Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Site znaeme deka mobilnite se stetni po zdravjeto zasto zracat. E sea ako moze nekoj sto znae poveke da mi kaze koi modeli na mobilni zracat poveke a koi pomalce zasto sigurno ne zracat site isto. Fala odnapred
Abe da ama od zracenjeto na mobilniot moze da ti cadi mozokot, a od monitorot moze samo ocite da ti stradaat zs toa zracenje ne e radioaktivno, sea ne deka ne e ni toa stetno ama vo najlos slucaj mozes ocite da si gi zaebes pa da treba da nosis cvikeri a od mobilniot ti go cadi mozokot,(valjda e taka!?) sea nekoj vikaat deka e zaebano bajagi nekoj vikaat deka ne e do tolku ama kako i da e.Жити мене од ова ти закуцало магарето? Зрачењето на мобилниот ти е толку важно, а зрачењето на мониторот не? Има мал милион работи кои се далеку поштетни од зрачењето на мобилниот а сепак мораш да ги конзумираш. Не му ја мисли, мобилниот нека ти биде најмала мака
Ами јас постојано го носам во џеб во фармерките, така да ми е на растојание од неколку сантиметри:pos2:Штом толку те интересира штетноста на зрачењето е во неговата јонизирача моќ!
Поточно енергијата што ја пренесува, а енергијата е пропорционална со моќноста на сигналот!Значи доволно е да го отвориш упатството за телефонот и да прочиташ колкава моќност има!
Ама ко што кажа членот над мене има мал милион работи околу тебе што зрачат!
Значи телефонот е ситница.
Е сеа ти носиго подалеку од гениталиите и ке немаш проблеми.
Da ama ako e na 1 metar podaleku od tebe togas ili ne e ic stetno ili mnogu pomalku, ama zatoa e steten koga ti e vo djeb vo blizina na genitaliite kako sto kaza count ili pogotovo koga zboris i koga ti e do uvo togas e steten za mozokot, bajagi nekoi vikaat deka go pece.и да не носам јас мобилен со мене
еден куп луѓе има околу мене
што значи дека исто ти се фаќа
![]()
pa ne si cul za kosula ili futrolae па кај да го ставам ако не во џебот... близу до генеталиите
:?
индиректно тоа сакав да кажам со зборовите: оди во пештера на 2000 метри надморска височина, имаш чиста храна, чај, вода од снег...И да не носиш мобилен со тебе, имаш зрачење секаде каде што има мрежна покриеност од операторите Т-мобиле, космофон, вип. Имаш зрачење и од WADSL предавателите на Он-нет, да не споменувам локални радио и тв станици, домашни access point-и и рутери. И кога ке видиш, како и да гледаш нон-стоп сме под некое зрачење. Така да терај со животот и остај за зрачењето да се грижат оние на кој тоа им е работа.
Се потрудиле тука... на видеото кое јас го постирав во темата за трикови со мобилни апла се гледа дека од долу со запалка им делуваат на пуканккитеич не зрачит .....