Кој бенд има најдобар настап во живо?

најдобар настап во живо

• arctic mokeys

Гласови: 1 1,1%
  • audioslave

Гласови: 0 0,0%
  • avenged sevenfold

Гласови: 0 0,0%
  • bullet for my valentine

• guns'n'roses(starite)

• iron maiden

Гласови: 18 19,1%
  • metallica

Гласови: 14 14,9%
  • nirvana

Гласови: 3 3,2%
  • pantera

Гласови: 6 6,4%
  • red hot chilly peppers

Гласови: 7 7,4%
  • slipknot

• system of a down

• bon jovi

Гласови: 4 4,3%
  • green day

• Radiohead

Гласови: 31 33,0%
  • некој друг бенд

• Вкупно гласачи
    94
Blind Guardian,Metallica,Nile,Lamb of God исто знаат да запалат кога ке има wall of death,Iron Maiden и незз други...не ми текнува

Еден од настапите на Blind Guardian што највеке ми се свиѓа.не е лошо да го погледнете

Влатко Алексовски(гргура) дури има боље настап од овие горенабројаните...

Според мене Pearl Jam, Dying Fetus, After The Burial се најдобри у живо...

Blind Guardian,Metallica,Nile,Lamb of God исто знаат да запалат кога ке има wall of death,Iron Maiden и незз други...не ми текнува

Еден од настапите на Blind Guardian што највеке ми се свиѓа.не е лошо да го погледнете

Дефинитивно една од моите најомилени песни.

Ова е извадено од DVD-то Imaginations Through the Looking Glass. Го симнав пред некое време и можам да кажам дека сите песни се отсвирени одлично и атмосферата на овој концерт е ненормална.

Дефинитивно една од моите најомилени песни.

Ова е извадено од DVD-то Imaginations Through the Looking Glass. Го симнав пред некое време и можам да кажам дека сите песни се отсвирени одлично и атмосферата на овој концерт е ненормална.

Исто и моја најомилена песна,заедно со The Bard's song.Ја имам и студиската верзија али не ми прави мерак ради пеењето на Kai Hansen.И јас го симнав DVD-то и можам да кажам дека е најдобриот настап во живо што сум го видел.

Исто и моја најомилена песна,заедно со The Bard's song.Ја имам и студиската верзија али не ми прави мерак ради пеењето на Kai Hansen.И јас го симнав DVD-то и можам да кажам дека е најдобриот настап во живо што сум го видел.

Е да, пеењето на Хансен во тоа време не е баш на ниво. Првиот пат кога ја слушнав песната се згазив од смеење, ми се чинеше како некое дете да пее. Ама мислам дека ако некогаш Хансен им гостува на концерт (или ако се најдат BG и Gamma Ray заедно на некој фестивал), изведбата на оваа песна би била савршенство. Добро, не баш, ама скоро... единствено нешто што би фалело е Thomen.

Најдобри настапи имаат Rammstein и Children of Bodom

Ac Dc , Iron Maiden од попознатите бендови стварно добра атмосфера прават и секоја турнеја и е различна од другата исто така допаднаа ми се Nile отсвироа исто како од цд да ги слушаш

Убедливо најдобар сценски настап имаат Rammstein а после нив идат Dimmu Borgir

Од кога ги гледав Ролинг Стоунси во живо, си помислив дека барем по мој вкус никогаш нема да видам нешто подобро од тоа. И уште мислам така. Дали е до парите кои се трошат за да се изгради цела таа логистика кога се тие во прашање па се е уредено до перфекција од сцена, озвучување, светлечки ефекти, огани, светла, подвижна конструкција што оди до центар на збиднувањето, или е до долгогодишното искуство и цела таа комуникација со публиката, или до нивната харизма или до се заедно искрено не знам. Знам дека е спектакл од прв ранг.

What about The Prodigy? :icon_cool

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom