За сите полуматуранти :)))

• Креатор на темата Креатор на темата laura94
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
И јас бев во старки и не згрешив, за разлика од тие што беа по штикли и цела вечер играа боси.
Сакав да бидам поинаква од сите и малце експериментирав со облеката, сукња со уфца и обична блуза со XXL беџови:) Еве ви слика па коментирајте:)

[URL=http://img269.imageshack.us/i/dsc04480x.jpg/]
[/URL]

Не бев на полуматура ми е гајле не се умарам.
За тие шо ќе бидат,идете ама не паничете толку не е ништо страшно само 3 саата џингрлакаџикица и дома џабе паники лелел ова како ќе ми стои леле ова како,не се умарајте до толку не е битна облеката.:back:

http://img269.imageshack.us/img269/4145/dsc04480x.jpg
[/quote]
mene bas mi se sviga kako si bila oblecena i ja ovaa godina bev polumaturantka, nisto ne se napinjav za toa sto ke oblecam :) golema rabota, edna vecer i tolku ...

inace bas sakam da znam odkaj ti e suknjata?:)
i kaj se zapisa?
kako i devojcevo sto ja otvorilo temava :smir::smir::smir:

Дај бе пишете каде сте се запишале сите, и закачете некоја слика како сте изгледале за полуматура.

он топик: јас мислам битно е како ке се изгледа на полуматурата покрај тоа што сакаме да си поминеме убаво.
После години и години кога ке сакаме пак да ја погледнеме полуматурската вечер треба да остави добар впечаток, а не да отидеш у рамбовка маица, па да се брукаш што клошар си бил. :)

Дај бе пишете каде сте се запишале сите, и закачете некоја слика како сте изгледале за полуматура.

он топик: јас мислам битно е како ке се изгледа на полуматурата покрај тоа што сакаме да си поминеме убаво.
После години и години кога ке сакаме пак да ја погледнеме полуматурската вечер треба да остави добар впечаток, а не да отидеш у рамбовка маица, па да се брукаш што клошар си бил. :)

И јас мислам дека е битно ама не толку многу. Пред да дојде полуматурата бев многу возбудена и се нервирав за облеката. Сега кога помина можам да кажам дека не ни забележав како беа облечени другите освен сега кога гледам слики т.е треба убаво да си облечен ама на прославата тоа не се забележува,покасно да. Јас носев темно сино фустанче и црно-бело ланче,црни менѓуши и црно-бели јадранки. Ми се свиѓаше како бев облечена т.е се чувствував пријатно,ама немам убава слика за да прикачам.:nesum:

Ја да ви кажам право едвај чекав да излезам од овој пеколон и да се оладам сеа у музичко...

Ич не се притресов леле шо ќе носам леле шо ќе носам дрн дрн..облеков едни балетанки, црни панталончиња и нешо ко маица топче(така ја викаат шо знам шо е) и готово..не се замарав леле шо ќе праам дрн дрн...
Имаше дрвојчиња облечени на штикли со балски фустани ко кујзнае што да завршиле...пф..глупости...коа ќе ми дојдат на докторска забава нека се облечат така, па тогаш да славиме...седее у школо до сабајле...коа дојдов сабајлето ги начекав како спијат у школски..Боже чувај!

Ептен прават голема фама...незнам што е толку...
После скоро 2 месеца, пола од сликите што сум ги собрала ги изгубив, а алманахот врска немам кај ми е...не дека не ми е важно друштвото..се дружам со нив секој ден се глеаме и затоа не ми се потребни алманаси, слики или кујзнае што...се кладам дека од септември ќе ме заборават половината:toe:

...И сега морам да кажам дека откако помина сето тоа,жалам што потрошив толку време на тој мој фустан од соништата и на тие мои балетанки со машна.Таа вечер значи кога стапнав таму,воопшто не ми беше важно каква сум,дали некое влакно од коса ми е изместено,дали некое конче ми виси...Единствено важно ми беше да си поминам најубаво знаејќи дека таа е таа вечер која што долго ја чекав и која што нема да се повтори никогаш повеќе.Гледав што повеќе да се изнаиграм,буквално уживав во целата вечер.
Сега за оние кои што оваа година ќе бидат полуматуранти имам мал совет: Не се преоптеретувајте со изгледот,нема воопшто да ви биде важен.Не трошете цело мало богатство на фустани,накит или што и да сакате да носите.Гледајте тоа што ќе го купите да може да се носи и понатаму да не биде само за една употреба.Едноставно не вреди !!!

Еве ме мене за полуматура.Убаво ми беше вечерта ама после откако видов дека фустанов неможам сегде кај што сакам да го носам ми се сруши филм.Сепак скроз многу,не жалам.
Еве слика.
esp3zc.jpg

Со ова имав и нешто како наметка од истиот материјал на фустанот и ташничка розева со машна.

Сега ми текнааа :)) Значи полуматура славев у Охриид :):) Еее убаво беше, мада на пола од деновите не се сеќавам, ама се враќа меморијата хехе. Не се замарав нешто посебно за облеката него дали ќе ме покани дечкото кој го свиѓав да ме изведе за матураа хехе. Бев облечена у тогаш најубавата црвена кошула, црна сукњичка, црвени хулахопки (ептен бев секси што да кажам) хехе Знам бевме неколку дена у Охрид шетање нешто, и една вечер ко главна игравме ко на свадба хехе, екскурзија мање више.
А дали и кога сум сфатила дека таа средна школа е баш за мене? Од увек знаев дека ќе запишам гимназија, нема што да дознавам дали е за мене хехе. Од увек сакав таму да се запишам, од сите школи нај топ ми беше, од таа школа после можеше што сака да се запише, сега незнам како ви е тоа со новата програма. Ако имаш некој талент или посебна желба за некоја насока тогаш најдобро е стручна школа, а ако незнаеш што сакаш и сакаш од се по малку да учиш хехе тогаш гимназија ти е избор.
Не се замарајте многу околу полуматурата, зашто не е кој знае што. Тоа е период од кој што почнуваш да учиш повеќе лекции, за разлика што си учел само неколку страни, сфатете го ова двосмислено. Средно школо ви носи многу поубави моменти, затоа не се замарајте околу завршување на основно, зашто еве верувајте не се ни сеќавам како беше, а не беше многу далеку хех.

Ја да ви кажам право едвај чекав да излезам од овој пеколон и да се оладам сеа у музичко...

Ич не се притресов леле шо ќе носам леле шо ќе носам дрн дрн..облеков едни балетанки, црни панталончиња и нешо ко маица топче(така ја викаат шо знам шо е) и готово..не се замарав леле шо ќе праам дрн дрн...
Имаше дрвојчиња облечени на штикли со балски фустани ко кујзнае што да завршиле...пф..глупости...коа ќе ми дојдат на докторска забава нека се облечат така, па тогаш да славиме...седее у школо до сабајле...коа дојдов сабајлето ги начекав како спијат у школски..Боже чувај!

Ептен прават голема фама...незнам што е толку...
После скоро 2 месеца, пола од сликите што сум ги собрала ги изгубив, а алманахот врска немам кај ми е...не дека не ми е важно друштвото..се дружам со нив секој ден се глеаме и затоа не ми се потребни алманаси, слики или кујзнае што...се кладам дека од септември ќе ме заборават половината:toe:

Причината не е тоа дека завршиле основно училиште.
Причината е тоа што 8 години биле заедно и не е баш најубава ниедна разделба. Па затоа треба буквално да се остаиш! ко нас! :)

Абе како не, ако во твојов живот по полуматурата, ги погледнеш сликите или алманахот повеќе од два пати, глава сечам. Така си мислиш затоа што си се` уште под импресии. Мојот алманах има прашина икс точка да играш на него.
И што има врска некој како бил облечен на полуматурата? Од кога почнаа луѓево да се ценат по тоа што носат? Многу погрешно. Некој може да отиде по маица и фармерки, друг може по некое сако од 20.000 а да е трул внатре. Полуматурата ви е обична вечер за збогум и како што кажа Батерфлај, не се секирајте, еден момент во средно ќе ви вреди колку за целото ваше основно.

Полуматуриве поминаа пред месец и нешто, за тоа кој каде се запишал имате соодветни теми во Образование и наука.

:locked:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom