВО СРБИЈА!!!

Врска немам што ќе правам сега. Или ќе гледам да присоберам пари и да бегам, или ќе се тепам. За 3 дена фаќам level 5.

кога кликнам Work ми го дава ова
You cannot work today because the company doesn't have enough money to pay you. We just sent an alert to the general manager about this issue.
сеа неможам пари да соберам

Еве нешто битно за сите што се во Србија (во случај да не сте виделе)

Моментално во конгресот се гласа за нов закон за минимална плата со кој минималната плата наместо досегашните 1 RSD ќе изнесува 5 RSD. Има уште нешто помалку од 5 саати до крајот на гласањето, а резултатот моментално е 16 ЗА и 15 ПРОТИВ.

Истовремено се гласа и закон за даноците за храна. ДДВ наместо досегашните 5% ќе биде 25%, данокот на приход од 5% се качува на 20%. Моментално се 17 ЗА, 14 ПРОТИВ.

Еве зашто немаат пари да ти платат. Хрватите сјебаа све, матер им јебем усташку!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom