Навивачки филмови и серијали

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Намерно темава така ја крстив, не е дека сум неписмен, ако сака нека ја смени модераторот у Навивачки , али ја сум навијач па така и пишав....

Пред неколку години започна поинтензивно запознавање со навијачката култура насекаде во светот а за тоа се виновни медиумите кои на навијачите гледаа(т) како на отпадници од општеството ,криминалци, членови на банди, хулигани...Истовремено започнаа да доаѓаат идеи за создавање на филмови кои на подобар начин ќе го претстават тој начин на живот ...

Првото нешто што ви паѓа напамет кога ќе чуете за навијачки филмови е секако Green Street Hooligans...Дали поради Elijah Wood,дали поради добрата продукција, дали поради добрата приказна склопена на убав начин или поради собраната екипа , овој филм предизвика бум кај публиката која сака да се запознае со навијачките традиции....
Green.Street.Hooligans.jpg

Јас филмот сум го глеал неколку пати и можам да кажам дека не ми е нешто посебно али сепак има некоја вредност бидејќи е високобуџетен...Очекував повеќе од него пред да го глеам а после малце се разочарав...Сеа има искочено и втор дел од филмот, не знам тачно како се вика, треба да се глеа и да се искоментира...

Мене лично појше ми се свиѓа The Football Factory пошо некако е поспонтан, има појше навијачки дешавки сета приказна е склопена во некоја си животна философија....Има и ликови како Зеберди кои го праат филмот на моменти и комедичен, но и сурово реални сцени како сцената кога еден од првата екипа им е на ручек со родителите на девојката ...Во еден момент тотално здивува и све му прекурчува пошо клубот е над све и во ниеден момент не смее да се остави на цедило...

Атмосферата во пабот, дружењето на момците, гостувањата, тепачките, све се тоа пропратни работи кои не се преувеличени како во претходоно наведениот филм но сепак сцените се реални и без многу додатни ефекти...

The-Football-Factory_92__9686116_20.jpg

Исто така имаат направено и документарци што се викаат The real football factories, kои одат и ги следат најголемите ривалства по целиот свет а водич е главниот глумец од овој филм...Имаат дури и емисија за Балканот, за ривалствата меѓу Динамо и Хајдук , и секако меѓу Звезда и Партизан после кои емисии се дигна доста прашина во навијачкиот свет...

Мене ми имаат препорачано еден постар навијачки филм, IQ мислам дека се вика и следи интересна приказна на новинар кој се инфилтрирал во една јака група, нешто слично како кај Green Street Hools само што е по ХЦ....

Можда вие знаете некој друг сличен за препорака или па коментар за овие филмови....

ne se ova fiomovi nego serijali za navijaci i fudbalski derbi mecevi:
Pisi na youtube :
International Football Factories

Не обожавам многу вакви филмови ама Green Street Нooligans немам зборови...Плачев на филмот на крајот :kesa:

Имам одбивност невидена према филмовиве и серијаливе,онака ја искривија цела поента на навивањето,после нив наплив на помодари и позери итн.итн.ај да не бегам од тема.

Имам одбивност невидена према филмовиве и серијаливе,онака ја искривија цела поента на навивањето,после нив наплив на помодари и позери итн.итн.ај да не бегам од тема.

Тачно е пејо, пошо се доста комерцијални и дојде до такви појави...Сеа сите се ултраси, сите се фураат на Илајџа Вуд а уствари појма немаат како идат некои работи ... Али на тоа поле од филмската индустрија немаше некои поголеми остварувања па се решија да напраат нешто вакво ,што би се рекло и тука да профитираат...Не дека мене ми се нешто омилени или се фурам на нив, не сум ја на трибина од завчера па ко млад мајмун да се палам ,него онака мислења на младината за филмчињата да чуеме...

нема брат шо да чуеш мислење,сите дркаат на ова,сите би носеле Барбери ,Ла Коста и Умбро идолизираат ликови со некои делузии дека се мангупи,мислат дека филмот е доволен се фураат на насилство а кога ке дојде моментот за пракса им се тресат колената.
Ко шо реков ова е подлабок муабет и не е опфатен со оваа тема конкретно,ќе го праиме на друго место деноиве :)

Filmov go imam gledano moze deset pati, i mozam da kazam deka e eden od najubavite filmovi sto gi imam gledano. Bi vi preporacal da izdvoite nekolku casa od vaseto vreme i da go poglednete.:salut:

Намерно темава така ја крстив, не е дека сум неписмен, ако сака нека ја смени модераторот у Навивачки , али ја сум навијач па така и пишав....

Пред неколку години започна поинтензивно запознавање со навијачката култура насекаде во светот а за тоа се виновни медиумите кои на навијачите гледаа(т) како на отпадници од општеството ,криминалци, членови на банди, хулигани...Истовремено започнаа да доаѓаат идеи за создавање на филмови кои на подобар начин ќе го претстават тој начин на живот ...

Мене ми имаат препорачано еден постар навијачки филм, IQ мислам дека се вика и следи интересна приказна на новинар кој се инфилтрирал во една јака група, нешто слично како кај Green Street Hools само што е по ХЦ....

Можда вие знаете некој друг сличен за препорака или па коментар за овие филмови....

Филмот што го спомна не се вика IQ туку ID, кога сме веќе кај филмот ќе може ли да го најде некој да стави линк за слегнување на филмот,пошто на мининова и торентз неможам да го најдам. :)

Имаше еден филм што одамна го гледав на ТВ, се вика Proc? (1987), (Зошто?) Чешки филм, вистинита приказна за навивачите на Спарта Прага од времето кога хулиганизмот беше во својот врв. Се работеше за одличен европски филм кој помина одлично кај гледачите и публиката, една комбинација на насилен навивачки филм и документарец. Сепак, незнам дали би можело некаде да се најде по торенти и дали би се нашол барем англиски превод, но како и да е, за оние кои се заразени по вакви филмови, нека си имаат во предвид ако налетаат некаде на филмот.

Торенти за филмови барајте во темата побарување за торенти.

Оваа ќе ја прекрстам во Навивачки филмови и серијали, па дискутирајте на таа тема.

Мене ми се баш интересно The real football factories. Не сум ги изгледал уште сите делови, ама сепак ми се забавни за пополнување време и за дознавање некои ривалства што не сум знаел дека се толку големи.

Покрај горе споменатите филмови гледајте ги овие, три филма за Inter city firm

The Firm еден од првите вакви филмови од 1988

Rise of the Footsoldier од 2007

Cass 2008 вистинска случка

Attachments

• thefirm1988.jpg
    thefirm1988.jpg
    43,6 KB · Прегледи: 9
  • Rise32332772.jpg
    Rise32332772.jpg
    73,4 KB · Прегледи: 9
  • cass-the-movie-pic-5.jpg
    cass-the-movie-pic-5.jpg
    62,4 KB · Прегледи: 11
Според мене најдобар навивачки филм без конкуренција е I.D.

id.jpg

We are Shadwell, the Kennel is our place,
Shadwell never, never, never shall lose face,
Come on you wankers we couldn't give a toss,
Shadwell always, always, always are the boss!

gi siminjam site, koa ke gi gledam ke pisam impresii :)

Покрај горе споменатите филмови гледајте ги овие, три филма за Inter city firm

The Firm еден од првите вакви филмови од 1988

Rise of the Footsoldier од 2007

Cass 2008 вистинска случка

Вториот дел од Green Street Holigans не е ништо посебно,јас кога го гледав се разочарав пошо повеке се очекуваше од тој филм,а целиот филм повеке идеше накај шминкерски и без врска.

Инаку сега има излезено два,или ТРЕБА да излезат не сум сигурен точно,два италијански филма (жабарски) од кој едниот ми фака око,другиот не знам,според трејлерите низ you tube ке го биде...
Eдниот од овие два филма е ''ULTRA'',добро филмче...
ztew5l.jpg

Вториот се вика L'Ultimo Ultras,исто така добар филм,башка кој ке најде торент од овој филм нека постави тука или нека ми прати да го симнам :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom