Владата за статуите одвоила 8 милиони евра?!

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Ве молам ако имате можност најдете го сите не најновиот...туку од минатиот Вторник, број на Глобус и прочитајте ги Предвидуањата на Американецот (Со Италијанско потекло) Челенте кој што однапред ја имаше предвидено оваа Глобална Економска Криза. Во статијата кажува какви чекори треба да превземаат владите на државите, па и секој чекор на секој од нас како поединци. Покрај тоа шо е напишано таму, сосема смешно е да се трошат вакви суми буџетски средства за вакви банални работи.
Челенте покрај економскава криза, го имал предвидено и распадот на Југославија и на СССР и уште некои ствари и се што е предвидено е остварено до сега (ГО НАРЕКУВААТ НОСТРЕДАМУС НА 21ВИ ВЕК). Во Америка е доста ценет и има отворено Институт за Анализа на Светскиот Поредок кој е пионер во дејноста т.е. прв таков во светот. Досега повеќето од европските држави се придржуваа на неговите совети за ублажување на ефектот од кризата...додека нашите досега по тоа шо прочитав таму кој совети ги нуди...постапија спротивно на сите.

ја како разбрав струмичани се горди на спомениците на заев

а ние остали треба да се срамиме од споменикот на александар...

не разбирам:toe:

па нечинат 8 милиони евра,,,
ги реновира сите кои беа запустени кога на власт беше дпмне
треба дасе срамиме ,се додека имаме глади и луге без свои домови
се дотогаш нема да подржам мегаломански суми за споменици

сега разбра...
и не се прави на тошо дека не си разбрал////

перална за пари =избори

горди сме не само на спомениците туку на се што е направено
и тоа на собир на грагани СПОРЕД НИВНИТЕ ПОТРЕБИ па и ЖЕЛБИ............со приоритетна листа,,,,,,,,,,

8 милиони ЕУР=256 (600еур м2)станови(52м2)= 1025 луге со покрив на главата
математика знаеш па сега размисли

каде се бугарите да подобјаснат колку чинел еве само овој огромен споменик, и тоа само во Трново, а да не зборуваме за останатите градови :
колку е висок споменикот на браќата "Асеневци" ????
http://3.bp.blogspot.com/_YcqtGpQ2CxQ/SUCk6FvMo4I/AAAAAAAACAQ/rKFk1jRvJrQ/s1600-h/p10.jpg

http://3.bp.blogspot.com/_YcqtGpQ2CxQ/SUCk23K94UI/AAAAAAAACAI/eEDxj-mrDBk/s1600-h/p11.jpg

`Одговорот` на партискиот полтрон стигна... :pos2::kesa:
Значи,јас ТВРДАМ дека статуите ги прават тим луѓе на чело со Роџер.
пошто знам каде им е погонот и со мои очи сум видел што прават.
(меѓудругото....Јане Сандански на коњ,хахаха :) )

Не,јас не сум од СДСМ.
Али сум голем фен на Мустафа Кемал.
И ќе ти цитирам еден текст од него:
Ќе ги извадам од нивните атељеа и ќе ги натерам да излезат на улица и да заработуваат како МАЖИ.

Абе со има врска кој ги прави ...дали е место и време за такви глупости ....се знае математиката 2 за вајарите 6 за Груевски ...

Не е далеку денот кога оваа влада со ваква политика ќе распише конкурс за споменик на оваа држава.:toe:

Не е далеку денот кога оваа влада со ваква политика ќе распише конкурс за споменик на оваа држава.:toe:
Абе за рушење ќе ги срушиме од власт, не е толкав проблем. Ама кој ќе ставиш на нивно место? Кога ќе ми текне па која катастрофа е другата "опција" ми се плаче.

Абе за рушење ќе ги срушиме од власт, не е толкав проблем. Ама кој ќе ставиш на нивно место? Кога ќе ми текне па која катастрофа е другата "опција" ми се плаче.

Тоа е најголем проблем,другата ама онаа вистинската опција,никогаш не може да дојде на власт,затоа што нема лични амбиции да го заебава сопствениот народ,како сите овие досега.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom