Најеротски дијалект

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување
Ко прво, никад не би и кажал на девојка некоја излитена фраза од типот „најбоља/е/и/ си“. :)

Фторо, не се лути. И струшкиот дијалект е секси, ама само кога е изговорен од твоите усни. На пример, кога го слушам Наумче Мојсовски, ми иде да си го одземам животот :)

НајНЕеротски - штипскиот.

Секако, ама го употребувате за се` во ист род - најбољЕ.
А за Наумче те разбирам, го слушнав и јас вчера и го помислив истото. Сепак, фала што јас не ти звучам исто.:kesa:

Битолскиот! :pipi: Посебно кога ги мешаат оние "му кажав" со "и` кажав" интересно звучи.

Скопски (Лила), Велешки (Воа Ноа), Тетовски (Што Праеш бе)

walk_girl zaso more ne te pali strumickio?? Ne se praj nikakva:))))))

A mene naj erotski mi e berovskiot i prilepskiot, ne znam zosto no mi se dopagjaat momcite zborat na ovie dijalekti posebno prilepcani so : nemozam sega MORE, 4E u4am::)))) ili berovskiot: ega se nema:pos2::smir::smir::smir::smir::smir:

Па начинот на кој зборуваат женските, не машките, се карав со нив во војска и не звучеа баш многу еротски :icon_lol:.

Ретко која во војска е провокативна, така да... јасно ми е и зошто не ти е еротски.

Ретко која во војска е провокативна, така да... јасно ми е и зошто не ти е еротски.
Немаше женски во единицата моја, така да тоа за машките го мислев,а за женските имам многу добро мислење и начинот на кој зборуваат.

Скопскиот,обожавам да ги слушам Скопјаните(машки):pipi:
Навистина има нешто секси во овој дијалект :vozbud:

хахаха.. сеа ми текна на нешо глупо..

во Охрид на пр. ги имаат истите учебници како и ние нели..
напишани на литературен македонски (лично, скопскиот ми е најблизок до него)
и кога ги испрашуваат, одговараат со Т на крај??
во тетратка планот го пишуваат со Т?
или кога ја читаат лекцијата?

хаха

Ниеден не ми е посебно секси... Нема врска тоа...Ако дечкото/девојката ти е од село и има селси дијалект пак ќе ти е секси. My opinion.:smir:

хаха
Гргргргр... скокотни ме да се насмеам.

Он: Од Фантом дијалектон, влашко-маалски.

хаха

Не траскај зелени пред пола форум, мајке ти. Вие планој пишите на скопски? На скопски ви предавет? Читате на скопски?
Ти не знајш, аку е на литературен, ние т си редиме накрај. Сеа и учебници ќе издаваме на охридски, за вие од мака да си пукните.
И пф, скопскиов бил најблиску до литературниов... Можда српскион.
Несрејќо. Да те просветлам. Литературниов е создаен од централните говори, шо се зборвет во централните наречја на земјава, меѓу кој, вервела или не спаѓат и Охрид. Скопје не е спомнат таму...

Он топик: Ногу ми е сеху дијалектон на пробистипка, Кратово онаму. Оду виду, оваона нешо. Ногу ми е интересен за слушање. :pipi:

Сеуште струмичкиот :toe:.

Пехчево... Толку ништо не ги разбирам што цело време мислам дека ме зае***ат...:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom