Бурми (венчални прстени)

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Не можам да поднесам накит а посебно не златен али би сакала да имам бурма и би е потрудила да ја носам исклучиво ако е од бело злато ... и не би обврзувала никого да носи .. ако му се носи ок, ако не боже мој...

Attachments

• ET105.jpg
    ET105.jpg
    55,8 KB · Прегледи: 62
  • TiffanyEngagementRing.jpg
    TiffanyEngagementRing.jpg
    21,4 KB · Прегледи: 61
Бурмите ја симболизират љубовта, (не дека без нив нема љубов, само го кажувам значењето) како што бурмата е во круг, така би требало да биде и љубовта (бидејќи кругот нема крај).

Би носела бурма посотјано, сакам секаков накит, така да носењето на бурма не би ми било проблем. Би сакала и партнерот да носи, но нема да го приморам ако тој не сака.

Каква бурма сакам...хм... немам размислувано, ама барав слики и овие ми се бендисаја:

titanium_wedding_rings-714943.jpg

Иако личи повеќе на веренички прстен...

Богме си ја носам бурмата. Пет години сум во брак и три пати ја имам заборавено и се осеќав многу чудно. Не ми смета воопшто, не сум носел накит никогаш, али ова некако не го рачунам како накит.

Jas imam burma od belo zlato i ne sum ja izvadila od raka a i ni maz mi

Би носела бурма, иако не сум сигурна дали тоа би било цело време. Еве гo мојот избор , според мене најубавите бурми:

bzero1dcs-M.jpg

BVR121-M.jpg

bzero1xl-dcs-M.jpg

Ја не би ја носела,ми тежат такви работи на раката и неможам да носам :toe:

мислам дека бурмата е убав знак на љубов, и треба да се носи со љубов а не поради обврска....би сакала дискретна бурма од бело злато и стално би ја носела!!!!

Прстенот останало од одамна демек како симбол за брак. И двајцата не ја носиме. Тој ради работа, јас бидејки се одвикнав. На одмор само ги ставаме или ко одиме на гости.

Пошо темата е за бурми, таман тука може да се праша.
Дечки ај кажете предлог место за бурми каде има убави и дали прават гравирање. А ако нема гравирање, колку би чинело тоа посебно? :D

@Agda Агде, а ти нели е редн:rolleyes:о да размислуваш за бурмичка? Или веќе си имаш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom