KUMANOVO sigurno ne e :jaj: so kinezi ne se zivi,ma jok sozivot (bljak). ama i makedoncite se mn podeleni megu sebe, samo nekoj ceka da te dzvekne od kef:kesa: ma lepota SVE E BULL SHIT
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Aman be koga imaate vreme da se zapoznaate site megju sebe???
Јас мислам дека во Тетово се најблиски.
Ко тетовчани што се блиски едни со други-никој.
Толку сме блиски што нема тајни меѓу нас,се знае се,кој купил кола,како ја купил,од каде ја купил,итн да не должам,ова ако не е пример за блискост,не знам што е.
После,дошло на ред тепачка да се прави,се знае,се затепал некој,цело Тетово доаѓа да гледа,а ако случајно некој ја испуштил,поштените граѓани му ја раскажуваат до најмал детал-ова ако не е блискот,ја не знам.
Случајно ако ви затреба некој број од нечив мобилен,добрите сограѓани се веднаш тука да ви го набават-пак блискост.
Дури и толку се блиски,што партнерите некогаш си ги позајмуваат меѓусебно,братска делба се знае,помогни му на посиромавиот.
Па ајвар па кога се прави,ова време баш актуелно е,добро се присетив,се знае,цело маало доаѓа да излупи по една пиперка-блискост,па после од ајварот се дава по едно чинивче на сите-блискост,па ако случајно некоја комшивка не дошла,другите се трудат барем спиритуално да биде присутна тука,со зборување за неа,па остај таа што е спиритуално тука,па и пола фамилија ја донесуваат,е ова е пример за блискост.
А пак ако се сретнеш со Тетовец у Охрид,еее тоа какви честови се,се изгушувате,се исцунувате ко браќа родени,ако у Тетово нејќете очи да си видите,се отишло у друг град мора да се сакате-пак блискост.
Затоа,јас мислам дека Тетово треба да е на водечкото место.
Јас не се согласувам со тебе шефе , не знам од каде си и каде живееш , важно во срцето и душата да си ги носиш Македонија и македонците.Ситните препукувања помеѓу нас се нешто нормално во психологијата на секој човек , ама кога се работи глобално за нашиот народ ке ти кажам дека не е вистина.Јас лично сум скопјанец и тоа потекнувам од многу стара скопска фамилија. Препукувањата по форумов со неистомислениците не значаи ни малку дека не си ги сакам моите браќа и сестри од цела Македонија. Кога живев во МК работев низ целата територија и запознав прекрасни луѓе од секаде кои ме почитуваат и ги сакам искрено од све срце.Во случувањата во 2001 бев рамо до рамо со мои браќа од различни краишта од МК и во ниеден момент не почуствував дека некој ме гледа како скопјанец или дека јас го гледам како провинцијалец.Смртта на Тоше , секој натпревар на нашите репрезентации , секоја вест поврзана со нашата држава ја ствара истата кнедла во секое македонско грло , го топли секое македонско срце.Затоа , можеби сум забегал малку од темава , ама мислам дека не е убаво некој врз основа на некои изолирани случаи да ствара таква слика за целиот народ и да ги нарекува малограѓани .Никако од некој што се осеќа македонец :nenene:, јас да , а ти ?????????Сите се блиски се додека не им стапниш на територијата. Откако им се помешаш во лончињата има како ѕверови да те изедат а може и некој нож отпозади грб да ти забијат. Близината во Македонија е жива глупост : резултат на истата е оговарањето, малограѓанштината и ред други работи коишто и се својствени...
И да : спуштете се на земја! Може да имаш само еден тесен круг на луѓе коишто ќе ги нарекуваш пријатели : другото е се ”некомпактибилно” и интересите се различни така што близината е дури непотребна! :star:
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:Абе една вечер застанале на центаро и секој шо минал го викале да се запознаат)):pos2::pos2::pos2:
Kичево. Кој бил знае.![]()
уште ли да ве учам дека не е Кичеа туку е КичааОстај - Кичеа е катасрофа!!! Они се јадат еден со друг! :star: