Распадот на Југославија

• Креатор на темата Креатор на темата Ѕвер
  • Време на започнување Време на започнување
shopski напиша:
Мандрак, извинуваj ама ja сум читал Словенец за разпадот на СФРJ..па сум зборил и со Хрвати, живи луге..не е удобно да пишувам тука што слушнах од Хрватите
Кои Хрвати. Еден? Двајца? Пет? Збориш со луѓе кои живееја во таа држава. Неколку пати ме вадиш од такт со коментарите дека хрватите пре би го избрале Хитлер одколку некој друг. Шо ти е тебе? Еден Хрват не ја прави хрватска. И на форумов има луѓе кои пре би го избрале Хитлер па не го прави тоа генералното мислење за Македониците.

Mandrak напиша:
Еееее, сонувај Шопски, сонувај....160 евра не сте ни виделе како изгледаат не па да ви ги дадат како плата во Бугарија.-Што ми раскажуваш прикаски со официјални податоци, кога и сам знаеш дека не е така? Па пред 2 месеци бев во Ќустендил, имам пријатели таму, мислиш ли дека би ме лажеле луѓето?

Верно?

ц ц ц

да се чуди човек за чиј кур построили овде насекаде METRO, BILLA PRAKTIKER, HIT, Кауфланд, BRICOLAGE, Citibank, HVB, ING Barings, Societe Generale, Unicredito, BNP Paribas и т.н. и т.н., а во богатата Македонија дори не слушнали овие нешта јадат ли се пијат ли се..........

Carlito Brigante напиша:
Кои Хрвати. Еден? Двајца? Пет?
Збориш со луѓе кои живееја во таа држава. Неколку пати ме вадиш од такт со коментарите дека хрватите пре би го избрале Хитлер одколку некој друг. Шо ти е тебе? Еден Хрват не ја прави хрватска. И на форумов има луѓе кои пре би го избрале Хитлер па не го прави тоа генералното мислење за Македониците.

Добре де, като си живеjaл во таа држава и познаваш повеке Хрвати од мене..што ке избереа Хрватите како народ аку беа слободни да избират мегу НХД на Павелич и СФРJ на Тито
Како е според тебе, ама честно ?

shopski напиша:
Мандрак, извинуваj ама ja сум читал Словенец за разпадот на СФРJ..па сум зборил и со Хрвати, живи луге..не е удобно да пишувам тука што слушнах од Хрватите
А само словенци и хрвати живееле во СФРЈ?

Mandrak напиша:
А само словенци и хрвати живееле во СФРЈ?

тоа е несериозно прашанье..а дали без Словенци и Хрвати можеше да ja биде СФРJ...

komunist напиша:
Верно?

ц ц ц

да се чуди човек за чиј кур построили овде насекаде METRO, BILLA PRAKTIKER, HIT, Кауфланд, BRICOLAGE, Citibank, HVB, ING Barings, Societe Generale, Unicredito, BNP Paribas и т.н. и т.н., а во богатата Македонија дори не слушнали овие нешта јадат ли се пијат ли се..........
Абе не ми обесувај многу, ако можат 20% од населението таму да купуваат неможат другите 80. И немој да кажеш дека таа официјална просечна бугарска плата од 160 евра е доволна за да купувате во Метро секој ден. Богами стварно да се чуди човек, со 160 евра цел месец е уметност воопшто да се преживее, не да се пазари во шопинг центри како тие кои ти ги спомнуваш.

shopski напиша:
тоа е несериозно прашанье..а дали без Словенци и Хрвати можеше да ja биде СФРJ...
Да ама не неможеше и без другите.

komunist напиша:
Верно?

ц ц ц

Причини милијарда. Никој не рече дека мафијата не живее добро во Бугарија. Немој да разбереш грешно.

Mandrak напиша:
Абе не ми обесувај многу, ако можат 20% од населението таму да купуваат неможат другите 80. И немој да кажеш дека таа официјална просечна бугарска плата од 160 евра е доволна за да купувате во Метро секој ден.
Богами стварно да се чуди човек, со 160 евра цел месец е уметност воопшто да се преживее, не да се пазари во шопинг центри како тие кои ти ги спомнуваш.

Отвори една тема за икономически сравнениja на форумот за икономика, като толку много знаеш..нема врска мегу разпадот на СФРJ и бугарската средна заплата

p.s. ако не си бил скоро во Софиja, ела и виж какви и колко са колите по улиците

shopski напиша:
Отвори една тема за икономически сравнениja на форумот за икономика, като толку много знаеш..нема врска мегу разпадот на СФРJ и бугарската средна заплата
Нема врска ни тоа што ти го пишуваш како причина за распадот на СФРЈ. Неможеш да пишуваш на таа тема, сфати, не се прави глуп без потреба. Ништо ново не ни кажа овде, освен што ни покажа на сите колку заправо не ги познаваш нештата за кои зборуваш. Најпаметно ќе ти биде да прекинеш да пишуваш на оваа тема зашто едноставно не ја познаваш...-Освен ако целта не ти е нешто сосема друго.

Mandrak напиша:
Абе не ми обесувај многу, ако можат 20% од населението таму да купуваат неможат другите 80. И немој да кажеш дека таа официјална просечна бугарска плата од 160 евра е доволна за да купувате во Метро секој ден.
Богами стварно да се чуди човек, со 160 евра цел месец е уметност воопшто да се преживее, не да се пазари во шопинг центри како тие кои ти ги спомнуваш.

Ма да бе - ке инвестираш по 100 милиона евро во место каде само 20% от лјугето можаат да купуваат и има конкуренција от нај-малку 5 световни брендови, да? Плус HVB - Bank Austria ке потроши 738 милиона евро САМО за retail products и branch development, да? Тоа multinational corporations всуштност означава едни идиоти кои што бараат начин да потрошат милиарди по нај-глуп начин. Нормалан си?

shopski напиша:

p.s. ако не си бил скоро во Софиja, ела и виж какви и колко са колите по улиците
Тоа за кршот што неможе во Германија да се регистрира зборуваш?

komunist напиша:
Ма да бе - ке инвестираш по 100 милиона евро во место каде само 20% от лјугето можаат да купуваат и има конкуренција от нај-малку 5 световни брендови, да? Плус HVB - Bank Austria ке потроши 738 милиона евро САМО за retail products и branch development, да? Тоа multinational corporations всуштност означава едни идиоти кои што бараат начин да потрошат милиарди по нај-глуп начин. Нормалан си?
Карлито ти одговори многу јасно. Не ста бадијала бр 1. на црна листа за организиран криминал. Јас сум многу нормален кога го тврдам ова, само дали си ти нормален да веруваш дека тие шопинг центри имаат пазар за популација со просечна месечна плата како што официјално се тврди дека е? Си слушнал за перење пари некогаш? Или се правиш дека не си слушнал.

Mandrak напиша:
Тоа за кршот што неможе во Германија да се регистрира зборуваш?

не го разбирам това /кршот ?/ коли втора употреба, да ? ако е така, имам предвид колко са новите коли, не старите и по-добре 10 годишно Рено или WW, отколко нова Застава или Лада.

Carlito Brigante напиша:
Причини милијарда. Никој не рече дека мафијата не живее добро во Бугарија. Немој да разбереш грешно.

Мафијата живее добре насекаде, зар не?
И далеко не нај-добре во Б'лгарија. На летиштето в Днепропетровск например частните самолети са повече отколкото на летиштето во Франкфурт. Ама во Украјна /со 50 милиона/ нема Билла, Кауфланд, Практикер или Хит......

Види другарче, ке ти издам една корпоративна информација - Bank Austria, Wien нај-малко се интересира от тоа как живее мафијата кога инвестира некаде /меко кажано/. Другите MULTINATIONALS - исто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom