ВО ШТО верувате?

Na nikogo..Ne treba da se veruva ni na sebe zatoa sto i samite znaeme da iznenadime so nekoi reakcii,znaenja ili neznaenja...

Treba da se veruva vo segasnosta i realnosta.Ama i toa e sosema subjektivna rabota -koj kako percepira...

Znaci..na nikoj i nisto :nenene:
Многу си у право...се е релативно.
Апсолутна е само релативноста.
Сепак,мора да има нешто кое дава надеж и за кое веруваме дека има апсолутна мок над настаните,инаку животот сам по себе би бил сива зона која нема никаква смисла.

Верувам Во Себе и Во Господ само.....

Јас си верувам само на себе, на моите способности, знаења, умеења, тврдења претпоставки итн.

Во друга виша сила НИКАКО.

VO STO? -vo se veruvam
KOMU?- vo ova vreme na nikoj!

Само на сопствените очи и уши.

Верувам пред се во Господ,и на моето семејство...
а на другите не им верувам воопшто...или многу малку
:baeh:

Си почнувам прво од самиот себе :) па после од сите наоколу претежно поблиски...
А во такви ванземски, паранормални ствари, чуда и слично, па уште и прераскажани во книгици, ми се само интересни да ги гледам на документарец за да тепам време и да се смеам, јбг

Veruvam vo sebesi retko moze da mi se sluce da veruvam vo nekoj drug ili nesto

Veruvam samo vo Bog (Jehova ) i vo nikoj drug...Mnogu mi ima pomognato Jehova

верувам само во моето шесто сетило и тоа не секогаш :toe:
затоа најчесто не верувам во ништо бидејќи се гледаме онака како што сакаме и нам ни одговара.

:helou:Верувам во апсолут,енергија ,молитва и дека како сееме, така ќе жнееме.:smir:

Veruvam vo Gospod, ponekogas se somnevam vo nego ama sepak veruvam. Ne veruvam na toa sto ke go vidam i cujam bidejki kojznae moze haluciniram.

Верувам во Господ, иако не ми е јасно што е тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom