Друг поглед на бугарската поп музика

• Креатор на темата Креатор на темата Soreno
  • Време на започнување Време на започнување
И јас не слушам планета,балканика и слични програми...ама стварно има некој бугарски песни шо се добри.
Мене лично јазикот не ми се допага па и затоа ретко да ми се свига некоја песна,ама се е до навика.
Поп музиката во бг мислам дека е тука негде како и кај нас,иако барем спотовите и се подобри од овие на џеј џеј.
Ама за жал имат многу подобра електронска музика,знам многу песни на англиски шо ми се засвигале и дури после сум разбрала дека биле од бугарски пејачи.
Исто и многу добри диџеи има.A и сега снимаа песна со Snoop Dog:vozbud:

Бугарската музика не е само турбофолк што го има во канал,, Планета,,
Ето една мала част от бугарски поп хитове

Си ја заборавил најбитната песна Остава - Шоколад. Да ти кажам право ептен ми легна на срце песнава, така што дури и на профил си ја ставив

Си ја заборавил најбитната песна Остава - Шоколад. Да ти кажам право ептен ми легна на срце песнава, така што дури и на профил си ја ставив

И мене денеска ми е хит:pos2:
Слатки пороци пред мен,послатки од чоколад(или шоколад е ?:))
Стара е изгледа песната а ја дури денеска прв пат ја слушнав:kesa:

НЕ ЗНАМ АМА БАШ НЕ ЗНАМ ШТО ГО ТРУЕТЕ ФОРУМОТ СО РЕТРАДИРАНА БУГАРСКА МУЗИКА! ШО ТОЛКУ ФОРСИРАТЕ?

извинете за caps lock ама морав

Уживај бе пријател, не цела бугарска музика е отров, не почнувај кавги и тука.

НЕ ЗНАМ АМА БАШ НЕ ЗНАМ ШТО ГО ТРУЕТЕ ФОРУМОТ СО РЕТРАДИРАНА БУГАРСКА МУЗИКА! ШО ТОЛКУ ФОРСИРАТЕ?

извинете за caps lock ама морав

Зашо бе ретардирана?Аргументи,факти?Аnything???:toe:
Oди буни се во темите кај шо го стават Миле Китич за хит на денот....подобро е:)

Па има некои фини артисти, како Ава и ЛиЛана (тие ми се фаворити), но во глобала бугарската поп-музика ми е прилично здодевна.

Бугарската "мадона" :vozbud:

За мене најдобриот бугарски бенд WICKEDAAAAAA http://youtu.be/irqTvNnQqaE
Значи бенд многу сличен на Суперхикс. Два-три пати ги имам слушано во живо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom