Македонски пратеници во Албанија ?

• Креатор на темата Креатор на темата Македонцки
  • Време на започнување Време на започнување
Aha, dali asimilacija se podrazbira pod toa?
Pa i toa da e, pak isto, tolku li se mokni pa da asimiliraat 3.5 milioni albanci od Albanija?

Гледам јас топоними по Ематија, доста наши луѓе живееле таму, дури до Драч.
Енвер Хоџа беше 10 пати полош од Тито па малцинствата во Албанија не беа исфрустрирани толку како едно малцинство во Македонија кое имаше 10 пати поголеми права.

Абе знаеш како викаат,трчајќи да ја фатиш кокошката и јајцата што ги снела ќе се испилат па и пилињата ќе ти избегаат.....Очевидна асимилација се врши од истокот ,ама кога е муабет за таа асимилација секогаш се наоѓа оправдување во дамнешната српска пропаганда
Ama spored Slavjanski najvazno da ti bilo nacionalnoto osvestuvanje na makedoncite od Albanija..... a nacionalnoto "zamagluvanje" na makedoncite od Makedonija ne bilo vazno...

Ama spored Slavjanski najvazno da ti bilo nacionalnoto osvestuvanje na makedoncite od Albanija..... a nacionalnoto "zamagluvanje" na makedoncite od Makedonija ne bilo vazno...

За мене е важно прво внатрешно да се освестиме,е дури од кога внатрешно ќе се освестиме можеме да размислуваме за оние македонци кои ни се надвор од нашите граници.

Само беше прашање на време кога ќе се кренат Македонците во Албанија, само чисто сомневам дека Албанците нема да се спротивстават на ваквите македонски подвизи, но сепак ќе дозволат такво нешто. Сепак, барем во нешто да сме "рамноправни", Македонците во Албанија - Албанците во Македонија.

Не си толку наивен. Не глуми.

Не глумам бе, докажи дека не сум во право. :)

Не ме разбирај погрешно, тоа што го кажав беше наменето за употреба на индивидуално ниво, за сешто е поврзано државнуи институции и се што е на државно ниво тука постои само едно единствено знаме а тоа е државното знаме.

Јасно де, се согласувам јас со тебе не се секирај. Само друг пат кога некој ќе завее албанско знаме на улица, дома или на некоја прослава, а некој ќе прокења на форумов, те молам, посочи го кон твојот пост. Може?

Јасно де, се согласувам јас со тебе не се секирај. Само друг пат кога некој ќе завее албанско знаме на улица, дома или на некоја прослава, а некој ќе прокења на форумов, те молам, посочи го кон твојот пост. Може?

А кога некој нема да го почитува уставниот поредок (конкретно да речеме во однос на употребата на знамињата), на кој твој пост да го посочам бро'?

А кога некој нема да го почитува уставниот поредок (конкретно да речеме во однос на употребата на знамињата), на кој твој пост да го посочам бро'?

Koн џандармерија. Нормално.

Koн џандармерија. Нормално.

Арно жандармеријата, ама мислев сакаш да придонесеш на начин на кој Бацилус придонесе, па да си имаме и постови за посочување :)

Па штом ми реплицираш и можеби си човек. (ако сум јалнаш дека си штрумф) . ДА

Штрумф сум да ти го штрумфнам, само што пак јанлаш си, не заболе дека ти си напишал нешто. Докажи го спротивното од тоа што го кажав, за да бидеш користен :)

Арно жандармеријата, ама мислев сакаш да придонесеш на начин на кој Бацилус придонесе, па да си имаме и постови за посочување :)

Финтата е дека за крешење закони постои џандармерија, они се задолжни за тоа. Ама пак, веење на знаме дома, како што има многу случаеви, некои тоа го карактеризираат како обележување на некоја си слободна зона, голема албанија не знам ти што, и тука не се прекршува никаков закон, а сепак некои луѓе кенкаат за тоа, некои друри и кршат прозори, тепаат и кршат ребра. Немој од сабајле, те молам, дај ќе седнеме на пиво па ќе го тинкаме за Исланд ама знаеш како стојат работите.

Финтата е дека за крешење закони постои џандармерија, они се задолжни за тоа. Ама пак, веење на знаме дома, како што има многу случаеви, некои тоа го карактеризираат како обележување на некоја си слободна зона, голема албанија не знам ти што, и тука не се прекршува никаков закон, а сепак некои луѓе кенкаат за тоа, некои друри и кршат прозори, тепаат и кршат ребра. Немој од сабајле, те молам, дај ќе седнеме на пиво па ќе го тинкаме за Исланд ама знаеш како стојат работите.

Ако некој изреагирал за веење на знаме дома, ондак опрости извини знам да никад неќу бити твој. И ќе си седнеме ние уз пиво, ама не ми продавај сеа и ти басми море :) Знајш убо шо ти зборвам :) Еднаш, самокритика ко ќе покажиш, кажаното ќе ти вредит сто алтани појќе него порано. А да не прајме муабет за континуирано држење до принципите на демократијата :)

Ај чао, одам да пијам пиво.

Pico, se vee makedonskoto zname pred opstinata vo Pustec? Se vee.
Za takva stvar bea ubieni luge kaj nas. :toe::toe:

Море сега да се прават албанците како што се правевте вие тука 96/97, со тенк да згазат млади маќедончиња да видиме како ке ви е. Ова е срам за Албанија ако дозволи маќедонец да влезе во АЛБАНСКИ ПАРЛАМЕНТ!!! НИКОГАШШ!!!! :D :D :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom