Фрчко беше во право! Македонија е во изолација! Затоа Европскиот Парламент препорача:

Ако ги погледнете анкетите кои беа поставени на форумов ќе видите дека скоро никој не беше директно против членството во ЕУ, но сите сакаме да бидеме примени достоинствено како и сите останати членки, а не клатење муда за некакви "мали" компромиси, добрососедски односи, да не сме провоцирале (иако тоа го правеме 18 години и пак фајде не видовме) и незнам уште што, преку кој од нас се бара само да додаеме нешто на нашето име, и утре така магично да влеземе во таа Европска Унија.

Овој „над„ мене..баш нека те пре-прочита повторно..за да види конечно...зашто некои работи се такви..какви што тој со комуњарското му мозоче ..никојпат нема да ги (докрај) разбере...
:pos2:
Абе јас него многу убо го разбирам, без разлика дали се согласувам со неговото мислење или не.
Ама тебе бе бедо јадна, никако не можам да те разберам.
Од 1,087 поста на форумов, 1000 ти се идентични ко јајце врз јајце, а не верувам дека и на останатите форуми ти се нешто поразлични.
Па дај бе човек смени нешто во твоето непрестано тролување и повторување на едни исти фрази и зборови.
Во спротивно ми оставаш впечаток на........
Ај овој пат заради твое добро ќе го прескокнам впечатокот.

Абе јас него многу убо го разбирам, без разлика дали се согласувам со неговото мислење или не.
Ама тебе бе бедо јадна, никако не можам да те разберам.
Од 1,087 поста на форумов, 1000 ти се идентични ко јајце врз јајце, а не верувам дека и на останатите форуми ти се нешто поразлични.
Па дај бе човек смени нешто во твоето непрестано тролување и повторување на едни исти фрази и зборови.
Во спротивно ми оставаш впечаток на........
Ај овој пат заради твое добро ќе го прескокнам впечатокот.

Сосема те разбирам зашто си таков (според некои опишувачи и недоквакан)..и конфузен.
Но никако не те разбирам... зашто мене ми се лутиш..?
Крив ти е само тој...кој што таков (омеѓен) те створи(л)..разбира се.
Ова е кажано за твое и сечие добро...рецидиву заостанат..од некои не така дамно минати времиња...а кои овде беа вештачки „оживеани„..ама наскоро и ќе си идат таму каде што и им е местото...НА ЃУБРИШТЕТО на Историјата ФИРОМСКА...разбира се.
:pos2:

Абе ти до вчера мрчеше против Европската унија. Шо така наеднаш ти го промени мислењето ?
Кај виде ти промена на мислењето кај мене? Јас само констатирав невидена хипокризија кај изродените тролови (на пример кај џани ма краду ли) кои не можат да ја избришат разочараноста од своите изопачени рилки од успехот на ОВАА ВЛАДА во Брисел.
Голем удар за Фрчко,леле што му се случи сега,ќе му падне рејтингот кој и онака го немаше,ниту пак ќе го има повеќе одколку што го имаше пред 15 години.Да го чекаме да се самоубие,а?Во кофа со вода?Што е типичен пример само за Македонија,која не само што е во изолација,туку и некои кандидати за председатели намерно не го гледаат тоа?:toe:
Му се срона целата стратегија на кутрото гремлинче фрчко. Ич не му иде клетникот :pos2: Трубеше за изолација, имавме посета од НАЈВИСОК ЕУ претставник досега. Трубеше за застој во евроинтеграциите, дојде препораката од европарламентот... Единствено што им останува на антимакедонскиве тролови сега е да предизвикаат инциденти за време на изборите!

Без разлика на се (мислам на партиски плукања или величења), сепак ова е добра вест во поглед на напредокот. Дали ради напраените чекори во споменатите сфери или делумно и појако политичко лобирање, сепак е добро сработено од владата и од сите институции инволвирани во овој процес. Само, како што кажаа на прва страна од темава, да не си играат топло-ладно, но ај не сакам да сум толкав скептик.
Инаку за влагање во ЕУ не сум нешто посебно пресреќен од повеќе причини, за заживување доволно е и визите да ги снема.

А за да не ме цитира некој противник на оваа власт и да ме критикува, ќе додадам дека истото би и го честитал и на друга партија (било која) која би била на нејзино место. Секој успех (колку и да голем или мал) на властите е успех и за Македонија.

Макраду колку беше разочаран на прес конференцијата што Македонија добила препорака за визна либерализација и почеток на преговори за членство до крајот на годинава.
Оти бе деца на паразитскиот ни систем ?
Каде најдоа и овие у сред кампања на изолационизам и немање реформи и јавачи на апокалипси со се тој со штаките и скршените нозе , кај најдоа у сред кампања.
Немаат усул и тие од Европа.
Па денеска сонцето изгреа над Македонија зошто папата Бранко му рече да изгрее.
Да не му речеше во мрак денеска ќе бевме.

Патетични се више комуњариве, длабоко потонале во лајната.
Сакаат и нас да не повлечат.

Макраду колку беше разочаран на прес конференцијата што Македонија добила препорака за визна либерализација и почеток на преговори за членство до крајот на годинава.
Каде најдоа и овие у сред кампања на изолационизам и немање реформи и јавачи на апокалипси со се тој со штаките и скршените нозе , кај најдоа у сред кампања.

Па сигурно дека тоа е испланирано за да се случи на сред кампања. И тие од Европа си имаат задни намери за нас :smir:

Од 23 Март Бранко нема да го пали и гаси сонцето,тоа ќе го работат Џорџе и Гвујо наизменично,со 24/7 програмата за работа.А народот ќе може да си се “сонча“ колку што му душа сака.:pos2:

Од 23 Март Бранко нема да го пали и гаси сонцето,тоа ќе го работат Џорџе и Гвујо наизменично,со 24/7 програмата за работа.А народот ќе може да си се “сонча“ колку што му душа сака.:pos2:

Да после 23 Март сончко ќе не грее 24/7,прекинувачот ќе го има Ѓорги а
ќе работи по налог на Гујо, така да прогнозата гласи сончко во изобилство за МК народот, ќе го имаме и за извоз машала,машала КОЈ Е КО НАС :kez::kez::costumed2:costumed2

СДСМ во обид го присвои македонскиот успех во Европарламентот
makraduli1.jpg
Препораките на Европарламентот се голема шанса за Македонија се првичните реакции по добрите вести од Стразбур. СДСМ во обид го присвои македонскиот успех во Европарламентот.
„СДСМ ги поздравува заклучоците од извештајот на Европскиот Парламент за Македонија усвоени денес. Сакаме да упатим јавна благодарност до сите наши пријатели и лобисти во Европскиот Парламент кои ни ја дадоа поддршката а особено нашите сестрински партии од Европската Левица со кои бевме во интензивна комуникација во последниот период. Со ова владата на Груевски нема повеќе изговори за продолжување на политиката за самоизолација“,изјави Јани
Оууу мај гад...овие се излапени бе...:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Владата на чело со ДПМНЕ декларативно се труди да докаже дека Македонија не е изолирана земја,а СДС пак никако не сака да признае дека всушност тие се оние кој ја иницираа таквата изолација на Македонските граѓани во ова ГЕТО,истовремено оставајќи им во аманет на ДПМНЕ да продолжат со исто темпо,правдајќи се пред народот дека интезивно работат да ги урнат визните бариери,обете политички врхушки покажаа колку се дволични во своите ставови со изјавите на одредени ЕУ политичари дека визната либерализација исклучиво зависи од Македонската влада а не од ЕУ.:toe:

i sega.....utre plata ce ti kacat....ce mozes da setas po evropa koj e ko tebe ima da uzivas....veter u magla ....a nasive ripat ko da sme osvoile svetsko u fudbal... sto koris od tapkanje po ramo pa i da e vistina koj gi ebe bre ....mnogu brzo zaboravate sto kur si igraa so nas.....e posle cudise zasto ne ebavaat loso

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom