Уредувањето на градскиот парк во Скопје кај споменикот на Гоце Делчев

• Креатор на темата Креатор на темата kuzman_alek
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 март 2009
Мислења
21
Поени од реакции
1
Неодамна во градски парк во скопје местото од споменикот на гоце делчев до фонтаната заедно со унуштените клупи беше уреден со нови плочки,нови клупи,бојадисана фонтаната и обновен мермерот на споменикот на гоце делчев кој беше поле на шкртаници.Кажете си што мислите дали ви се допаѓа,како порано беше и колку време мислите дека овој простор ќе остане вака уреден ! ! !

дај стави слики баш да видам,од порано знам каков крш беше,али пошто не сум од Ск ретко идам натаму

Каков малоумник треба за да чкрташ по споменик на Гоце Делчев?
Иначе вака на поминување изгледа добро средено.Позади клупите се посадени нови елки, изгледа мислат дека така ќе ги спасат од шарање :pos:

Ке се ишкртаат одма и пак ке си се врати како порано. Незнам вака ми е многу безлично бело. Требаше некои повеќе бои.

mene iskreno ic ne mi se svigja mn e vestacki ne e ko so bese porano a za metlcite u park ne sme samo metalci i za vasa informacija ima drugi lugje sto skrtaat ko sto vikate vie a toa za niv e umetnost ali ok sekoj so svoeto...

Мене лично ми е преубаво. Не бев отишла во парк на шетање доолго време и сега кога отидов бев многу изненадена и тоа позитивно. Само да не земат и да го ишкртаат. Грдо изгледаше така унаказен целиот споменик, искршени плочки...
Вака е убаво, вака треба да си остане.

mene iskreno ic ne mi se svigja mn e vestacki ne e ko so bese porano a za metlcite u park ne sme samo metalci i za vasa informacija ima drugi lugje sto skrtaat ko sto vikate vie a toa za niv e umetnost ali ok sekoj so svoeto...

За чкртање си имате ѕидови, ако сакаш и фасадата дома шарај си ја со спрејови, ама да го шараш споменикот на национален херој стварно не чини.
Не сум од Скопје и не сум бил да видам како е, ама чим се средил мора да е добро.Барем некое време нема да има чкртаници, се дури не му се нафрлат на Гоце пак со спрејовите.

прогресините и урбани мрачни створови што окапуваат цело лето таму ќе упропастат све по којзнае кој пат, затоа бе Алфи се закон работа, ако почнат да кршат и да шкртаат цело лето треба да ги серат од тепање.

Супер е вака иако порано имаше некако повеќе дух и сеа некако ми е малце стерилно. Бело и само бело. Малце монотоно. Но барем го средиа Гоце, го избањаа и слични хигиенски работи и сеа личи на споменик на национален јунак. Минатиот пат ми беше видено од далеку али пред некој ден бев убаво да видам и пак имам забелешки дека е средено само во тој круг а на другиот дел од стариот дел од паркот уште стојат бутнатите бисти и другите остатоци од некои градби бутнати на земја.

Мене горе-доле ми се допаѓа како испадна реконструкцијата, само да не се вратиме пак на старата песна, со испоцртани графити и искршен инвентар.

Инаку еве ви некои слики од паркот.

Одлично. Не дека ќе го почитуваат младите ова, впрочем никаде во светот не се заинтересирани младите за одржување на околината особено по полноќ и со алкохол, но секако дека нашите пари треба да се трошат на вакви работи. God bless elections. Би сакал повеќе да ги има, и не ме интересира колку чинат. :)

Поминав во саботата низ парк. Одлично уреден. Нови дрвца, нови клупи, кај што беше земјата асфалтирано, нема ништо шкртано. Едноставно бело е. :)
Сега ке видиме до кога ке остане така.

Па тешко дека Паркот ке остане во сегашното блескаво издание,доколку не шетаат Алфи навечер и го млатат секого кој го нарушува јавниот ред и мир. а лето се ближи така да паркот навечер ке биде фул .....

Прекрасно е сега.Кога видов дека работи фонтаната се израдував ептееееен:)
Сега ми е мерак да идам таму, да си седиш на новите клупи, без околу тебе да гледаш нашкртано имиња, натписи од комити,за аеродром бла бла...:)

Само после август ке ми е страв да погледам накеј парк..се ке се уништи:uvo:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom