ВО ШТО верувате?

Член од
13 октомври 2005
Мислења
525
Поени од реакции
47
Веб-сајт
www.angelfire.com
Само на сопствените очи и уши? На сопствените и на туѓите очи и уши? На секого? Никому?

Бог? Енергии? Сили?

Постои ли нешто што нашите телесни сетила не можат да регистрираат, а според Вас има влијание во нашите личности и во светот во кој живееме? Постои ли нешто кое може да го регистрира нашето шесто сетило?

Дали има духовен свет? Невидливи битија, личности кои влијаат позитивно или негативно на се’, кои принудуваат на нешто, кои советуваат нешто?

Naseto sesto setilo non-stop registrira nesto samo treba da naucime nie da go regirstrirame sestoto setilo...a veruvam samo deka postojat energii i sili koi sekoj den ni go pravat zivotot ako nisto drugo ineteresen...mislam!?!?!

имам многу јака интуиција,која што не ме излажала до сега...на неа верувам:)

Pred se veruvam vo Bog sebe i moite roditeli..za drugite ne bi mozela da kazam so sigurnost...

prvo veruvam vo bog pa vo samiot sebe

Верувам на својот разум. Сопствените уши и очи можат да ме измамат. На секого не верувам.

едитирано од модератор

Како што веке напоменав во сите теми кои се слични на оваа верувам во Себе јас сум единствениот бог во кој верувам единствениот господар на кој се покорувам немам други богови и господари верувам во себе

Veruvam vo Isus..Samo vo nego...i vo sebesi sam..

Во Господ, во себе и во моите родители секако и сестра ми и брат ми спаѓаат тука:icon_lol:

Верувам само во љубовта како апсолут. Верувам во креативната сила на човекот а можеби и на некое божество.
Верувам во принципот на дуалноста на универзумот. Се е во двојки. Ако има Бог, мора да постои и Божица, иако христијанството/хебрејството/муслиманството тоа некако го испуштиле од своите догми.
Верувам дека е глупо да се клањаш на било кого, па колку и да е помоќен од тебе.

JAS veruvam vo SEBE .. na toa sto ke go vidam i slusnam so moite oci i usi

Верувам во себе нормално али веруем дека постои и некоја сила која се ова го створила е сеа наречете ја таа сила како сакате само не таа од библијата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom