Реновирање

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Не знаев каде да ја ставам темата но некако овде ми се виде најпогодно:raz: Фамилија ..куќа...стан м?
Во план сме да белиме дома и наравно јас сакам сега нешто ново,сакам ѕидовите да ги офарбаме во нијанса жолто.
Детските едната во светло плаво,а другата во старо розево бледо.
Но се плашам да не изгледа станот како виножито а?:icon_lol:
Предлог?
Пишувајте како сакате да ви е станот,желби, замисли...

п.с.ако мислите дека треба да се премести темата во општи битешен.

Темата е добра за тука ... сепак е тоа семеен план:)
Јас не сум против такви шаренила по дома. Напротив, ако се изберат убави нијанси, домот би бил потопол и попријатен за живеење. За децата исто, обавезно различна боја од белата. Премногу е стандард и нема ништо во неа. Баш пред некој ден бев на "нова куќа" кај дргарка една ... дневната соба и беше нешто најпрекрасно што сум видела ... секако немаше ни една бела точка на ѕидот. Имаше некои нијанси на праска, крем, светло кафеаво ... од мебел до све друго. Потопол дом здравје. Така да Наташа ... бело ни под разно, а твојот избор на бои исто ми се свиѓа ... освен ако нема добра нијанса на жолто, па да искомбинираш со праска боја како примеров мој ... :)

Го мразам овој збор.
Кога само ми текнува колку пари ќе треба да дадам, уффф мамата.

Natasa sekoe renoviranje e kraso jas imam zolto sega doma i super e dava topol izraz .
Inace renoviram stan i odzema vreme i trud , jas mnogu sakam prirodni boi i vo dnevnata e cream a eden zid e skroz kafeav so cream mebel i dosta izrazito e , i baska prilicno klasicno posto posle ova sreduvanje ne mislam da krecham edno 5 god:))
Vo spalnata mi e belo so slika na crtana na samiot zid . Parketot e trgnat i na mesteno e so poglemi drveni stici so samo krevet na sredina i eden tv na zid nema nisto od skafovi ili garderobi spalna nego bas prazna e ,,
Imam mnogu idei ama edno stanot ne e tolku golem a baska e prv nema da ziveam vo nego cel zivot pa malce po malce sreduvam ..

Уффф Нате и мене ме чека реновирање...многу замисли имам во глава, а се надевам дека ке ги остварам....не е воопштно невкусно да ги направиш зидовите во секоја соба различно...особено за детските соби...јас оваа година баш и така нешто планирам и сега немам бел зид дома освен во спална, која оваа година ке ја променам од под до плафон...боите го прват потопол домот, а и немораш секоја година на белиш...јас сеуште размислувам какви бои ке одберам тоа се зависи до мебелот и во какво расположение ке сум во тие моменти пред реновирање...кога ке имам детали ке опишам...:icon_lol:

renoviranjeto e smrt,ama na kraj koga ke zavrsis rabota,ke vidis deka ustvari se isplatelo se,i trudot i parite.Ja na primer do lani ziveev u sten u stilot na '80,t.e. plakari na segde,nema mesto da prdnes,i resivme so moite doma da go podsredime malce.Smenivme se,a baska iam edna mnogu kul stvar doma (jao se ispofaliv) stanot mi e na dva sprata,i iam skali u sred dnevna,i toa dava dosta prostor za igranje so stvarite.Isvrlivme site sifonjeri,staivme samo edna mala komoda za TV u dnevna i niso drugo,a so se odnesuva do boite,napraivme cirkus doma,dnevnata i terpezarijata se zidovite praska a gore belo,a po sobite e svetlo zeleno.Mnogu e top,ako renoviras menjaj se od koren,i ne se plasi da si igras

Леле Наташааа...у исти г*мна сме:pos:
И ја сум на сто памета шо да праам. А бе прошарај малку по инетернетов има милион идеи и примери. Понатаму се зависи од домашниот буџет.

Наташа напиша:
Не знаев каде да ја ставам темата но некако овде ми се виде најпогодно:raz: Фамилија ..куќа...стан м?
Во план сме да белиме дома и наравно јас сакам сега нешто ново,сакам ѕидовите да ги офарбаме во нијанса жолто.
Детските едната во светло плаво,а другата во старо розево бледо.
Но се плашам да не изгледа станот како виножито а?:icon_lol:
Предлог?
Пишувајте како сакате да ви е станот,желби, замисли...

п.с.ако мислите дека треба да се премести темата во општи битешен.
Болдираново докажува колку си зависна од кајгана, планираш дури и домот жолт да го фарбаш.:icon_lol::wink:

Ми се свиѓаат боите за во собите на децата, ама цел стан жолт? Некако жолтата боја.. .:raz:
Станот на тетка ми посебно ми се допаѓа.. откако реновираа цел стан им имаше боја на праска и нешто на крем. Можеш некоја таква комбинација.. супер изгледа. Тие имаа сличен мебел на ѕидовите.. гледај да ти одговара мебелот на ѕидовите и гледајте да не измешате многу бои па стварно домот ко виножито да ви изгледа.:icon_razz

Jas se preseliv pred dve godini i celiot stan go renoviravme od koren (mislam roditelite ne jas ;)) i sea celiot e na praska boja. mojata soba e pink :)

Inaku, ne mi se celite zidovi vo praska boja tuku samo odredeni delovi. I taka izgleda pointeresno. Nemora se da bide monotono i vo ista boja. Pointeresno e koga se sara. I bi ti predlozila vaka. Kaj mene doma nekoi delovi od zidovite se grubo izmackani so malter i izgledaat kako zidovite da se lupat i raspagaat. Potoa so ofarbani so praska boja. I izgleda mnogu simpaticno. Primerce:
zid3vc.jpg

Isto taka moze zidovite da bidat beli a vratite nekoja druga boja.

Tolku od mene.
icon_rolleyes.gif

Heheh,letovo bas renoviravme i farbavme normalno, i golemata dnevna sto bese praska,nenamerno ispadna apla zolta:pos: I na site mnogu "kiselo" ni izgledase,bas kako limon,ama posle ispadna deka svezo deluva i deka ne e taka loso so temno zoltiot namestaj :wink:
Inaku spalnatata na moite si e bela,mojata soba e pink so se sekoj detal vo nea :) E sega kujnata e praska,prviot hodnik bel a vtoriot e svetlo zelen. Znaci slobodno kombinirajte gi boite kako sto vi odgovara,nemojte da se drzite strogo monotono sekoja soba ista boja.Menuvajte,pa neka deluva i kako vinozito :wink:

Кога ќе слушнам „реновирање“, одма ме заболува кичмата нешто. Прво што помислувам е преместување намештаи лево и десно.

Во принцип е добро да се реновира одвреме навреме. само требаат пари - без нив се сведува само на преместување на мебелот.

А сакам различни работи на различни места : минималистичка дневна соба, топла спала базирана на дрво, светла детска соба, и полна кујна.

Сега сакал-несакал мора да правам ново купатило.У стан сум и ми течеше вертикалата и мораше да се менува и зидовите отидоа у к****.Кога веке ке се зафатам со тоа,ке варосам цел стан,и отидоа едно чудо пари.....

јас само ќе кажам дека мене секоја соба ми е различна боја детската ми е плава,спалната на моите е светло помаранџеста салонот ми е светла зелена кујната темна помаранџеста и у кујната незнам што боја е а ходникот ми е бел

Многу обожавам да гледам и запаѓам на прекрасно и со вкус и стил средени домови ... на интернет ги има многу повеќе отколку во секојдневниот живот па нема да ми замерите ако се одземам од ставање слики тука, да? Јеее ... :je: :je: :je:

lr30.jpg

lr29.jpg

bedroom2.jpg

bedroom7.jpg

Мх, мх, мх!

А бе можеби не е за овде прашањево дека е софтверско, ама да не знаете некој фри програм од нет да го симнам за да си го нацртам станот со правилен размер...нешто интересно а?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom