Изборни резултати од Претседателски избори 2009 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување

За кого ке гласате на следните претседателски избори?

• Ѓорѓи Иванов (ВМРО-ДПМНЕ)

Гласови: 313 39,0%
  • Љубомир Фрчковски (СДСМ)

Гласови: 126 15,7%
  • Нано Ружин (ЛДП)

Гласови: 23 2,9%
  • Mируше Хоџа (ДПА)

Гласови: 1 0,1%
  • Љубе Бошковски (независен кандидат)

Гласови: 141 17,6%
  • Имер Селмани (Нова Демократија)

Гласови: 68 8,5%
  • Нема да гласам (или сеуште неопределен)

Гласови: 74 9,2%
  • Агрон Буџаку (ДУИ)

Гласови: 3 0,4%
  • Ќе го поништам ливчето, никој не ми се допаѓа.

Гласови: 53 6,6%

• Вкупно гласачи
    802
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
За Вмро-Дпмне,не ради кандидатот,туку за партијата.:salut:

Јас слично. Заради поддржката што ја дава Грујо за Иванов (како премиер од кој досега сум видел најмногу субвенции), ќе гласам за Иванов. Дополнително - ме радува што Иванов стои на промакедонски позиции - и Керим го попапа стапот од ВМРО-ДПМНЕ.
Дополнително - викаат типов ги напуштил СДСх пред 3 години. Многу добар и паметен потез. И добар пример за малото здраво јадро на чесни луѓе во таа инаку продувана партија, да избега од СДСх. Нека ги остават Б.Ц. и трулежот околу него да до-пропаднат до даска.

Офф топук: Дефинитивно на Македонија и треба ЗДРАВА социјал-демократска партија. АРНО ама ја нема ...

листава не ви е во ред и згледа... дај средета ја па ќе гласаме:)

ама ако остане ваква по се изгледа дека нема да гласам:toe:

Никој,не сакам после да се изедам жива поради тоа што сум гласала за некоја марионета и неспособен ...

i bez glasanje na narodot, se znae koj ke bide presedatel. partijata na gwujo resava koj ke bide presedatel na drzavata. dzabe veslame narode :tapp::tapp:se e jasno kobel den:baeh::baeh::baeh::baeh:

Zs be go nema Nevzat Halili na listata?

Kandidiran e Halili?

Prasanje off topic Citav nekade za kandidati za predsedatel nekade se spomna dolunavedeniov tip kako diplomat par excellance Budimir Loncar skola.

Ima nekoj ideja kade e ,bese poranesniot konzul vo Grcija praten od SFRJ Saso Dimitrov ili Dimitrieski se prozivase,znam deka bese proglasen od grcija kako persona non-grata nekade 90-tite zaradi toa sto se deklarirase kako Makedonec.

Politicki aktiven e ?

Нема да гласам :helou:

Извинување сум ги заборавил Имер селмани и Благоја Марковски!
сабајле ја правев темава и малце успан сум бил-модераторот може да дополни(ако сака).

П.С. Љубе Бошковски-не бошковски
Љубомир Фрчкоски-не фрчкоски

голема работа ефенди! Фрчко си е фрчко кој не го препознава?мало дополнување-Фрчко е човекот со искуство за коли самоубијци и професионален боксер од паркинзи!

megu ovi kandidati samo nano ruzin ima nekakvo diplomatsko iskustvo zasto bese pretstavnuk vo nato a dodeka drugite se partiski poltroni bez iskustvo.da bese srgan kerim kandidat togas ke bese druga situacijata.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom