Padroni di Roma
Aquile
Може ли некој да ми каже каде приватно се прави детален преглед на тироидната жлезда, и која е цената?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Може ли некој да ми каже каде приватно се прави детален преглед на тироидната жлезда, и која е цената?
Zdravo drustvo! Stvarno treba da se formira drustvo za nas t.e za lica so problemi so stitna zlezda! Najmnogu me interesira listata na ishrana za ovie lica - koj znae moze da iskometira
Inaku jas imam Hasimotov sindrom i primam sekoj den eutirox 7 godini
Pozz
Имам хипотироизам со Хашимото уште од 6 години и секој ден сум на апче. Инаку се јадам и немам проблеми освен што на периоди имам несоница и некогаш ми паѓа многу косата, но тоа е кратко. Инаку на контрола сум идела и со неиспиено апче два три дена пред контрола, а резултатите ми биле во нормала.
Јас сум оперирана пред 8 год. и ми е извадена штитната жлезда, па затоа земам терапија еутирокс од 150мл. Ми ја проверија крвта и резултатите не се добри ТСХ ми е знижена а Т4 звишена. Па ме интересира дали некој знае да ми одговори, какви би биле последиците во најлош случај доколку контролата т.е. прегледот го одложам за 2 недели ?
здраво. Читаејки на интернет за некои мачнини што ги имам дознав за овие пробеми со тироидната жлезда. Ги имам овие симптоми
премореност
летаргичност
поспиеност (иако спијам по 8 до 10 часа
малку акни
ми се проретчи косата
недоволна концетрација
недостаток на фокус
притисок во вратот од позади
Дали сите овие работи се поврзани со проблеми со тироидната жлезда и ако се што треба прво да преземам .. Ги имам овие симптоми подолго време но не мислев дека е нешто овакво.
Ај малце информации. Препорачана е операција на целосно остранување на тироидната, дијагнозата е црвена(топла) жлезда, незнам тоа што значи. Дали е недоволно активна, или превише активна. Исто 3 мали израстоци по 2-3 милиметри се најдени. Кој е најдобар доктор у државава(било приватно или државно), како се живее без жлездата? Дали има услови тука за извршување на операцијата?