Споредба на мобилните оператори и нивните цени

• Креатор на темата Креатор на темата Dzish
  • Време на започнување Време на започнување
cel zivot sum bil na tmobile i sum se utepuval od plakanje golemi smetki (stavanje kredit) posto do pred 3 godini bev na prepaid

otkako se prebvaciv na postpaid mi se otvori dusha

momentalno imam relax family 1800 i imam vip smart 500 (od firma)

i ne znam sto da kazam

na tmobile tarifa mi e 6 den, na vip 6.4

ama na vip mozam da zboram so vip besplatno, a se povekje i povekje lugje zimaat vip.

Ama tmobile sekoja godina me gostevaat so po nekoe besno telefonce za evtini pari.

taka da so znam.

gore dole tuka mi se mene i dvete.

new

novo i od kosmofon za 200den pretplata imas 400min u cosmofon mreza da zbris i alo +1den za vospostavuvanje vazi i za pri-pejd i za post-pejd

inace i ja ,,cel zivot'' sum na t-mobile od 2001 lani u oktomvri zedov i na post-pejd br i sea raat sum imam i pri-pejd i post-pejd so post-pejd besplaten vikend so pri-pejd preku nedla i se oteppuvam od zborenje a uvek trosim okolu 500-600den mesecno :toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe:

aj so zboruvas ili informiraj se ili poseti online stranicata nivna pa kazi ajde cao inace u vip e 400den dva br so po 400kredit (mora dva da kupis)

Ај да те информирам :helou: Денес зедов 2 броја за 400 ден. а претходно го зедов бројот за 300 ден со 600 ден. кредит. Ај чао:smir:

IMG_1522.jpg

i za vip nesto da kazemo

toa 2den min ne e bs 2den tuku vaka e 2den min +3den za vospostavuvanje povik i najmalku 300den kredit naodpolnuvanje mesecno ajde caos

treba da zeam telefon ama neznam kakov ^^^^^ kazete nekoj i kazete kolku pari:smir:

Besplatni razgovori U MOJOT KRUG NA T-MOBILE aktiviraj na 140400

Vo post-dejd za 150den a vo pri-pejd za 200d

Воопшто не е интересна споредба, туку е многу површна. Ги анализирале само основните при-пејд понуди, и тоа кај T-Mobile и Vip тие промотивните што траат само неколку дена (а потоа нормално ако не надополниш кредит те префрлаат на поскапи тарифи). Не ги земале во предвид поволностите што ги има кај One (а веќе почнаа да им ги набројуваат и по коментарите).
Можеле да направат и малку подетална анализа, ама кој ќе се зафаќа...

Кај кого 1 денар е поевтин?

Т-мобиле деновиве одговори на понудата на Вип, направивме споредба да видиме кој оператор всушност нуди поевтина промоција за При-пејд корисниците кои се 63% од сите мобилни корисници во Македонија.
1 денар кон сите мрежи е понудата на Т-мобиле со 4 денари за остварување на повик, што значи првата минута е 5 денари, а секоја наредна минута е 1 денар, ако зборите 1:05 ќе ви одземе од сметка 6 денари. За да ја добиете оваа услуга потребно е да надополните 100 денари и да ја активирате услугата на бројот 1466 и оваа промоција ќе ви важи само 3 дена. Доколку надополните 150 или повеќе оваа промоција од 5 денари за првата минута ќе ви важи 7 дена.

Да видиме како е кај Вип оператор:
1 денар кон сите мрежи и бесплатно во мрежата на Вип гласи понудата на Вип оператор и кај нив е 3,5 денари за остварување на повик, што значи дека за првата минута (доколку вртите на други мрежи надвор од мрежата на Вип) ќе ви одземе од сметка 4,5 денари, но доколку вртите кон мрежата на Вип нема да ви одземе ништо од сметката (приближно 1/4 од мобилните корисници се на Вип). Оваа понуда важи во Вип 7 дена од последното надополнување, нема потреба од активирање на оваа понуда од 1 денар кон сите мрежи како што е тоа во Т-мобиле.

Да видиме како е кај Оне:
Оне немаат специјална понуда слична на Вип и Т-мобиле, тие имаат 7 минути за 7 денари кон Оне броеви и 7 денари за минута кон другите мрежи. Ако се подели 7 минути за 7 денари ќе се добие 1 денар минута, но дали си зборел 1 секунда или 100 секунди од твојата сметка ќе се одземат 7 денари.

Заклучок:
Вип во оваа споредба е победник на прво место со 4,5 денари за минута без активирање и 0 денари во мрежата на Вип,
на второ место е Т-мобиле со 5 денари минута со активирање кон сите мрежи и
на последно место е Оне со 7 денари за минута разговор.
http://www.telefoni.com.mk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom