Колкава е потрошувачката на гориво на вашиот автомобил?

• Креатор на темата Креатор на темата Alek_Sk
  • Време на започнување Време на започнување
ја си возам 101 ( скала 55ка ) на плин - одприлика ми троши околу 11 литра со 2 пати правен ремот што мислам дека конкретно за застава со двапати ремонтирам нотор е малку.

Татко ми има нисан сани 1.6 и и незнам дали е нормално ама троши околу 15 16 литра плин - со оглед на тоа дека е поголема кубикажа океј оправдано но со оглед дека е малку по соовремена кола ( во однос на 101) мислам дека е многу.

никад не сум тестирал ама треба да пробам на нисанот за официјално да знам колкава е потрошњата
Не треба да троши фазла од 10 еве и 12 нека е ако го нацапаш.

Фиат Браво 1.2 16V 2000та 83КС на отворено троши 5.5-6литри градска 6.5-7 (зависи од вожња и товар).

фиат палио1.2 16в 75кс 2000год околу 10литри град 5-6 отворено
опел зафира 1.6 116кс 2011год околу 13-14 град 6-7 отворено

Фиат Браво 1.2 16V 2000та 83КС на отворено троши 5.5-6литри градска 6.5-7 (зависи од вожња и товар).
Нема шанси таа градска потрошувачка за браво. Јас имам брава со сосема истиот мотор и градска е 10 литра фиксно

Форд фиеста 2007 модел 1.3 бензин, 6,5 комбинирано, 5,5 отворено, 7-8 градска

Нема шанси таа градска потрошувачка за браво. Јас имам брава со сосема истиот мотор и градска е 10 литра фиксно
Тогаш нешто не е во ред со твојот мотор. Мојата над 7 градска не поминува. На отворено просек околу 5.7-5.8 литри тука некаде испод 6 троши.
Со 2000 денари тоа се 23 литри бензин, на отворено поминувам 400 км.
23/4=5.88. Значи троши 5.88 л/100км отворено.
Градска за 2000 ден значи 23 литри поминувам 330-350км.
23/3.3=6.96. Значи троши 6.96 л/100км градска. Поголема потрошња од оваа не сум имал до сега, значи ова е потрошња при погруба вожња со повисоки вртежи.
Не знам што се дешава со твојата брава ама реално ако троши 10 треба да и направиш еден преглед.
Па 10 литри градска троши 1.6ката со 103 коња.
Инаку не знам дали се разликува годината на производство на 1.2 моторите во браво/брава ама знам дека моето браво што е произведено 2000та има мотор од стилото 1.2 16в . И тие ги фалат дека се доста економични.
Исто така пред да го купам лани се распрашував на повеќе места и еден човек од кавадарци кој продаваше брава со ваков мотор се фалеше на ниска потрошња.
Не знам распрашај се по други луѓе кои имаат фиати со овој мотор па ке видиш. Исто така и пунтото спортинг го има истиов мотор.

Toyota Yaris 1.0 2001 година 5,9-6,0 л. грдска,5,0-5,3 л. отворено

околу ова прашање нек се мисли сиромашијата и пролетерите кои се траштаат за секој денар и пребаруваат кај е најефтин плинот.
Нит сум се запрашал колку троши нит знам колу е литар бензин. Полнам до врв плаќам колку шо ќе речат.

Тогаш нешто не е во ред со твојот мотор. Мојата над 7 градска не поминува. На отворено просек околу 5.7-5.8 литри тука некаде испод 6 троши.
Со 2000 денари тоа се 23 литри бензин, на отворено поминувам 400 км.
23/4=5.88. Значи троши 5.88 л/100км отворено.
Градска за 2000 ден значи 23 литри поминувам 330-350км.
23/3.3=6.96. Значи троши 6.96 л/100км градска. Поголема потрошња од оваа не сум имал до сега, значи ова е потрошња при погруба вожња со повисоки вртежи.
Не знам што се дешава со твојата брава ама реално ако троши 10 треба да и направиш еден преглед.
Па 10 литри градска троши 1.6ката со 103 коња.
Инаку не знам дали се разликува годината на производство на 1.2 моторите во браво/брава ама знам дека моето браво што е произведено 2000та има мотор од стилото 1.2 16в . И тие ги фалат дека се доста економични.
Исто така пред да го купам лани се распрашував на повеќе места и еден човек од кавадарци кој продаваше брава со ваков мотор се фалеше на ниска потрошња.
Не знам распрашај се по други луѓе кои имаат фиати со овој мотор па ке видиш. Исто така и пунтото спортинг го има истиов мотор.
Ај преиспитај се повторно: http://www.cars-data.com/en/fiat-bravo-12-16v-sx-82hp-43815/specs.html

Е добро де мене ми троши колку што пишува дека е просечно. 6.8 л. Можда ако нон стоп сум низ центар ке ми троши литро повеќе ама јас на пример од Маџари до центар немам многу семафори па појди застани да праам така да можда затоа не ми троши. Стварно не знам што да кажам, само знам дека од 7 литри колата мене повеќе не ми трошела. Не ја возам над 3000 обртаи, ретко некогаш така ако ми текне да ја издувам. Менувам брзини од 2000 до 2500 обртаи, ако тоа нешто ти значи.

Е добро де мене ми троши колку што пишува дека е просечно. 6.8 л. Можда ако нон стоп сум низ центар ке ми троши литро повеќе ама јас на пример од Маџари до центар немам многу семафори па појди застани да праам така да можда затоа не ми троши. Стварно не знам што да кажам, само знам дека од 7 литри колата мене повеќе не ми трошела. Не ја возам над 3000 обртаи, ретко некогаш така ако ми текне да ја издувам. Менувам брзини од 2000 до 2500 обртаи, ако тоа нешто ти значи.
Вози ја градска додека на прав пат не ти светне жолта ламба. Потоа стави гориво пр. 10 литра и ќе видиш дека после 100 км на истото место пак ќе ти светне жолтата ламба

12,5-13 плин во град. Многу ја стискам :D Иначе кога ја возам домаќински 7,5-8 .
Опел астра 1.6

gospode-pomiluvaj.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom