Квалификации за ЕП Австрија: Македонија - Исланд - впечатоци

• Креатор на темата Креатор на темата Ddime
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Филип Лазаров,сметало,не знам кој машки полов орган барат во репрезентација. Колку само клучни топки ни зафркна. Судиите катастрфа,па кај го видоја бе престапот на Миркуловски? Низа на глупи одлуки кои можеби беа фатални за нас.
Многу пријатно сум изненадена од Јоноски,каков шут,топ. Не знам што се чекало толку за него за да го повикаат во репрезентација. :smir:

Тоа значи дека не си во право кога веќе е очигледно што се случува во репрезентацијата.
Не знам, изгледа владата е крива :pos: Бар според тебе нели :pos:
Нема, барем од кога јас следам.Ама факт е дека со овој состав , најдобар играч на светов и многу одлични играчи 11 место е неуспех.
Тоа со Стојановиќ е сеуште неразјаснето и нема да коментирам иако мислам дека требаше да се надминат личните проблеми и да заигра.
11 место е огромен неуспех на овие играчи, но ако не беа повредени. Факт е дека клучните играчи ни се повредија по првиот круг и се падна на товар на Лазаров. Да беа сите играчи здрави тогаш се што ќе беше под петто место ќе беше неуспех. А сакам да кажам дека истите играчи ги водеа и други тренери па не направија никаков успех со нив.

И уште еншто сакам да напоменам а тоа е тренерот кој го зема Димовски на светско а тој со отечена нога повреден играше и зафаќаше емсто на некој здрав играч ма приемер Јонски. и што испдадна сега димовски го изгубивме за овие кфалификации и ќе мора да оди на операција за да не ја изгуби и кариерата. и сега тоа според вас е тренер? Или му наредуваат што да прави или поима нема? јас мисалм и едното и другото.

Филип Лазаров,сметало,не знам кој машки полов орган барат во репрезентација. Колку само клучни топки ни зафркна. Судиите катастрфа,па кај го видоја бе престапот на Миркуловски? Низа на глупи одлуки кои можеби беа фатални за нас.
Многу пријатно сум изненадена од Јоноски,каков шут,топ. Не знам што се чекало толку за него за да го повикаат во репрезентација. :smir:

Незнам колку пратиш ракомет, ама јас од Јоноски не сум ич изненаден. Сум го гледал многу пати до сега, и се чудев зошто ваков играч не добива шанса во репрезентација. Верувај дека најмалку уште 4-5 вакви играчи, со добар квалитет не се повикуваат во репрезентација, зошто очигледно како и во се во Македонија, и овде се води некоја курвинска политика.

И уште еншто сакам да напоменам а тоа е тренерот кој го зема Димовски на светско а тој со отечена нога повреден играше и зафаќаше емсто на некој здрав играч ма приемер Јонски. и што испдадна сега димовски го изгубивме за овие кфалификации и ќе мора да оди на операција за да не ја изгуби и кариерата. и сега тоа според вас е тренер? Или му наредуваат што да прави или поима нема? јас мисалм и едното и другото.

Зоте аман доста трескаш глупости.Еднаш од тебе немам видено пост кај што не критикуваш некој.Прав експерт си, жити се.И викаш Димовски не играл добро на светското?Може не блескаше, ама во клучните моменти понекогаш постигнуваше голови, а и правеше простор за другите соиграчи.

Сами се победуваме, со мала режија на судиите.

Немам коментар, освен се најлошо да им се случи на тие што ги форсираат Ф. Лазаров, Миркуловски и Митков во репрезентација.

За другите, момци ниеден пораз не се брои вие сеуште сте наши херои не забораваме така лесно!

Побијме со факти, многу е лесно кога некој критикуваш.
Кажи ми селектор на машка репрезентација кој има подобри резултати од Темелковски.

Сега naumdb ти сакаш да кажиш дека е добро шо Филип Лазаров игра 90% просек во напад и неможе еден гол да дај? Дека имаме катастрофална контра? Ако не е Кире Лазаров кој е поке и од тренер , а и игра како 2 бека нема ни Белгија да ја тепаме..
Кој е крив ако не тренерот ? Тој треба да ја постави играта и да ги одбира играчите. За то дека има најдобри резултати точно и секоја чест, ама после освоеното се разбира дека очекувањата се уште поголеми и ако тренерот неможе да ги поправи тие првите работи шо ги кажав поубо ке му е да си замини.
Е сеа ако некој од федерацијата му кажва со кој играчи да игра.. тогаш то е друг муабет.

Ве молам оставете го Филип Миркуловски, тој изигра одлично денес.
Не мора да дадеш многу голови за да бидеш добар играч.

Сега naumdb ти сакаш да кажиш дека е добро шо Филип Лазаров игра 90% просек во напад и неможе еден гол да дај? Дека имаме катастрофална контра? Ако не е Кире Лазаров кој е поке и од тренер , а и игра како 2 бека нема ни Белгија да ја тепаме..
Кој е крив ако не тренерот ? Тој треба да ја постави играта и да ги одбира играчите. За то дека има најдобри резултати точно и секоја чест, ама после освоеното се разбира дека очекувањата се уште поголеми и ако тренерот неможе да ги поправи тие првите работи шо ги кажав поубо ке му е да си замини.
Е сеа ако некој од федерацијата му кажва со кој играчи да игра.. тогаш то е друг муабет.
И не кажав дека сум задоволен од играта на Ф. Лазаров, ама тренерот е дефинитивно најдобар досега.

Зоте аман доста трескаш глупости.Еднаш од тебе немам видено пост кај што не критикуваш некој.Прав експерт си, жити се.И викаш Димовски не играл добро на светското?Може не блескаше, ама во клучните моменти понекогаш постигнуваше голови, а и правеше простор за другите соиграчи.

Абе да збориме реално, Димоски ништо не придонесе на светското, а и неможеше да се очекува такво нешто од него по таква повреда. Глупо е да се донесе таква одлука да се земе повреден играч во таков систем на натпревари, кој од операција директно очекуваме нешто да направи. Колку и да беше хендикеп, не требаше да се земе Димоски. И што добивме од сето тоа? Еве го, поради глупата одлука Димоски и тоа како ни фали, и ќе ни фали. Што е најтрагично, доведено е во прашање дали ќе може и да продолжи со кариерата.

јас можеби не сум ти кажал ама јас очекувам успех и секогаш барам титула, медаља и слично. што ние од осамостјување имаме како репрезентација освоено? А и како држава на кое поле нешто сме допринеле во светот? А знаеме да се фалиме со античките македонци поточно со минатот а денес во сегашноста кој сака не победува па и исланд народ од 400.000 жители.

Ве молам оставете го Филип Миркуловски, тој изигра одлично денес.
Не мора да дадеш многу голови за да бидеш добар играч.

И не кажав дека сум задоволен од играта на Ф. Лазаров, ама тренерот е дефинитивно најдобар досега.
Исто така не треба во клучните напади да правиш аматерски грешки, КОНСТАНТНО и на светското и сега.

Тогаш се познаваат големите играчи, на мака.

Вака, речиси сите седмерци ги изнуди Филип Миркуловски, а не може да е безгрешен, на светско не изигра најдобро, ама вечерва беше подобар од многумина кои настапија. И ZOTE да те прашам, како можеше Кометал Ѓорче Петров да биде прв во ЛШ кога нашава држава е само 2.000.000 народ, а Европа е огромна. И зошто Кина не е прва на СП во фудбал, кошарка, ракомет, ватерполо, одбојка... Сепак има најмногу народ, нели?

neli jonoski beshe povreden za vreme na svetskoto vo hrvatska!

Проблеми очигледно има, но имајте достоинство и кога губиме. Иако мислам дека можеби во клучни моменти судиите фино си ја завршија работата. Надежта последна умира. Напред Македонија!

Ич не ми се допаѓа Темелковски шо е селектор, точно дека со него отидовме на Светско ама со ништо ме нема убедено е дека е спремен да ја води репрезентацијава во добро и во лошо, кога сме у негатгива одма паничи и почнува да го драпа задниот дел од неговата проќелава глава, се чуди што да прави како да тој не е селектор, водич на екипата.
На тајм аути повеќе Ќире зборува отколку он, ми делува како да не е спремен да ризикува, тупи со Филип у напад а за овој кутриот прецизен удар е мисловна именка, тој најмалку заслужува да игра лев бек од сите други варијанти.

И заради овој ќелавиот мустаќ да не игра Раде Стојановиќ, абе ајде...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom