Проектот „ТРЕТО ДЕТЕ“ дискриминаторски!

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Не ми е јасно зошто гледате ТАКА овде не ќарат Македонците туку општините со слаб прираст...
Законот не вели дека ке се подржуваат само оние кои раѓат Македонци...

Во репликата на Quark објаснив!:smir:

Законот е меѓу малкуте нешта од оваа влада што ги поддржувам. Причината ви е добро позната и нема да ја образложувам...

Од друга страна, оној другиот закон, што мислам дека падна на Уставен, беше тежок гаф. Со закон, Владата ќе приморува некој да се жени/мажи. Изгледа Грујо ја има земено идејата од еден пензионер кога беа „Деновите на идеи“. И на ТВ имаше:nesvest: Патем, со овој закон владата како да сакаше со јурисдиктивна мерка да ги претвори педерите во стрејтери:vozbud:

И најмногу ме загрижува можноста што се отвара со овој закон: албанците да се селат кон исток и југ, со цел да здиплат и тие троа буџетски пари:wink:

Инаку, знае ли некој дали законот важи ако децата се од сурогат-мајка?

Da go gledav, politika bate, sme se objasnuvale bezbroj pati zosto stojat taka rabotite momentalno. Toa e toa, zalno, pogresno, ama nisto tuka ne mozeme.

Ok, eve strogo od covecki aspekt.
Eve citaj go rymz, strogo po toj princip replicirase. Toa e toa, i taka gledano pak e diskriminatorski.

Kazav ednas, ako sakas da se stimulira na lokalno nivo, togas treba samite opstini da gi delat tie sredstva, a ne od drzavna kasa. Togas e u red, u sprotivno ne. :toe:

Го прочитав коментарот на римз и се согласувам со делот дека тие општини треба да се развијат, како што прочита во исто време се поклопило и јас да пишам нешто слично...
Инаку јас повторно ќе кажам дека законот не го сметам за дискриминирачки затоа што се применува само во одредени општини...
И во сите општини да се применува тогаш ако ја тенчиме повторно ќе биде дискриминирачки...
Иако ќе се повторам ЗАКОНОТ нема да го реши проблемот во градовите каде младите луге масовно се селат...
Потребни се проекти кои ке ги вратат младите на СЕЛО, или во помалите градови...
Вчера еден другар од Скопје ми вика „со задоволство би живеал на село, ама неможам работата да ја носам таму„....

Го прочитав коментарот на римз и се согласувам со делот дека тие општини треба да се развијат, како што прочита во исто време се поклопило и јас да пишам нешто слично...
Инаку јас повторно ќе кажам дека законот не го сметам за дискриминирачки затоа што се применува само во одредени општини...
И во сите општини да се применува тогаш ако ја тенчиме повторно ќе биде дискриминирачки...
Иако ќе се повторам ЗАКОНОТ нема да го реши проблемот во градовите каде младите луге масовно се селат...
Потребни се проекти кои ке ги вратат младите на СЕЛО, или во помалите градови...
Вчера еден другар од Скопје ми вика „со задоволство би живеал на село, ама неможам работата да ја носам таму„....

Самото болдирано е дискриминирачки бе, не биди зелен и ти ко овие политичариве ебаго. Ти работиш, јас работам, SuicideMessiah ебе, и него го плаќаме. Прст у глаа.
Од друга страна пак, знаеш зашто во тие краишта нема ебење? Дека нема жени, сите бегаат во Скопје и за Цитроен Ц3ка се кецаат на Водно. Сакаш закон?? Најпатриотски што може кој што дефинитивно ќе го реши тој проблем???

Нема живеење во Скопје. Кој те ебе. Љубљана рулз! Иди купи стан да те видам. Број на патика на дедо ти има да ти бараат. Скопје, е за Скопјани. Сакаш да работиш во Скопје? Тогаш, чим веќе сакаш германски закони, ќе имаш и германски живот, ќе патуваш 2 саати до работа. Ајт у к*рац. Е тогаш, нека кецаат. На нивна сметка.

Epa sega mi drapas madinja....

Od edna strana mi vikas treba megusebno pomaganje i razbiranje, a od druga mi tupis deka popisot bil namesten....

Brkaj rabota.....

Точно така соживот. Се сеќаваш сигурно на пописот и јасно ти е и процентот и се она по него. Како што сега ми реплицираш за „драпање мадиња“, тогаш јас мислев дека вие „драпате мадиња“, ама бидна што бидна и сега се е во ред. Околу бркањето работа, во вистинскиот смисол имам да ти понудам бизнис што ќе те интересира и можеби ќе најдеме заеднички интерес. Но ако фразата ми ја упатуваш за да ми кажеш дека не сум достоен да те разберам или пак полемизирам со тебе, а не сум во право тогаш и јас тебе не те разбирам бидејќи неможам да прифанам дека се она што го кажуваш е така, туку и твоето сфаќање го гледам како еднострано.

Epa kako be druze ne e diskriminiracki da go ebam.... aj potrudi se da bides racionalen....

Eve edna prosta kontrukcija: jas ( ili bilo koj, dejan, ace, bulent, elvis...) ziveam vo Skopje. Rabotam ko cigan za da zemam mesecno 20 iljadi denari. Sakam da imam tri deca, ama ne mozam, nemam uslovi. Ama zatoa toj od Delcevo ne treba da se grizi, oti drzavata ke mu dava, megu koi i moi pari, koi sto so pot sum gi zarabotil. Znaci ostaj sto drzavata mene ne mi pomaga, plus mi zema pari za da mu gi dade na nekoj od pickesimaterine. Po koj osnov, po koja ebana logika toa e pravilno mene stvarno ne mi e jasno. Po sto kur osnov toj e povazen za drzavata od mene? I
kraj kraeva ja ne ni barem nesto, ama barem ne mi gi zemaj moite pari. Ili pak ako veke mi gi zimas trosi gi na nesto od sto i ja ke imam korist.... od ebenjeto na janko, ramis, stanko ili durmis jas nemam nikakva korist. :toe::toe:

Точно така соживот. Се сеќаваш сигурно на пописот и јасно ти е и процентот и се она по него. Како што сега ми реплицираш за „драпање мадиња“, тогаш јас мислев дека вие „драпате мадиња“, ама бидна што бидна и сега се е во ред. Околу бркањето работа, во вистинскиот смисол имам да ти понудам бизнис што ќе те интересира и можеби ќе најдеме заеднички интерес. Но ако фразата ми ја упатуваш за да ми кажеш дека не сум достоен да те разберам или пак полемизирам со тебе, а не сум во право тогаш и јас тебе не те разбирам бидејќи неможам да прифанам дека се она што го кажуваш е така, туку и твоето сфаќање го гледам како еднострано.
Da, se sekavam mnogu dobro.
I da, albancite ne se 25%, nad toj procent se.
Ajt...

Законот е дискриминаторен и ограничувачки и е пред се насочен кон зголемување на брјот на македонското население во однос на албанското.

1.Da, se sekavam mnogu dobro.
2.I da, albancite ne se 25%, nad toj procent se.
3.Ajt...

1. Добро е што се сеќаваш
2. Ете видиш и тоа е дискриминаторски, да лажеш заради остварување на некакви цели.
3. После ваква дискусија не доликува на човек како тебе кој сака да изигрува реален дискутант, а да се служи со вакви изрази.
4.:smir::helou:

Зошто јас да давам пари за некој од Мариово или кај беше.
А зошто Фриц од Франкфурт дава пари за Вернер од Лајпцих.
Или зошто Пјер од Брисел дава пари за некојси од Софија. 9не ми текна бугарско име во моментов)

Па нормално...штом е осуден од хелсиншки комитет, дека е дискриминаторски. А што очекуваше владата, таквите популистички проекти да и пројдат туку така неосудени? Во голема заблуда се! И на сето останато што беше со популистички намери ќе му дојде осуда од повисоки институции и на крај од самиот народ.

Или зошто Пјер од Брисел дава пари за некојси од Софија. 9не ми текна бугарско име во моментов)

ova boldiranoto uste malku ke uvidi Pjer deka zgresil

inaku zakonot e diskriminatorski kako sto e i zakonot za alkohol,cigari ...

Ne mesaj babi i zabi.
So vlez vo EU sekoj si prevzema obvrski i zadolzenia.
Sto prevzema kako obvrska toj komu sto ke mu se plaka so moi pari da kleca?

Baska, ne sum protiv da se davaat pari, ama neka se davaat na korisni celi, od koi mozebi nekogas i jas ke imam nekoja korist vo idnina. :toe:

Како не бе дескриминирачки.
Па цел свет каде што има намален природен прираст воведува вакви закони.
Се прашувам што ли ќе коментираат Хелсиншки и вие овде на форумов кога би ги прочитале законите на Шведска и Данска, за второ дете.
Но нормално тие нема да бидат дискриминирачки затоа што не се донесени од оваа влада.:tapp:

Па еве за Струмица овој закон не важи, пред се поради ромите но да не навлегуваме во тоа. И сега и ние овде, ќе даваме пари од џебот за некој си од Западна Македонија или каде и да било. Важно ќе даваме, а нема да земаме. Во иста ситуација сме со вас од Тетово, Гостивар...Значи законов е дискриминаторски, но не на етничка основа. Вие е*ате и поради тоа не земате пари, ние ем не е*аме ем не земаме пари.

Epa kako be druze ne e diskriminiracki da go ebam.... aj potrudi se da bides racionalen....

Eve edna prosta kontrukcija: jas ( ili bilo koj, dejan, ace, bulent, elvis...) ziveam vo Skopje. Rabotam ko cigan za da zemam mesecno 20 iljadi denari. Sakam da imam tri deca, ama ne mozam, nemam uslovi. Ama zatoa toj od Delcevo ne treba da se grizi, oti drzavata ke mu dava, megu koi i moi pari, koi sto so pot sum gi zarabotil...

Ај бе, дојди да живееш во Делчево. Земај колку сакаш помошти, е*и колку ти душа сака. Сигурен сум дека и тој Делчевчанецот нема да има ништо против.
Тебе ќе ти излезе ф’ска на газот и .. оп, поликлиника ти е тука. А он кутриот недајбоже ќе треба да патува до Скопје. Како што ни е централизирана државата апсолутно потребно е вакво распределување на средствата. Ако не да дојдеме сите да живееме во Скопје па другото, што јаболка, што домати, што жито.. јеби га. Кој Охрид кој Галичник.. џбунови нека растат - да им се радуваме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom