Најбрутален спорт

• Креатор на темата Креатор на темата Спенсер
  • Време на започнување Време на започнување

Кој спорт според вас е најбрутален?

• Американски фудбал-NFL

Гласови: 19 15,0%
  • хокеј

Гласови: 30 23,6%
  • рагби

Гласови: 45 35,4%
  • друго (ке наведам што)

Гласови: 33 26,0%

• Вкупно гласачи
    127
С

Спенсер

Гостин
инспириран од видеото подоле, ја отварам темава..... кој според вас е најбрутален спорт??? удирање,фрлање,''треснување од земја''..... за мене,тоа е американскиот фудбал т.е. NFL лигата...погледнете што си прават играчите меѓу себе... (во анкетата има малце избор,затоа што нема многу брутални спортови) ,бокс,кик-бокс и слични не ги вбројуваме.....

според мене американскиот фудбал е нај брутален...нај насилен е...

spored mene kecerite

Рагби. Тоа е спорт без пардон, а луѓето се наредени во кордон.
Летаат глави, ребра и коски, но никој со никого нема да се прости.:helou:

паа можда NFL...не ми текнуе нешо друго у моментов
а иначе тоа кечерите шо спомна некој...се лажги ..се маваат али знаат како да не ги боли многу...ко филмско тепање нешо слично....благе везе нема од бруталност

chess_championship.jpg

даааа дефинитивно најбрутален спорт....со пиуни се гаѓаат...летаат ловци кралици на сите страни...тоа таблите од глаа ги кршат....:vozbud::vozbud:

Ако може и да наведете зошто мислите дека тој спорт што сте го пишале е најбрутален? Затоа што имате анкета ако ве мрзи да постирате. Фала многу.

Рагби дефинитивно. Се чудам сеуште што е поентата на играта, да се истепа противникот или да се добијат повеќе поени?

Рагби дефинитивно. Се чудам сеуште што е поентата на играта, да се истепа противникот или да се добијат повеќе поени?

нз точно ама мислам дека треба да се добија повеќе поени

абе мора да му ја бапнеш една на противникот за поен да освоиш....тоа е целата финта на играта :P

Глеам гласови за станати спортови, али никој не навел...баталете тоа Рагби НФЛ..тоа само на Тв можете да го видите, апстракно е тоа...
Јас гласав за останати спортови - РАКОМЕТ дефинитивно, човечно, играат здрави прави луѓе, а НФЛ, НХЛ...се издрогирано е....бтв...кечерите не се спорт, и нема бруталност таму незнак кај ја виде ти...една улична тепачка у маало со некој од другиот влез има поголеми бруталности:toe:Тоа се се намештаљки:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom