Македонците во Бугарија постојат по сите пописи од 1944 г.

• Креатор на темата Креатор на темата arheolog
  • Време на започнување Време на започнување
Со кое сум негирал и коj?

Чудесно, а како ке коментираш ова
САД: 351 040 Jгословени(2006)
???
Поентата беше следната.Както има се создадоха jгословените,така са создадени и бугарите.Разликата е тамо дека БГ живее много повеке от Jгославиja,затова и 3-те етноса са измешени и има нова нациja- бугарската.

Абе неразбран.....југословени никогаш не беа создадени, ни како нација а камоли како народ, едноставно таа држава не издржа толку долго за да може и да се почне со тој процес, ниту пак на тоа се инсистираше.
Напротив.....стално се потенцираше различноста.
Терминот југословени се користеше само надвор колку да се знае од која држава потекнва туристот...ниту во пасошот не пишуваше југословен.....
.......ај па и јас на некое татарско дерле сум зел да објаснувам....

Кога разбереш шо ги поврзва античните македонци и траките тогава исто ке разбереш.

Tоа ми беше и следниот пост.

Тракијците Илирите Македонците и Епирците, според моите спознавања биле поврзани на некои начини. Но тоа сега отвара целосна нова дилема, посебно кога се гледа дека тие во Босна се претежно Илири...

Тогаш одговори ми што не прави нас Македонците денес Бугари или некогаш Тракијци?

Траките и Античките Македонци са били много тесно поврзани.Дали сега ке речеш едните били такви или онакви,факт е дека са били много близки генетски,традиции,военна тактина и уште и уште.

Траките и Античките Македонци са били много тесно поврзани.Дали сега ке речеш едните били такви или онакви,факт е дека са били много близки генетски,традиции,военна тактина и уште и уште.

Па тогаш зошто во Бугарија не се прифаќа Тракијckaтa историја?

3ошто Аспарух го ставате пред нив?

И што к.р со тоа.....и тие самите не знаат што се, тие во најголем дел се исламизирани срби и помал дел исламизирани хрвати и нешто со турско потекло...... и како што е на балканот обичај тие се отфрлени од народот од кој потекнваат само ради поинаква вероисповест.

И ај не се тие темата..не ја одвлекувај темата во друга насока...

Изобшто не е во друга посока,заштото както беха создадени jгословените,така беха создадени и бугарите.Само со една разлика.Jгославиja ja имаше 50-60 години, а БГ около 800.
И когато зборуваш за тези пописи от 1944 треба да кажете какво какво сакаха да направат Тито и Георги Димитров.Как сакаха да направат една балканска федерациja,как планираха размена на територии,как започна насилственото пишане на македонците,как македонските коли идеха и раздаваха учебници,как се учеше на македонски во БГ и се друго,докато се стигне до намесата на Сталин и охладнjaване на односите помежду БГ и Jгославиja.

Па тогаш зошто во Бугарија не се прифаќа Тракијckaтa историја?

3ошто Аспарух го ставате пред нив?

Траките винаги са били дел от нашата историja.
Аспарух е този,коjто обединjaва во една држава траки,словени и пра-бугари.Тоj дава и името на новата држава и државниот строj.

АЈДЕ МИЛОЈКОООО, Гревој сте вие бре..иди на преповрзување жити батко ти

na temata.

по 1945 - Бугарија како држава призна постоење на посебен Македонски етникум во рамките на својата држава..па се премисли

пред 1945 - Бугарија признава посебен Македонски етникум во и надвор од својата држава, формира паралелни чети, тела и институции, со цел да го задуши и уништи.

денес 2009 - денес малку е променето, со една битна разлика.Македонскиот народ во сите делови на етничка Македонија, и надвор од неа, многу добро ги научил лекциите од Балканските соседи, и јасно се дистанцира од нив, сметајки ги за непријателски и дволични

Ох пилци шарени. Една недела да ме нема и шо ви е текнало. Драги приатели македонци, дедо ми и татко ми са кажували за тоо попис. Тито и Димитров са сакали да праат балканска федерациа и со сила лугето во Пиринско са карани да се пишат македпнци. Ама простено ви е. Нема от дека да знаете. Сум гледал зелениот паспорт на татко ми дека пише македонец. На него и комшиите ли да верувам или на вас? Ного зелени тресете. Аи со здраве.:smir:

Да бе.. Тито и Димитров иделе кај дедо ти и татко ти да ги карат да се пишат..:smeshko::pos2:
Оди каде Првомај натисни некоја скара не туку мрсувај по форумов.

Да бе.. Тито и Димитров иделе кај дедо ти и татко ти да ги карат да се пишат..:smeshko::pos2:
Оди каде Првомај натисни некоја скара не туку мрсувај по форумов.
Селото ми е близо до П'рвомај. А моите са бежанци от беломорието.
Оште има живи луге от оние години. Ела у петричко да ги прашаме. Ова СМИ не може да ти го каже, ама аз могам
Секоја чест за убавиот аватор дека си избрал.:)

Па дојдовме до мерење на кого му е поголем а.
Знаете зошто неможете да го измерите а поминаа 100 години ?

Македонци и Бугарите ги дели само политичкиот термин.
Кога немаше политички граници се викаа, нашите.
Затоа никогаш нема да пресечеме каде е нивно каде е наше.

А и антиката ќе биде таква, зошто реков ја одамна, Бугарија ќе го остави Аспарух и Македонците и ќе си се надгради над Тракиците, која па да биде ситуацијата уште посмешна се истородни со Македонците и припаѓаат на истата славјанска фамилија.

Науката и медицината доста се напреднати за да се види кој е кој ама на неписмен,прост и заблуден мамалаз не вреди да му се докажува.

Бидете поздравени со овие песни сите приатели од Вардарско.
И не тресете зелени за пописот од 1946-та година. Сега немате визи и може да доидете во пиринско да прашате старите луге како са натерани да се пишат македонци оти Тито и Димитров сакале да прават Балканска федерација. Моите оште имат зелените пасоши дека пишува "македонец". Кога го гледат се насмевуват.

Ке ме бришете ли? Моето мнение не одговара на вашата пропаганда нели?
Во пиринско сме наи големите бугари.:smir:

Немоj тук се алергични на тие последните 6 букви. Одиш кон бан :helou:
Нема повеке. Бугарите и да викат дека македонците во РМ са бугари, они се осекат како македонци. на нас и да ни викат дека сме македонци, се осекаме како бугари. Сетне?
Jас сметам дека секои требува да се осека како сака. Да почитува другиот, да знаеме дека сме блиски и приатели и да се обединиме против грците.
Во Делчево предната недела на една маса така мислевме и македонци и бугари.
Срекна Нова Година на сите и да си решите проблемо со името и идентитето со геиците како вие сакате.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom