Загор на Македонски

• Креатор на темата Креатор на темата Aco_Lojd
  • Време на започнување Време на започнување
zg503.jpg

Загор нова серија

Мртвата шума

број:503
текст:капоне
цртеж:фери
насловна:фери
страници:96
повез:мек
излегува на 27-01-2010

zg4m.jpg

Загор класик

Американска одисеја

број:4
текст:нолита
цртеж:фери
насловна:фери
излегува на 27-01-2010

Да ве прашам нешто ама незнам како ќе излезе постов оти на страницава се измешано ми дава :nesum: Ме интересира дали уште се печати стрипов и ако се печати каков е квалитетот на штампата,оти стариве стрипови ги гледам на тато на српски јазик имаат одлична штампа за разлика од првиот број на македонски кој беше катастрофа... :toe:

Да ве прашам нешто ама незнам како ќе излезе постов оти на страницава се измешано ми дава :nesum: Ме интересира дали уште се печати стрипов и ако се печати каков е квалитетот на штампата,оти стариве стрипови ги гледам на тато на српски јазик имаат одлична штампа за разлика од првиот број на македонски кој беше катастрофа... :toe:

Мислам дека прекинаа издавањата на Ворм комикс или како се викаше, ако најдеш некој број најдеш, иако сварно срање се..
Ќе си земаш сега од трафики од Весели четвртак што излегуваат изданијата, убава штампа имаат, не се распаѓаат, на српски се, веројатно разбираш..:)

Мислам дека прекинаа издавањата на Ворм комикс или како се викаше, ако најдеш некој број најдеш, иако сварно срање се..
Ќе си земаш сега од трафики од Весели четвртак што излегуваат изданијата, убава штампа имаат, не се распаѓаат, на српски се, веројатно разбираш..:)

не бе не прекинаа со издавање ,само споро иде ,ја баш пред месец дена купив неколку броја

имам доста пропуштено ... и престанав да земам се изнервирав пошо со обврски и забраев да продужам со купување на стрипов не го ни дочитав :kesa:
ај можда ќе пуштат постари броеви во продажба

не бе не прекинаа со издавање ,само споро иде ,ја баш пред месец дена купив неколку броја

имам доста пропуштено ... и престанав да земам се изнервирав пошо со обврски и забраев да продужам со купување на стрипов не го ни дочитав :kesa:
ај можда ќе пуштат постари броеви во продажба
Не, не, баш читав пред некое време, ги укинуваат редовните поради странските изданија, то ест од ВЧ, ќе издавале само 3,4 пати во годината гиганти и тоа онлајн..

Не дека македонските изданија се(беа) нешто предобри,ама да кажеш дека стриповите од Весели Четвртак имаат убава штампа,е една огромна глупост.Па за смрдеата внатре да не правам муабет.Као да умрело нешто внатре.Плус се ремитенда,доаѓаат со каснење од два броја,а коштаат 120 ден.

Пред неколку години имаше Загор на македонски од некој си издавач Мегапрес 33. Ги издаваа по оригиналниот редослед. Пуштија дваесет и нешто броја. После пуштија некои други наслови и ги снема. Знае некој што се случи, не му одеше бизинсот?

Иначе ќе побарам по трафикиве да видам како е и што е со овие изданија.

Не дека македонските изданија се(беа) нешто предобри,ама да кажеш дека стриповите од Весели Четвртак имаат убава штампа,е една огромна глупост.Па за смрдеата внатре да не правам муабет.Као да умрело нешто внатре.Плус се ремитенда,доаѓаат со каснење од два броја,а коштаат 120 ден.
Од ВЧ само Дампир го земам и не би се пожалил за штампата, сега миризбата, тоа си е друга приказна.

Аха...ја има тато таа цела колекција на Загор шо испаѓале во ексју заедно со златната колекција ....ми беше работава поубаво е за очи гледање на македонски со кирилица да читаш..плус моја колекција сакав да си соберам на македонски јазик со добра штампа..оти тие стрипови на српско-хрватски не дава тато многу да му ги чепкаат а башка ги читав до некаде ама не ми иде меракот некако...ми боде во очи тоа јазикот...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom