После болна љубов, самоубиство?

• Креатор на темата Креатор на темата kapetan
  • Време на започнување Време на започнување

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
Што кога некој ке доживее трагичен крај на некоја љубов без која не можи да си го замисли животот вложил се во неа....и на крај најтрагичното е што тој си го одзема животот за да ја намали болката?

Муабетот ми беше,шо мислите која е причината за тоа дејство,дали навистина постои голема болка која не се издржува или тоа се само кукавици,малоумници кои не можат да се справат со ситуацијата,емоциите,па на најлесен начин се откажуваат од животот!

Едит: не се секирајте не се убивам јас инспириран сум само од една тема http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=8219 исто така за болката....поздрав :vozbud:

Животот е прекрасен, и не постои ниту една доволно добра причина да се отфрли толку скапоцен дар, такво чудо ( од огромниот број на генетски комбинации, си дошол на свет токму ти, единствен, неповторлив)!
Во животот има моменти коишто се катран црни, како најтемна ноќ. Но, ниту една ноќ не трае бесконечно, по мракот блеснува сонце.
Болка што не се издржува... не верувам, иако може да се чини дека е така, но, ден по ден, па ќе се издржува, и на крај ќе исчезне. Самоубиството е момент на слабост, не е неспособност или кукавичлук. Сепак, тоа е конечен чин, без никакви можности, за разлика од животот кој е исткаен од можности, шанси и предизвици. На едне друга тема напишав дека за да оствари среќна врска,човек треба прво да научи да се сака себе си, во таков случај ниту во најтежок момент нема да помисли да посегне за да уништи таква скапоценост каква што е сопствениот живот.

Колку и да боли, самоубиството поради пичка и изгубена љубов е само кукавички чин. Љубовта знае да боли. Љубовта е меч со две острици. Секој крај е тежок. Но..колку и да е тежок не треба да го фатиме пиштолот и да си речеме Збогум животе. Туку напротив да се продолжи. Никој не е вреден јас да си го одземам животот. Колку и да сум заљубен за пичка не се убивам. Можеби ќе боли...Но тој што размислува за самоубиство треба во тој момент да си рече: Е за инат ќе живеам бе. Ќе направам во животот да ме запаметат како некој и нешто. А не како некој шо се убил за девојка. За инат ќе живееаам...ке боли...со тек на време ќе преболам. И ке шмекам секој ден и ке се забављам.
Ова треба да си го каже секој шо намерава да се убие.
Поради изгубена љубов.
Капетане интересна тема.

la vida e bella или животот е убав па заради тоа не се убивам ама баш за ништо и никого а некој кој успеал до толку да ме повреди не е ни вреден да помислам на него а не недај боже да посегнам по мене заради некоја лигла,како што викаат после дождоот доаѓа сонце па кога тогај ќе те огрее :toe:

Па да се убиеш заради една неуспешна врска ти е кукавички чин. Мислам, нема смисла такво нешто да направиш.

Колку и да те боли, колку и да си down, ако успееш да се издигнеш како Феникс над пепелот, сето тоа ќе те направи посилен, поотпорен на таква болка. Ќе зајачаш како човек во секоја смисла на зборот.

A бе ако ви избега љубовта, ја фатите со друг, ви рече дека не ве сака и ви дојде да се убиете...да земите сите да се утепате!!!!!!!!
Помалку будали ќе шетаат по земјата.

Никогаш не би се самоубила, тоа како прво. Како второ, никогаш не би се самоубила заради дечко. Колку и да боли, колку и да е тешко - секогаш има излез. А јас заради тоа што некоја љубов завршила, колку и да била голема, да се самоубијам, нема да се случи никогаш. Можеби духовно ќе го допрам дното, но не би посегнала по својот живот. Никогаш.

Мојот живот е најбитен.
Зар заслужува некој толку за јас да си го одземам животот?
Ми раскине некој и јас скршена од болка се самоубивам! За што? За некој идиот којшто воопшто не заслужува ни да помислам на него а камо ли да си го одземам животот.
Треба да научиме да се цениме, а љубовта е нешто без што не можеме. Но после секој дожд има сонце. После секоја несреќа има и некоја среќа. Штом таа љубов несреќно завршила треба да се верува дека можеби подобра љубов не чека нас.
Во животот ќе сретнеме многу луѓе, со многу луѓе ќе споделиме љубов, ќе помислиме дека без многу од тие луѓе животот не би можеле да си го замислиме, но сепак можеме ако знаеме да разграничиме за што вреди човек да се жртвува а за што не. Животот нема да е ист, но може и ќе е подобар.
Самоубиството е за кукавиците, за оние што смртта ја гледаат како бегство од проблемите. Така ништо не се решава.

Заради некој да си го одземам животот?
колко и да се силни чувствата кон таа личност и колко и да сум заљубен во неа,не верувам.. нема шанси да си го одземам животот. Како што кажа Кика мојот живот е најбитен.
Нема да биде ни 1 ни последна макар и да сум бил многу многу затрескан во неа.
За секој проблем постои решение,така и за овој :)

Ако некад се смаоубијам за девојка да земете да ме убиете.Да мезгазите со кола и 78 пати да ми се вратите у рикверц:pos2::pos2::pos2::pos2:
шала настран, никогаш не би есамоубил, а ПОГОТОВО З ДЕВОЈКА. tHERE ARE PLENTY FISH IN THE SEA!!!!!!

Дојде и тој неочекуван ден, крај на големата љубов за која се мислело дека ке трае forever...
И што потоа?
Единственото нешто што следи се две работи:заборавање и продолжување.
Ма какво самоубиство, тоа не смее ни да се помисли...

Самоубиството е момент на слабост, не е неспособност или кукавичлук.

да слабост е ама исто така и кукавичлук...не може да се справи со ситуацијата...не размислува доволно..па еднинствениот начин му е да се откаже од животот така да неговите проблеми се решени....тоа го прават само кукавиците кои не можат да си ги влечат сами конците на животот...

ako nekoj ve povredil ili ste doziveale bolna ljubov treba da ja ispravite glavata i da zacekorite so dignta glava napred. nikoj ne vredi da si go odzemete zivitot, a najmalku covek ili zena sto ve napustile. taka sto mislam deka zivotot e skapocen dar i sekoj treba da si go ceni i pocituva.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom