Извини што бев отсутен

Тоа што кажуваш дека Иса им проповеда да не бидат деца на ѓаволот и дека Алах ги испратил тие што ги спомна како поука за луѓето е за тоа потполно целосно се согласувам и тука нема сомнение,но тоа што ме насмеа дека и во Тоше Проевски ќе се молиме како светец

е за тоа биди сигурен дека јас нема да обожавам како некаков светец бидејќи тој е познат пејач и ништо пвеќе и ниту пак за климент и за кирил не ги сметам како светец туку биле основоположници на словенска азбука и се така натаму,а тоа што правеле црквата тое се човечки патишта кон Бога,патиште што ги пронаоѓа нашиот ограничен и на грешки подложен разум и затоа тие никогаш нема да го одведат човекот до целта,туку неповратно ќе се загуби во како да ги наречам во ништожното.Паганските религии што немаат врска со библијата,грчките богови со човечките особини,многубројните египетски божества,Мухамедовите песни полни со фанатична распаленост и борбен занес, егоистичката незаинтересираност на Буда за околниот свет - сето тоа е само одраз на нашето сопствено ЈАС кое во себеси ја носи нашата високо развиена вообразеност и нашите заблуди.
Но за Исус (Иса) тоа е нешто повеќе од човек и е Давидов потомок и Божји син во тоа сведочат сите пророштва и постоел пред да се роди еве како што пишува Библијата .
,,Пред Господа, зашто доаѓа да и суди на земјата.Тој ќе му суди на светот по правдина и на народите според својата вистина,,(Псалм 96,13)
,,Еве го ! Ова е нашиот Бог ,него го чекавме,Тој ни спаси, да се радуваме и да се веселиме за неговото спасение,, (исаија 25,9)
,,Во моите ноќни виденија видов како на небесните облаци доаѓа еден кој изгледаше како Син човечки.Тој пристапи кон Праведниот(Бог) и застана пред него.Нему му се даде власт,чест и царство,да му служат сите народи,племиња и јазици.Неговата власт е вечна и никогаш нема да помине,неговото царство нема да пропадне,, (Данил 7,1314)
Исто така и Мухамед призна и верувал: ,,Во име на Алах ,кој навистина ја чува мојата душа,синот на Миријем,Иса наскоро ќе се врати како праведен судија,,