Доење во јавност

• Креатор на темата Креатор на темата Фокси
  • Време на започнување Време на започнување
Циганки обично го прават тоа, делува нецивилизирано и некултивирано, не ми е пријатна слика за гледање, не е крава жената па ан телето му се припило млеко па ај сеа кај ќе стаса...

Не сум за тоа , не да ми се гади туки не е културно..

и гадно е и некултурно, но кај некои етноси кај нас сосем нормална појава.

Најприродна работа, само зависи со какви очи гледаш, една мисла ја објаснува целата ситуација: На чистиот се му е чисто.

Слика од чисто око- Мајка го дои бебето кое незнае дека треба да се стрпи пошо на некој чичковци цицките им се асоцијација само на СЕКС, а на бебето извор на живот.:toe:

Слика на нечисто око: Сите можни сексуални асоциајции поврзани со милиони перверзни филмови и варијации.:tapp:

Никогаш не ми пречело. И, се свртувам од чиста култура колку да не ми е непријатно и мене и нејзе.
Сосема обрантно е од гадно и некултурно.

Најискрено досега немам забележано мајка да го дои детето јавно
Што се однесува на прашањето ... немам ништо против ова, но мене би ми било непријатно да видам такво нешто ...
Според мене тоа е "ритуал" на мајката и детето но за место на изведување улицата паркот ... плоштадот не се баш прикладни .:toe:

исто и јас до сага немам сретнато таков случај, а дефинитивно сум против. ако му се јаде на детето ќе си појдеш дома или некаде ќе се подзаскриеш

Да, тое е една од ретките активности што може неописиво (и благо кажано) да ме запрепасти...јес да некои овде тупат како е све тоа природно и дека дете не прашува кога е гладно, ама све е тоа с***ње. Всушност ја тоа го сфаќам како повреда на моето право слободно да гледам кај што сакам без да се "сопнам" на некоја цицка...и да, ОДГОВОРНА мајка создава режим на исхрана (а сви знамо како се то ради)...
П.С Ова го зборам врз основа на лично искуство кога со една пријателка на времето бев на кафе и ДОЕЊЕ у кафич.

Да, тое е една од ретките активности што може неописиво (и благо кажано) да ме запрепасти...јес да некои овде тупат како е све тоа природно и дека дете не прашува кога е гладно, ама све е тоа с***ње. Всушност ја тоа го сфаќам како повреда на моето право слободно да гледам кај што сакам без да се "сопнам" на некоја цицка...и да, ОДГОВОРНА мајка создава режим на исхрана (а сви знамо како се то ради)...
П.С Ова го зборам врз основа на лично искуство кога со една пријателка на времето бев на кафе и ДОЕЊЕ у кафич.
:pos2::pos2::pos2:

BTW...Поглупа и понепријатна работа за мене од доење бебе во јавност ...нема

Всушност ја тоа го сфаќам како повреда на моето право слободно да гледам кај што сакам без да се "сопнам" на некоја цицка...и да, ОДГОВОРНА мајка создава режим на исхрана (а сви знамо како се то ради)...
Колку твоето право на слобода да гледаш, така е и правото на една доилка да си го дои детето. И да, одговорен човек нема да зјапа во дојката туку ќе си помине без да прави театар. Режим нема, не е бебето аларм да го навиеш и да огладни кога ќе заѕвони.
Има многу понепријатни работи од кои не само што ќе ја свртиш главата, туку и ќе ти се згади :toe: А таквите се многу почести од мајка што си го дои детето. Мене ми е незгодно од девојка или жена со деколте до папок (секоја втора е таква)... Од машко со смакнати панталони и пола гз однадвор (и таквите се премногу) и да не набројувам колку такви примери има од потискање до буквално јадење на парови во јавност.

Вака ако се ставам како машко...некако незгодно ми делува.
Како жена и мајка воопшто не ми пречи.
Сепак,препорачливо е за мајките,да се подзаскријат или да можат да избегнат доење пред цела јавност...колку и да е убав тој чин.
Сепак има одголување на градата,што не е згодно за секој да го гледа.

Пример,јас никогаш не сум го доела детето пред некого,без разлика колку и да ми е ближен.
Тоа за мене е премногу интимна работа.

Пред некој ден во преполн автобус една циганка си го доеше бебето и ми беше баш гадно :uvo:
Како прво бебето беше поголемко па можеше и од цуцла да пие а не вака сите да и ја гледаат -.-

Пред некој ден во преполн автобус една циганка си го доеше бебето и ми беше баш гадно :uvo:
Како прво бебето беше поголемко па можеше и од цуцла да пие а не вака сите да и ја гледаат -.-

Ѓупска работа.

Вака ако се ставам како машко...некако незгодно ми делува.
Како жена и мајка воопшто не ми пречи.
Сепак,препорачливо е за мајките,да се подзаскријат или да можат да избегнат доење пред цела јавност...колку и да е убав тој чин.
Сепак има одголување на градата,што не е згодно за секој да го гледа.

Пример,јас никогаш не сум го доела детето пред некого,без разлика колку и да ми е ближен.
Тоа за мене е премногу интимна работа.
Нема нормално никоја (освен некои погоре или подолу спомнати) да ти извади на маса дојка и да цица детето. Се прави дискретно и подзаскриено, но сепак се познава дека дете има залепено за неа и дои. Чинот го оправдувам, мада го немам никогаш правено јавно, ама тоа не значи дека се згрозувам од истото. Некој спомна погоре...за некои згрозување, за некои живот (јас сум повеќе за живот)

Ѓупска работа.
Цел свет дои, не само циганите туку и кинезите. Јас сум видела наша македонка како дои и си збори со мене, како да ја наречам таа работа?

И да, не секое дете може да дои а истовремено и да е научено на шише, има деца кои воопшто неможат или несакаат од шише.

И да, не секое дете може да дои а истовремено и да е научено на шише, има деца кои воопшто неможат или несакаат од шише.
зависи како ќе ги навикнеш уште од мали :)
има некои па само од шише пијат..многу глупо али братму на мојот другар има 10 години уште пие со такво шише со цуцла :ha:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom