Проектот „ТРЕТО ДЕТЕ“ дискриминаторски!

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Dobro be koga ovoj Gwujo ke si najde doobar STATICAR???...epten cesto mu pagjaat ova skalameriive sto gi "gradi"....he, he Gwujo prevara...od sto e smotan stanuva simpaticen....:)

Кој уставен суд. ТОЈ ИСТИОТ ШТО ИМ ПРЕСУДИ НА МАКЕДОНСКИТЕ ИНВАЛИДИ ОД 2001 ДА ГИ ВРАТАТ ПАРИТЕ ШТО ИМ СЕ ДАДЕНИ ОД ДРЖАВАТА И ТОА СО 8 ГОДИШНА КАМАТА.

НИКОГАШ НЕ БИ МУ ВЕРУВАЛ НА ОВОЈ СУД.:tapp:

еве еден наједноставен пример што го најдов, да видиш дека и другите земји преземаат мерки во таа сфера

"Деновиве се актуелни бенефициите кои се утврдија за мајките со трето или четврто дете.
Во потрага по искуства од другите земји, најатрактивна ми се виде бенефицијата на Москва која го воведува 12ти септември како "неработен ден за правење деца".

извор - http://golemataslika.blogspot.com/2008/07/blog-post_28.html

значи не велам дека проектот на владата е копија на некоја друга земја, туку велам дека се црпени разни искуства на земјите кои имаат сличен проблем со Наталитетот како со Македонија

Aбе, бенефиции за мајки со трето дете, и плата за мајки со трето дете, не е исто, се сложуваш или не?

Нека изгласаат и тука бе неработен ден за правење деца, никому ништо.
Ко трето, дали тој закон за бенефиции во Москва важи за сите, или за одделен број на граѓани.

Фала однапред.

Све е тоа во ред, мотивирање за трето дете... Ама се креираше голема поделба, поголема и од бугарски гз, со законов. А тоа е противуставно и уставниот суд пресуди.

I vo Hr.ima podelba, ova važi za Zagreb,ne za drugite gradovi ,pa ne skokaat tolku da go oborat zakonot na Ustaven .:nenene:

Нашиов закон важеше само за Македонци. Плус, со такви закони не се игра во земја каде што населението е разиграно како кај нас. Во етничка смисла.
И нема ништо лошо што сме скокнале да го обориме законов ако Е ПРОТИВУСТАВЕН (а судот денес досуди дека навистина Е противуставен)! Нашиот устав вели дека сите граѓани, без разлика каде живеат, се еднакви во секое поле. Овој закон делеше едни од други.

Нашиов закон важеше само за Македонци. Плус, со такви закони не се игра во земја каде што населението е разиграно како кај нас. Во етничка смисла.
И нема ништо лошо што сме скокнале да го обориме законов ако Е ПРОТИВУСТАВЕН! Нашиот устав вели дека сите граѓани, без разлика каде живеат, се еднакви во секое поле. Овој закон делеше едни од други.
Мислам дека е претерано да му се дава етнички карактер на законов ,во западна Мак.живеат и Македонци и тие не беа опфатени со законов ,нели?само затоа што живеат во општини каде што има висок наталтет...значи не беше само за Македонци .Можеби треба да се направат измени но овој закон мора да постои!

I vo Hr.ima podelba, ova važi za Zagreb,ne za drugite gradovi ,pa ne skokaat tolku da go oborat zakonot na Ustaven .:nenene:

Ako vazi samo za Zagreb , togas parite mozebi im gi dava opstinata.

Zakonot ne e ukinat , samo sega pari ke treba da dobie sekoja zena, bez ogled na opstinata.

сите овие закони пред време се знае дека ке паднат на уставен суд ...се е смислена работа,реклама па после криви се други ....

И нема ништо лошо што сме скокнале да го обориме законов ако Е ПРОТИВУСТАВЕН (а судот денес досуди дека навистина Е противуставен)! Нашиот устав вели дека сите граѓани, без разлика каде живеат, се еднакви во секое поле. Овој закон делеше едни од други.

Кај виде ти дека законот важи само за Македонците...
Со овој закон а и со многу други закони кои се добри а кои не се донесуваат само поради то што сме т.н.Мултиетничка држава излегуваат сите недостатоци на Рамковниот договор на површина...
ЈАс досега не сум видел ниту една нормална дебата за било кој закон без да се спомне 20% , Мултиетничка држава , и што ти јас знам...
Има многу примери за ова, АДМИНИСТРАЦИЈАТА, ТЕРИТОРИЈАЛНАТА ПОДЕЛБА, ЕВЕ СЕГА И ОВОЈ ЗАКОН...
До кога ќе ги гледаме сите закони и се во оваа држава низ % и етникуми...

Ako vazi samo za Zagreb , togas parite mozebi im gi dava opstinata.

Zakonot ne e ukinat , samo sega pari ke treba da dobie sekoja zena, bez ogled na opstinata.

А од каде му се парите на Загреб, како и на Скопје...

Мора да му се даде етнички карактер на законов бидејќи и сам/а велиш
во западна Мак.живеат и Македонци и тие не беа опфатени со законов ,нели?
Веројатно точно, меѓутоа во источна Македонија немаше Албанци опфатени со законов.
Ако се даваат пари на секоја мајка што ќе роди трето дете, може. Може и општината да им дава пари на жените што ќе раѓаат во своите општини. Општина Велес ако најде пари за своите жителки а мојата општина Сарај не може за нејзините да најде, нема буниш, не ми ја бива општинтата, ќе го мењам градоначалникот. Има буниш кога ДРЖАВАТА одлучува такви работи. А таа одлучи за многу работи и сите тие пропаднаа. Како што беше религијата во училиштата и останати работи.
Ме чуди како тоа ВЛАДАТА има толку мало познавање на УСТАВОТ.

Мора да му се даде етнички карактер на законов бидејќи и сам/а велиш
Веројатно точно, меѓутоа во источна Македонија немаше Албанци опфатени со законов.
Ако се даваат пари на секоја мајка што ќе роди трето дете, може. Може и општината да им дава пари на жените што ќе раѓаат во своите општини. Општина Велес ако најде пари за своите жителки а мојата општина Сарај не може за нејзините да најде, нема буниш, не ми ја бива општинтата, ќе го мењам градоначалникот. Има буниш кога ДРЖАВАТА одлучува такви работи. А таа одлучи за многу работи и сите тие пропаднаа. Како што беше религијата во училиштата и останати работи.
Ме чуди како тоа ВЛАДАТА има толку мало познавање на УСТАВОТ.

Се согласуваш ли исти пари да се дават во западна за кондоми и едукација на оние кои прават деца без усул и без реални услови за нормално одгојување на овие деца...
Источна Македонија и западна МАкедонија имат дијаметрално спротивни проблеми...Што има да се мотивира некој кој има ионака 10 деца...

Се согласуваш ли исти пари да се дават во западна за кондоми и едукација на оние кои прават деца без усул и без реални услови за нормално одгојување на овие деца...
Источна Македонија и западна МАкедонија имат дијаметрално спротивни проблеми...Што има да се мотивира некој кој има ионака 10 деца...
Covece, zosto be teras inat majku mu stara, zosto mavas so glaa u zid?

Si naprail nekoj 10 deca, neka si snosi sam odgovornost. Kraj na prikaznata.

Ama, nema be, nema ja da davam pari za da stimuliram nekoj seljak od kogo nikad u zivotot nikakov air nema da vidam da ja raboti zena mu. Pak kraj na prikaznata.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom