Колкава е потрошувачката на гориво на вашиот автомобил?

• Креатор на темата Креатор на темата Alek_Sk
  • Време на започнување Време на започнување
Рено меган купе, 1.6 16v 83kw на отовреном око 8 литара док по граду око 9. Ово важи за неку лагану вожњу.
Ако притисниш?

Има на братми другар меган 1.4 со борд компјутер... Ако ја цеди знае и до 25 да покажи. Не моментално, туку просечна потрошувачка (ама обртаите од 5.000 подолу не :))

Југо 60 ЕФИ ми троши околу 6 л/100км. Најмалку троши во 5 брзина со 90 км.

Audi A6 2.6 20 litri

Има на братми другар меган 1.4 со борд компјутер... Ако ја цеди знае и до 25 да покажи.

Јел у питању Меган 1 или 2? Код мене је двојка.

Код мене није никада показао 25 вероватни би :nesvest: да видим ту бројку.

Показивао је до 15-16 литара, али тренутне потрошње не просечне, и то када кренем за Скопје по ауто-путу и при нешто већим брзинама од дозвољених. Све у свему задовљан сам потрошњом, мада искрено не бих ништа имао против и да је мања.

Рецимо са скроз лаганом вожњом око 50-60км/ч, 60км пређем са 3,1 литара горива.

Такође доста зависи и од горива, ваше гориво на МакПетрол пумпама је сасвим добро. Не би било лоше да напишете и нешто о квалитету горива, колико сте задовољни и где сипате, наравно ако то дозвољава форум.

Astra 1,4 90КС просек 6,5-7.
Иначе го одбегнувам делот кој што покажува моментална потрошувачка на борд компјутерот, ме нервира. Ми стои само на просечна :))))

BMW 730i 188кс
Па што знам просечно ваљда 12-13 :toe:

Rernault 2. 1 коњ со брзина од 5-6 km/h не троши ништо. Само најаден да сум и ништо повеќе :pos2:. Мала шала се надевам не е на одмет.

Ова е редок период во мојата возачка кариера кога немам кола и барам да си купам.

Јел у питању Меган 1 или 2? Код мене је двојка.

Код мене није никада показао 25 вероватни би :nesvest: да видим ту бројку.

Показивао је до 15-16 литара, али тренутне потрошње не просечне, и то када кренем за Скопје по ауто-путу и при нешто већим брзинама од дозвољених. Све у свему задовљан сам потрошњом, мада искрено не бих ништа имао против и да је мања.

Рецимо са скроз лаганом вожњом око 50-60км/ч, 60км пређем са 3,1 литара горива.

Такође доста зависи и од горива, ваше гориво на МакПетрол пумпама је сасвим добро. Не би било лоше да напишете и нешто о квалитету горива, колико сте задовољни и где сипате, наравно ако то дозвољава форум.

1_image_for_silan_1677930.jpg

Вакво е... + караван.

Хмм, немогуће је да слабији мотор троши више па макар то било и по борд компјутеру.

Код мене је двојка, тј. са оним пачјим дупетом. Ови мотори су одлични и врло еластични, са уједначеном кривом обртног момента, ал да не идем више у оф.:wink:

голф 5ка, 1.4 80тина КС,ако ја стисне до крај татко ми, моментална лета до 35л!!! а просечна ке видам на компјутерчето па ке пишам утре!!

Imam slusnato deka na golfot motorot so 1400kubika trosi poveke od onoj so 1600kubika, neznam dali ova e tocno ama tie sto imaat taka zborat.

Imam slusnato deka na golfot motorot so 1400kubika trosi poveke od onoj so 1600kubika, neznam dali ova e tocno ama tie sto imaat taka zborat.
Многу мал мотор од тој од 1.4 за таква каросерија и затоа потрошувачката е поголема ја барем така сум информиран ! :smir:

1.4 tojota trosi 8 gradska a na otbvoreno 6-7

Пежо 207 hdi 68 кс, на борд компјутерот просек е 5.3
Повекето км се возени на отворено, најчесто со брзина од 100 до 170 км/ч

:) абе што се однесува до мојва кола ЕПТЕН ТРОШИ !!! а колата е стоеден
поточно Yugo Skala 55... Зимно време градска ми троши околу 12 13 ( плин ) а банзин околу 8 9... летно помалце троши пошто нормално поголеми температури и немора да ја возам под саух... ( сезонска кола шо да праиш :):):) ) за на автопат незнам ама од прилика би требало 10 плин и 8 бензин горе доле....

А што се однесува за на татко ми колата незнам а неможам никаде ни да најдам да видам по интернетов.. па така да ако некој може да ме информара каде би можел да видам нека постне или нека пише ПП.. Колата е Nissan Synny 1.6 SLX 1991

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom