Тајните на Македонија

вака би го соборил..Мамата да ти е.бм..
Мамата=mamatA=(se misli na) majka (Санскритски)=the state of `" (na moj z.m)mine "' , sense of ownership , self-interest , egotism , arrogance,a miser or egotist....

ova sam so sebe ili...

Bидовме дека шупелката не е од азија. A и ова не е:

gajda1.jpg

...па од каде во Шкотска???

ova sam so sebe ili...

хе...хе...не сум ама ич загрозен, па сам со себе.

Tуку како еден лингвист ќе објасни дека народот Sindhi од Индија има HG3 (Eu19) т.н. славс гени=49% и притоа, етимологијата е како нашата, а не личи на нас...?

Тие да се трудеа нешто да објаснат, светот немаше да личи на денешниов. Си делат титули и си бркаат работа.

Hе знам дали сте слушнале за смрзнатиот човек Отци. Tој бил во мраз 5.300 год. Oблеката и предметите на него си имаат име.
Баските се најстариот народ во ЕУ, и генетски најчисти. Hивниот јазик е најтаинствен, немал врска со другите ЕУ јазици и пошироко, така викаат.

Предметите од Отци, пронајден на Алпите, стар 5.300 г. на јазикот на Баските - Македонците:

ZILBOT=ZIVOT
ZITU=ZITO
MOCIN=MOCEN KANAL
ZAPO=ZABA
ZORROTZ=OSTRO
ZALISKA=LAZICKA
AISKORA=SEKIRA
IPURDI=PRDI (vulgarno)
....

Има уште за баските. Cега хетитите:

Language Family or Type
.........................................................................
Macedonian (Ancient) Indo-Hittite
Macedonian (Modern) Indo-Hittite
.........................................................................
Macedonian (Modern)
updated 2-5-2003

The language known today as Macedonian (Indo-Hittite) belongs to the South Slavic sub-branch of the Slavic sub-branch of the Balto-Slavic sub-branch of the Indo-European branch of the Indo-Hittite family of languages. It is spoken in the country of Macedonia, and is written with the Cyrillic alphabet. Some consider it to be merely a dialect of Bulgarian bullsh..t. We call this language "Modern Macedonian" to distinguish it from the ancient language also known as Macedonian, which was also an Indo-European language, probably related to Greek bullsh..t.

http://www.lib.umt.edu/guide/lang/obalslvh.htm#Macedon

Епа откривањето на тајните на Македонија не треба да заземе простор само по форумите. Туку сето ова што го наведе треба и научно да се потврди,бидејќи ова никој нема да ти го признае..евентуално може да нанесе штета проследена со потсмев на несериозноста.

Со најдобра намера,треба да се докаже тврдењето погоре и после да славиме!

Тоа е многу точно напишано Bratot. Јас од воја страна сметав дека пишувајќи го текстот и самиот ќе ги поттикнам најповеќе оние личности,што ми го доставија материјалот. Од нивна страна ми беше речено дека воспоставиле контакти со експерти од Украина, кои би требало научно да го верификуваат пронајдокот и дека се во комуникација со нашиот Душко Алексовски.

И тоа беше последното што го чув од нив. Оттогаш помина солидно време, а до каде се сега во сево ова не знам. Знам дека ова е чуствителна материја и треба да се биде многу внимателен со евентуална понатамошна актуализација.

Дотогаш вака претславенички:

“..Земјата ја движат чудни закони
а мене ме врти Наташа од трето три..’’
:salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom