Кафана

Pa prosetaj do tamu i vidi si samata!

Jas preferiram bircuzi, a ako treba meana, ubaa, ondak idam u Papu, mada i Kukja ima dobra atmosfera i se znam so gazdite, Dane go usraa kvalitot, a i tamu gi znam gazdite!

Ma, najbolja hrana i pienje ne e kade te sluzat sterlino tuku kade edvaj mesto se naogja!

Pu, mi se prijadoa dzigercinja, krilca, shopska, so propratni rakii i vina!

A kakvi luge idat? Alkohol davaat? Muzika kakva? Blagodaram mn odnapred :)

Најчесто петок навечер имаш псај транс а сабота навечер имаш џангл и драм ен бејс. Идат фини луѓе кои не се оптоваруваат со гардероба и слични срања. Надвор од тоа не знам како функционира, ретко ме носи патот кон чаршија.

Што е бе ова секој град си има Веки?

Он топик: Песнава говори сама за себе и сама за мене:

Дој ти да ја видиш оваа Веки бе,секој петок сабота певачици,пиење да не кажам гага,топоини е :pos:

П.С песнава кине :)

Брате дај поопширна информација за таа Веки ? :D

Утре 18.12.2009 (петок) во Бариста кафе, Опел прави промоција на новата астра спорт. Разбрав дека Опел ќе дели бесплатни купони за варено вино, а ќе имало и свирка после 23.00 Peace makers. Еве една информација ако има заинтересирани...

Куќа позади Old School, одлично место, со најдобра шарска, и можеби единствена рок кафана:) и Папу исто многу фина кафанка, стара македонска музика, одличен ентериер, добра услуга, супер амбиент.

Немам идено во кафана со певаљка, ама у онакава HC кафана, не сум таков човек, ама онака би сакал еднаш да отидам, не за друго, колку да ја имам у CV :)

ај да ве замолам кафано-познавачите да помогнете :)
Ни треба кафана што ги исполнува следниве услови - да нема турбо-фолк музика, туку баш македонски, по могучност во живо, со хармоника, гитарче, виолинче и слично. Друго, цените да не се претерано високи (за едно најобично вино да е 500-600 денари/литар), да има добра храна, која исто не би била претерано скапа. Исто, ако секој ден има различна програма на музика и настапи, ова ми треба за во сабота. Мислиме едно 10-15 колеги од факс да прославиме крај на сесија и завршувањето на пола факултет :helou: па да го направиме како што треба. Ако има некои предлози, кажувајте!:smir:

Препорака за некое дoбро кафанче!!

Сеа незз дали на темава тука и место.. ама незнаев каде на друго место да ја отворам.. Ми треба ваша помош.. Јас не сум многу по кафаните. Па ако може да ми кажете некое добро, онака малце поефтино кафанче.. Значи ке ве молам.. кој знае слободно нека даде некој пример.. Кај се наога.. она ова.. фала однапред :)

Жути лавче и Боеми позади Универзална сала.
Тиверија - стара железничка

Запознаен си со цените нешо.. како идат.. ??? :)
Проклето да е известување за цитат! -.- Ќе ти одговорев каде каде побрзо да ми стигнеше. Иначе Тиверија е ептен евтино, Македонска куќа е делумно малце поскапо ама у глобала евтини се и двете.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom