Ludovico Einaudi

• Креатор на темата Креатор на темата Petkovsky
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Италијански композитор и пијанист, роден во Торино, Италија. Малку луѓе го знаат во Македонија, иако е светски музичар. Добра ствар за кулирање...еве нешто од него...

Лудовико Еинауди е Италијански пијанист и Алт-Класичен музичар.Роден е на 23 ноември 1955 во Торино,Италија.Toј своето музичко школување го започнал во Конзерваториумот Верди,во Милано тој се стекнал со диплома за композиција во 1982 година.Истата година студирал на Лучијано Берио и добива стипендија за Музичкиот Тенглвуд Фестивал.По студирањето на конзерваториумот во Милано,а подоцна и на Берио,тој поминува неколку години во компонирање на традиционалните форми.Во средината на 1980-тите,себеси се пронаоѓа во серија дела за танц и мултимедија,а подоцна и за пијано. Неговата музика е амбиентална,медитативна и често интроспективна, повикувајќи се на минимализмот и современиот поп.Неговиот татко Џулио Еинауди ,беше издавач,а неговиот дедо Луиџи Еинауди претседател на Италија помеѓу 1948-1955.

Според мене Еинауди е еден од најголемите пијанисти на сите времиња.

Цар е братов. Го проучив откако го изгледав филмов http://www.imdb.com/title/tt1675434/ во кој се користи негова музика. ВО последно како омилен правец пост рок, човеков преку неговиот инструмент ми употребува такви инструменти на поинаков начин. Си го пуштам на звучници и чинам се врти креветов некаде во небесава, во градина со шарени цветови, во градина каде пловат разнобојни ливчиња по чиста езерска вода, она скроз совршена фантазија ми доближува до пред очи........

Цар е братов. Го проучив откако го изгледав филмов http://www.imdb.com/title/tt1675434/ во кој се користи негова музика. ВО последно како омилен правец пост рок, човеков преку неговиот инструмент ми употребува такви инструменти на поинаков начин. Си го пуштам на звучници и чинам се врти креветов некаде во небесава, во градина со шарени цветови, во градина каде пловат разнобојни ливчиња по чиста езерска вода, она скроз совршена фантазија ми доближува до пред очи........
А пак во живо настапите какви му се не се опишува тоа...Додека ги слушам композициите негови поготово "Divenire" тие 7-8 минути мислам не сум на светов туку на некое волшебно место...

Da ne te potsetv slucajno posto ja postirav Divenire vo hit na denot?:P
Pozdrav
Не сум видел, сега и таму ќе бележиме. Седнав да читкам, а домашниве гледаат вообичаено глупи серии, па слушалките на мене и Лудовико си пуштив, милина ми е .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom