Отпадот во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.280
Поени од реакции
34.646
Локација
Скопје
Веб-сајт
www.kajgana.com
Паркингот на Хипермаркетот Рамстор во Скопје е во беспрекорна состојба.
Затоа пак, жителите од станбените згради кои се наоѓаат веднаш наспроти Рамстор се "дават" во ѓубриштето кое вработените секоја вечер по затворањето (час и половина по полноќ) го фрлаат на нивниот паркинг.

Пластични кеси полни со ѓубре колку ти душа (не)сака, картонски кутии со големи букви "РАМСТОР" на нив, пивски флаши и огромни црни вреќи стојат "паркирани" тука секоја вечер - веднаш до автомобилите.
Во моментот кога ја регистриравме оваа депонија која Рамстор ја создава, се појавија и загадувачите кои беа фатени на "местото на злосторството", носејќи црни ќеси во рацете.

Најступидно во целава ситуација е тоа што контејнерите за ѓубре се наоѓаат само на 11 секунди пешачење од депонијата.

ramstor01.jpg

ramstor02.jpg

ramstor03.jpg

ramstor04.jpg

Во прилог на сето ова оди и Законот за одржување на јавна чистота, каде што може да се најдат некои интересни информации и казнени одредби.

Извор.

Турска работа, мислат во Истамбул се, ама и таму казна би платиле дефинитивно за такво однесување. Инаку одкако беа објавени овие слики мислам дека повеќе не се повторува да фрлаат ѓубре овде. Ако се лажам, исправи ме :)

Mandrak напиша:
Турска работа, мислат во Истамбул се, ама и таму казна би платиле дефинитивно за такво однесување. Инаку одкако беа објавени овие слики мислам дека повеќе не се повторува да фрлаат ѓубре овде. Ако се лажам, исправи ме :)

Турска работа со македонска пракса ти се вика тоа.
Како едно од најпрестижните шопинг места во Македонија ќе мора да се грижи и за сметот што го ствараат дуќаните внатре во него:violent1:

Se dodeka ne sfatime deka si nanesuvame samite steta so ova ke toneme.Ednas eden drugar otkoga go iskarav sto frli na ulica mi replicirase "pa ne frlam samo ja vidi go onoj"alooo zeleni nekoj mora da pocne ama nikoj ne saka zasto da se zamara so takvi raboti,epa disete tursii na 35 stepeni u metropolata :lud:

жалосно во еден главен град на република толку отпад како што се гледа на сликите, ама пред се треба да тргниме сами од себе а после да се чудиме колку било нечисто и сл. Треба да се преземат казнени мерки иначе ништо не правиме!

Uzas, mi se temni od seto gubre i bljuvotini.
Narodov se poveke mutira.

Од сите теми за Скопје ја одбрав оваа, без некоја посебна причина, онака, рендом...

Дали има некој поим како да дојдам до меил од Трифун? Би сакал да му поставам едно прашање во врска со гладните од Етиопија бидејќи очигледно повеќе го интересира од ѓубрето во Скопје.

Јас барав низ нетов, и официјално градот Скопје и нема своја интернет страна. Скопје.гов.мк не работи, а другите портали и страни за Скопје се приватни. Ако не, по пошта да му пратам ( И да врне и да вее... :) )

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom