- Член од
- 16 септември 2007
- Мислења
- 1.486
- Поени од реакции
- 338
А овде ако седиш не си озрачен од бомбардирањето од 1999? Какви се вакцини таму примаш немаш гајле за цел живот си заштитен, а не болести да фатиш, кој ти вади памет живти бога. Не ти дошол зор и немаш мака да фатиш света од овде инаку не би наоѓал причини да не идеш. Ако ти е така судено и овде ќе те снајде некоја беља. Повеќето што испогинаа се оние кои изнакупуваа мотори, автомобили па летаат пијани и ете ти беља. Пола куманово е таму, и мислам дека дечково од пред некоја недела е прв случај на некоја посериозна повреда таму по базите. Се наполнија луѓето со пари и алал нека им се си работат чесно, процвета куманово од нив, се инвестира во станови, згради, дуќани, ако се чекаше на политичариве ќе си умреше градот/народот.
Aj neka e taka koga rabotev citam po vesnicite deka vo Irak vo toj i toj grad ( mislam bese Basra)skoro sekoj treti zitel ima rak dobieno od radijacijata doadja eden decko i pocnuvame komunikacija deka e vo Irak bas vo toj grad znaes sto mu rekov alal da ti se parite sto gi pecali iskreno i mene mi e zal mlad decko strasno navistina strasno ...
Na kogo ne mu trebaat pari pa zar samo ako imas maka moras da ides da pecalis jas znam decko ostava rabota vo bolnica doktor i odi tamu drug ostava rabota kako strazar i odi tamu bezbroj slucai
Da ova si vo pravo Kumanovo zivee od Avganistanci Iracani ..