Промена на пол? За или против?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Промена на пол?

• Вкупно гласачи
    258
Тогаш не би можела да роди дете поради хормонската терапија.

Сепак може.
bremen_se_porodi1.jpg

И ова не е грдо?
Мене ми е одвратно :nesvest:

blazenmaz.jpg

Се повеќе обратни работи во светов постојат

Господине првенец на генерација мислам дека тресите глупости малку. Се извинувам ако ве навредив.

А сакаш да кажеш дека има некоја трета категорија бидејќи од научна гледна точка нема.

Сепак може.
bremen_se_porodi1.jpg

И ова не е грдо?
Мене ми е одвратно :nesvest:

blazenmaz.jpg

Се повеќе обратни работи во светов постојат

Се работи само за еден случај и тоа е доста поразличен од другите.

Темава ви е проста и глупава и смешна и дебилна...........

какви се овие дегенски срања? (жал ми е што морам вака да се изразам)..навистина не знам до каде ќе стигне денешниов идиотизам, па добро бе луѓе...бидете благодарни што сте се родите здрави и прави со две раце, две нозе, 10 прсти..оваа појава треба да биде забранета со закон и никому да не му помини на памет ни за секунда..!

А сакаш да кажеш дека има некоја трета категорија бидејќи од научна гледна точка нема.
Нема трета категорија тоа што си се родил тоа си, а овај или оваа на сликава е родена како жена, па потоа правела што правела, ама сепак е жена па затоа можела да роди. Единствен маж кој што затруднил е Арнолд Шварцернегер и тоа само во филм. Имаме среќа што е политички ангажиран инаку досега второ дете ќе родеше :pos::pos::pos:.

Според мене, човек треба или да се прифати себеси каков што е, или да се промени. Краток е животот за инхибиции кои немаат директна последица кон животот на другите, туку го афектираат исклучиво само животот на поединецот засегнат од незадоволството кон себеси. И сите кои ќе речете, дека поединецот кој сменил пол штети или угодува, некому друг освен себеси, немате право да одлучувате за туѓиот живот, кој патем кажано - е еден и единствен.

Нема трета категорија тоа што си се родил тоа си, а овај или оваа на сликава е родена како жена, па потоа правела што правела, ама сепак е жена па затоа можела да роди. Единствен маж кој што затруднил е Арнолд Шварцернегер и тоа само во филм. Имаме среќа што е политички ангажиран инаку досега второ дете ќе родеше :pos::pos::pos:.

Во едно од 300 000 случаи бебето се раѓа со делови од машко и женско и родителите треба да одберат што ќе биде. Детето има предефинирано пол но се уште не можеме да го откриеме во таа доба. Така да дека детето се раѓа стриктно машко или стриктно женско не мора да значи.

какви се овие дегенски срања? (жал ми е што морам вака да се изразам)..навистина не знам до каде ќе стигне денешниов идиотизам, па добро бе луѓе...бидете благодарни што сте се родите здрави и прави со две раце, две нозе, 10 прсти..оваа појава треба да биде забранета со закон и никому да не му помини на памет ни за секунда..!

Не се работи за дегенериска појава туку пред се за грешка на природата и тоа грешка која денес може да се исправи, па затоа не гледам зошто и да не би се направило тоа.

Во едно од 300 000 случаи бебето се раѓа со делови од машко и женско и родителите треба да одберат што ќе биде. Детето има предефинирано пол но се уште не можеме да го откриеме во таа доба. Така да дека детето се раѓа стриктно машко или стриктно женско не мора да значи.
Добро од каде ја вадиш оваа статистика дај некој линк или стави овде на форум да видам. Се расфрлаш со бројки, а нивното потекло ми е мене сомнително.

Добро од каде ја вадиш оваа статистика дај некој линк или стави овде на форум да видам. Се расфрлаш со бројки, а нивното потекло ми е мене сомнително.

Wikipedia искуцај Transsexualism и ќе ги најдеш сите бројки таму како и многу други.

А ако те мрзи гледај привате прцатице неколку те последни епизоди баш ги кажуваа истите факти .

како не е дегенска појава?...зар за тебе промената на полот е нормална..?
а тоа дека може да се поправи чисто се сомневам, кога некој се родил со таква ментална аномалија тешко дека ќе можи животот да продолжи да го живее нормално, ако не за друго..ќе служи за ремет што уште по жалосно..!

како не е дегенска појава?...зар за тебе промената на полот е нормална..?
а тоа дека може да се поправи чисто се сомневам, кога некој се родил со таква ментална аномалија тешко дека ќе можи животот да продолжи да го живее нормално, ако не за друго..ќе служи за ремет што уште по жалосно..!

Не е нормална појава, баш како и илјадници други аномалии но е лечлива и само затоа што за некого е чудна и неразбирлива не значи дека некој не треба да се излекува.

Гласав за Само во исклучителни ситуации, затоа што ми е жал за Боки13 кога го гледам како се мачи помеѓу 2 пола.
Јас би му препорачал да се консултира со еден од браќата режисери од Холивуд (им го заборавив презимето), тој 2 години веќе прима некоја хормонска терапија за промена на полот.

Не е нормална појава, баш како и илјадници други аномалии но е лечлива и само затоа што за некого е чудна и неразбирлива не значи дека некој не треба да се излекува.

се лажиш дете,..и на колку било терапии да оди, сепак тоа не се искоренува, можеби е наследно (не зборуваме конкретно за родителите )

Против.Досега сето што го мислам за ова прашање е постирано и не сакам да праам плагијати

Колку што е индивидуално, толку е и настрано...фуј :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom