Зрачењето на мобилните телефони

• Креатор на темата Креатор на темата Lumus
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 јануари 2009
Мислења
48
Поени од реакции
4
Site znaeme deka mobilnite se stetni po zdravjeto zasto zracat. E sea ako moze nekoj sto znae poveke da mi kaze koi modeli na mobilni zracat poveke a koi pomalce zasto sigurno ne zracat site isto. Fala odnapred

Site znaeme deka mobilnite se stetni po zdravjeto zasto zracat. E sea ako moze nekoj sto znae poveke da mi kaze koi modeli na mobilni zracat poveke a koi pomalce zasto sigurno ne zracat site isto. Fala odnapred

Жити мене од ова ти закуцало магарето? Зрачењето на мобилниот ти е толку важно, а зрачењето на мониторот не? Има мал милион работи кои се далеку поштетни од зрачењето на мобилниот а сепак мораш да ги конзумираш. Не му ја мисли, мобилниот нека ти биде најмала мака

Штом толку те интересира штетноста на зрачењето е во неговата јонизирача моќ!
Поточно енергијата што ја пренесува, а енергијата е пропорционална со моќноста на сигналот!Значи доволно е да го отвориш упатството за телефонот и да прочиташ колкава моќност има!
Ама ко што кажа членот над мене има мал милион работи околу тебе што зрачат!
Значи телефонот е ситница.
Е сеа ти носиго подалеку од гениталиите и ке немаш проблеми.

Жити мене од ова ти закуцало магарето? Зрачењето на мобилниот ти е толку важно, а зрачењето на мониторот не? Има мал милион работи кои се далеку поштетни од зрачењето на мобилниот а сепак мораш да ги конзумираш. Не му ја мисли, мобилниот нека ти биде најмала мака
Abe da ama od zracenjeto na mobilniot moze da ti cadi mozokot, a od monitorot moze samo ocite da ti stradaat zs toa zracenje ne e radioaktivno, sea ne deka ne e ni toa stetno ama vo najlos slucaj mozes ocite da si gi zaebes pa da treba da nosis cvikeri a od mobilniot ti go cadi mozokot,(valjda e taka!?) sea nekoj vikaat deka e zaebano bajagi nekoj vikaat deka ne e do tolku ama kako i da e.

и да не носам јас мобилен со мене
еден куп луѓе има околу мене
што значи дека исто ти се фаќа
:D

Штом толку те интересира штетноста на зрачењето е во неговата јонизирача моќ!
Поточно енергијата што ја пренесува, а енергијата е пропорционална со моќноста на сигналот!Значи доволно е да го отвориш упатството за телефонот и да прочиташ колкава моќност има!
Ама ко што кажа членот над мене има мал милион работи околу тебе што зрачат!
Значи телефонот е ситница.
Е сеа ти носиго подалеку од гениталиите и ке немаш проблеми.
Ами јас постојано го носам во џеб во фармерките, така да ми е на растојание од неколку сантиметри:pos2:

и да не носам јас мобилен со мене
еден куп луѓе има околу мене
што значи дека исто ти се фаќа
:D
Da ama ako e na 1 metar podaleku od tebe togas ili ne e ic stetno ili mnogu pomalku, ama zatoa e steten koga ti e vo djeb vo blizina na genitaliite kako sto kaza count ili pogotovo koga zboris i koga ti e do uvo togas e steten za mozokot, bajagi nekoi vikaat deka go pece.

e па кај да го ставам ако не во џебот... близу до генеталиите
:D:D:?

nucno e dokazano deka dodeka zboruvate zracennjeto naglo ja zgolemuva temperaturata
a i preporacuvaat nikako nosenje vo pantaloni zaradi plodnosta.jas imam HP IPAQ 510 mobile messanger i na negopisuva navodno zaradiprocesorot zracel premnogu..nad standardnite telefoni...isoto vazi za site PDA i IPHONE 'obicnite'mobilki sega nudat slicni opcii ko PDA taka da poarno e obicen pomalce zraci

e па кај да го ставам ако не во џебот... близу до генеталиите
:D:D:?
pa ne si cul za kosula ili futrola

имаше ваква тема, ама многу одамна... можеби пред 2 или 3 години.
невермајнд, во последно време во самите упатства кажуваат колку зрачат мобилните телефони изразено во SAR.
за да видите точно колку зрачи вашиот мобилен телефон посетете ја следнава страна: http://www.cellular.co.za/health.htm

и имате детално инфо што се може да ви направи тоа зрачење, но според мое лично искуство - требаше до сега да сум мртов.

единствен начин за да ја одбегнете радијацијата или зрачењето во денешно време од напредната технологија е или да живееш во пештера на над 2000 метри надморска височина, да топиш снег на огнот кој ќе гори вечно и да правиш чај од билки а ко филтер кесичка да ги користиш чорапите или купи си оловен оклоп.

ко шо глеам уше тоа остана да се продава на пазаров, ко оние налепнички против зрачење, мрежички за да ја одбегнат радијацијата при време на разговор да не ти влага во уво а у.
лелееее! сето тоа е само - маркетинг.

И да не носиш мобилен со тебе, имаш зрачење секаде каде што има мрежна покриеност од операторите Т-мобиле, космофон, вип. Имаш зрачење и од WADSL предавателите на Он-нет, да не споменувам локални радио и тв станици, домашни access point-и и рутери. И кога ке видиш, како и да гледаш нон-стоп сме под некое зрачење. Така да терај со животот и остај за зрачењето да се грижат оние на кој тоа им е работа.

И цела дежава да снема струја пак ке има радио сигнали во етерот
Сателити, ДБ,СБ,КБ Радио станици, токи воки.....

И да не носиш мобилен со тебе, имаш зрачење секаде каде што има мрежна покриеност од операторите Т-мобиле, космофон, вип. Имаш зрачење и од WADSL предавателите на Он-нет, да не споменувам локални радио и тв станици, домашни access point-и и рутери. И кога ке видиш, како и да гледаш нон-стоп сме под некое зрачење. Така да терај со животот и остај за зрачењето да се грижат оние на кој тоа им е работа.
индиректно тоа сакав да кажам со зборовите: оди во пештера на 2000 метри надморска височина, имаш чиста храна, чај, вода од снег... :pos:

а не би било лошо да се продаваат и капи, шамии, јакни против зрачење, а?

онака со мрежи од олово околу нив, диоди кои работат на + + магнетни бранови и демек коа светкаат ја одбиваат радијацијата :tapp:

ич не зрачит ..... :pipi:

Се потрудиле тука... на видеото кое јас го постирав во темата за трикови со мобилни апла се гледа дека од долу со запалка им делуваат на пуканкките :)

Инаку, ако зрачењето беше штетно колку што го кажуваат мене исто како и Некро немаше да ме има, еве веќе 9 години постојано имам мобилен со мене :) инаку зрачење има додека мобилниот е во употреба :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom