Што е потребно за слаткарница?

• Креатор на темата Креатор на темата tiger_s
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
16 јули 2008
Мислења
20
Поени од реакции
0
Е вака. Сакам да отворам нешто како слаткарница. Што ми е потребно освен пари за уредување. Мислам потребно ли е да имам регистрирано фирма, да имам лиценца за работа (и ако треба колку пари се потребни за работа до кај 24), колку вработени треба да имам осигурано ако треба итн.

Хахахаа Конкретишен има страшно добра смисла за црн хумор.:)
Инаку...кога би имал во моментов средства...веднаш би отворил слаткарница во мојов град...ОЧАЈНО е потребна, исто како и добра сендвичара...

Хахахаа Конкретишен има страшно добра смисла за црн хумор.:)
Инаку...кога би имал во моментов средства...веднаш би отворил слаткарница во мојов град...ОЧАЈНО е потребна, исто како и добра сендвичара...
Зар на некој во Кавадарци му е до слаткарница.... таму бе и жените не си одат на кафе туку на една две со салата:vozbud:

Зар на некој во Кавадарци му е до слаткарница.... таму бе и жените не си одат на кафе туку на една две со салата:vozbud:

Не си напатен изгледа.:)
Благичко после пијанство е добар лек, за освежување.:)
Шала на страна...во Кв тоа може да биде стварно добар бизнис пошто е само една слаткарница во градот, а и слатките не му се баш посебни...
Добар мајстор на добра локација може расур да направи.

Ај ај не го тупете со тоа дали треба да се отвори во Кавадарци туку што треба за да се отвори.

Според мене, прво ти треба мајстор што ке ги припрема слатките. Второ фрижидер (витрина) во кој ке бидат изложени. Уредувањето на објектот е оставено на тебе, ако сакаш стави маси столчиња...

Ти треба слаткарски миксер со кој ке се матат благите работи, исто така слаткарска печка за печење + прибори за јадење и сервирање. Би ти рекол и ако можеш да набавиш машина за лимонада или таков некој сок, ке ти оди тоа со благите. И со среќа :helou:.

П.С. Можеби заборавив нешто, 100% не е тоа се.

А бре не е работата дали ќе успее или не туку сакам да знам дали треба да имам некаква лиценца, колку осигурани треба да имам пријавено итн. Ако знае некој да ми каже.

1. HACCP
2. Добар мајстор (слаткар)
3. Производ - нешто интересно за да се привлечат купувачите
4. Реклама и промоција
5. Добра местоположба
6. Конкурентна цена - добра вредност на производот за парите што купувачите ги дават

А бре не е работата дали ќе успее или не туку сакам да знам дали треба да имам некаква лиценца, колку осигурани треба да имам пријавено итн. Ако знае некој да ми каже.

Kolku vraboteni tolku osigurani toa ti e toa, i po najnovo upravitelot na firmata mora da ima licenca za upravitel.

Не си напатен изгледа.:)
Благичко после пијанство е добар лек, за освежување.:)
Шала на страна...во Кв тоа може да биде стварно добар бизнис пошто е само една слаткарница во градот, а и слатките не му се баш посебни...
Добар мајстор на добра локација може расур да направи.
Ееее....
LEGO...LEGO.
Потсети ме да те прашам нешто лично околу него кога ќе се видиме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom