Чуда

• Креатор на темата Креатор на темата G-ca Ljubov
  • Време на започнување Време на започнување
Во неделата разговарав со една жена христијанка која ми сподели едно нејзино лично искуство... сакав уште веднаш да го споделам со вас нејзиното искуство, но не стигнав до денес.
Жената до пред 16 години била атеиска. И тоа добра атеиска. Никој и ништо не можел да ја убеди во постоенјето на Бог. Тоа време за неколку години изгубила 4 бебиња во бременоста. Никако не можела да роди живо бебе.
Останала и по пети пат бремена, ама уште во првите месеци се јавиле компликации и постоело опасност да го загуби и тоа бебе. Во тоа време имала некоја христијанка пријателка која и зборувала за Бог и Христос, но оваа никако не можела да го прифати сето тоа.
Добила болки и било опасно дека ќе го загуби бебето. Отишла во болница и докторите и рекле дека постои опасност дека ќе го загуби бебето таа вечер.
Вечерта била целата исплашена и разочарана... Не сакала да го изгуби и 5 бебе. Тогаш се сетила на зборовите од пријателката, дека Бог е семоќен, дека е љубов, за Исус...
Само прошепотила "Боже ако те има ти можеш да направиш нешто да остане живо ова бебе"
И почувствувала нешто невобичаено, некоја топлина и срцето и се исполнило со сигурност.
Утре дента ја прегледале и и кажале дека го загубила бебето. Но, таа слушнала "некој" глас кој и рекол дека бебето ќе остане живо. Таа рекла дека е сигурна дека бебето е живо. докторите биле изненадени, и мислеле дека е само очајна. Ја прегледале повторно и рекле дека бебето е мртво. Но, таа пак го слушнала истиот глас кој велел дека тоа бебе ќе остане живо.
Докторите почнале да подготвуваат за да го отсранат бебето. Но, таа пак рекла "Не, јас ова бебе ќе го родам" и замолила уште еднаш да проверат дали е живо или мртво. Докторите и трет пат направиле испитување и биле изненадени, БЕБЕТО БИЛО ЖИВО! Сите биле изненадени како е можно тоа. Двапати со сигурност воспоставиле дека е мртво, а третиот пат било живо. Дури и немало ништо од тоа што претходно го загрозувало неговиот живот. АЛЕЛУЈА
И бебето се родило живо и здраво и тоа во 8 месец. Жената рече дека сега е голем дечко. И рече:"Тогаш мојот атеизам падна, сфатив дека сум била во заблуда - како може да не постои Бог"

Човечкото его и слепило се чуда над чудата, не Божјото постоење. Ха!

Човечкото его и слепило се чуда над чудата, не Божјото постоење. Ха!
Тотално си во право но ќе додадам и стравот тој е нај големо чудо.Го гледаш,ти пречи,ама страв ти е да го измениш.

http://www.tocka.com.mk/index6.php?ID=32369

javac na apoklipsata bil snimen vo egipet Овие денови се појави снимка која ги воодушевила сите оние кои мислат дека доаѓа крајот на светот, особено оние кои веруваат во библиската верзија за апокалипсата.

--- надополнето ---

voskresenie напиша:

javac na apoklipsata bil snimen vo egipet Овие денови се појави снимка која ги воодушевила сите оние кои мислат дека доаѓа крајот на светот, особено оние кои веруваат во библиската верзија за апокалипсата.
Во видео репортажата за Египет во еден сегмент се појавува таинствена појава која личи на еден од јавачите на апокалипсата. На снимката јасно се гледа одразот од јавачот и коњот. Тие имале зелен сјај што потсетува на духовите од филмот "Истерувачи на духови".

Оние кои не веруваат во овој феномен сметаат дека тоа е само одраз или оптичка илузија. Некои пак сметаат дека снимката е направена низ стакло, а некои скептици сметаат дека тоа зависи од аголот на камерата бидејќи кога се менува аголот на снимање, ја снемува појавата.

--- надополнето ---

voskresenie напиша:

--- надополнето ---

Во видео репортажата за Египет во еден сегмент се појавува таинствена појава која личи на еден од јавачите на апокалипсата. На снимката јасно се гледа одразот од јавачот и коњот. Тие имале зелен сјај што потсетува на духовите од филмот "Истерувачи на духови".

Оние кои не веруваат во овој феномен сметаат дека тоа е само одраз или оптичка илузија. Некои пак сметаат дека снимката е направена низ стакло, а некои скептици сметаат дека тоа зависи од аголот на камерата бидејќи кога се менува аголот на снимање, ја снемува појавата.
Тие особено ги истакнале трите точки на левата страна од сликата кои се движат заедно со јавачот, а тие се само рефлексија. Но, какво и да е објаснувањето за оваа чудна појава која била пренесена од американската тв куќа MSNBC, вие сами може да ја погледнете и да дадете свое мислење.

Извините за српскиот ама немам време да преведам !!!

Чудесан златан лик који се појавио у болесничкој постељи малог Немање.

Немањина мајка оставила је флашицу свете воде из цркве Св. Петке на Калемегдану на Немањин кревет, након подизања флашице, на кревету је остао урезан лик Св. Петке златном бојом. Након овог догађаја, мали Немања је пробудио после више месеци из коме.

Видео приказан у емисији Екслпозив (Exploziv) на Првој српског телевизији.

Абе за приказни вакви религиозни и јас ќе напишам, ќе основам една религија, ќе земам за пример некој старец шо живеел во вашарејца и дека цел живот пасел овци и зборувал со бога и работите си ги запишувал на тетратка и уствари ми ја остаил во наследство и ќе почнам со чудата: “Комшивката негова не веруваше во него , ама откако фати реума овој ја стегна за нога и се излечи. Госпо помогна тука“. и слични чуда остварени на луѓето кои ни ги видел ни ги слушнал некој. Јеа чудо...

Е сеа да преминиме на главната точка која се вика “ЧУДА“ .

За мене чудо е како работат компјутерите. Сите ги користиме и пишуваме за чуда пред 20 векови што “се случиле“ а ако има еден што ќе објасни како работи компјутерот јас сум авион.
Кога стискаш на тастатура, како ја преработува командата како сето го работи како изгледа сето, како изгледа еден медиа фајл запишан на хард дискот. Можат многу луѓе теоретски да го објаснат како што прочитале но никој не знае навистина што уствари е тоа.

За мене чудо е како работи струјата. Во старо време струја немале. И зборуваме за “Чуда“ што некогаш кога некој го фатило реумата се излечил и ете го ОП ЧУДО! А ова денес што ни се случува, мобилни телефони брзина на интернет, комуникација, електрична енергија па што уште незнам какви уреди немаме во денешницава, е тоа се нормални работи не се чуда. Чудо е ако трајанка од дрндаловци се излечила од реумата од ко се напила вода од селската чешма, пошо била света вода, а не е чудо како работат компјутерите, телефони на тач скрин и се и сешто.
Чудо е дека некоја жена родила 5-то дете одвај, (и покрај напредната медицина денеска што се случува и од магаре ќе направат човек) а не е чудо што луѓето отвораат хотели на месечина.

Дали во вашите религии, што ги нарекувате “ЧУДЕСИИ“ е запишано некаде “Човекот ќе стапни на месечина?“ Или само “Господ ја измисли месечината оти не планираше дека ќе измислите вие струја за сијалиците за поеќе да ви свети дома. И онака месечината е Low Light“

Стварно не можам да се изначудам на “чудава“.

Дел од нив:

Жената до пред 16 години била атеиска. И тоа добра атеиска. Никој и ништо не можел да ја убеди во постоенјето на Бог. Тоа време за неколку години изгубила 4 бебиња во бременоста. Никако не можела да роди живо бебе.
Останала и по пети пат бремена, ама уште во првите месеци се јавиле компликации и постоело опасност да го загуби и тоа бебе. Во тоа време имала некоја христијанка пријателка која и зборувала за Бог и Христос, но оваа никако не можела да го прифати сето тоа.

Бла бла бла бла бла

Утре дента ја прегледале и и кажале дека го загубила бебето. Но, таа слушнала "некој" глас кој и рекол дека бебето ќе остане живо. Таа рекла дека е сигурна дека бебето е живо. докторите биле изненадени, и мислеле дека е само очајна. Ја прегледале повторно и рекле дека бебето е мртво. Но, таа пак го слушнала истиот глас кој велел дека тоа бебе ќе остане живо.
Докторите почнале да подготвуваат за да го отсранат бебето. Но, таа пак рекла "Не, јас ова бебе ќе го родам" и замолила уште еднаш да проверат дали е живо или мртво. Докторите и трет пат направиле испитување и биле изненадени, БЕБЕТО БИЛО ЖИВО! Сите биле изненадени како е можно тоа. Двапати со сигурност воспоставиле дека е мртво, а третиот пат било живо. Дури и немало ништо од тоа што претходно го загрозувало неговиот живот. АЛЕЛУЈА

Ептен големо чудо...нема што.

„Чудо„ е настан кој по својата суштина е необичен, несекојдневен, туѓ на нашето емпириско/искуствено сознание.

Така, ако некој воскреснал, тоа навиСтина е чудо, оти таков настан не се случува секоја секунда. ако некој е моментално ислечен од неизлечива болест, како што тоа го чинеше Хрисост, и тој наста, тоа излекување е чудо, оти е јасно дека лекувањето дури и на најобична настинка, одзема повеќе денови.

Eптен големо чудо, Паца од Село Вашарејци се излечила од настинка. Чудо!!!!!

А овие, секако не се чуда туку се нормални работи растат на дрва:

www.mobikorner.com-mobiles-future-nokia-phones02.jpg

727-09.jpg

internet_1.jpg

Lamborghini-Gallardo_Nera_2007_800x600_wallpaper_01.jpg

Ако не се чуда овие, последните тогаш седете во средновековието, мислете дека сонцето се врти околу нас, јавајте некое бездомно магаре, движете се со 5 км на час и пробајте да стигните подалеку. Навечер користете свеќа и кандило, и четувајте со пријателите со писменца по бели гулабчиња.
Светско чудо...

Мајката на Gianna Jessen сакаше да ја абортира својата ќерка. Но девојчето се роди живо. Се што проживеа Gianna Jessen можете да го видете овде.

Eве јас да кажам за едно чудо што сум го чул.
Во ФАКОМ пред 2 год. мислам експлодираше некој плин и цела хала парчиња станала.
Сите прозори биле испокршени освен еден, под него била залепена слика од Исус од весник.
Веројатноста дека тоа е случајност е мала, е сега што е причината за тоа незнам баш.
Може да се претпоставува само.

Eве јас да кажам за едно чудо што сум го чул.
Во ФАКОМ пред 2 год. мислам експлодираше некој плин и цела хала парчиња станала.
Сите прозори биле испокршени освен еден, под него била залепена слика од Исус од весник.
Веројатноста дека тоа е случајност е мала, е сега што е причината за тоа незнам баш.
Може да се претпоставува само.
Па христијанството најстрого забранува да се прават слики на Исус. По таа логика прозорот со сликата на Исус од весник требало прв да се скрши.

Хмм, мора тоа да било дело на рогатиот...

Еден мој познаник еднаш завитка месен нарезок во весник во кој имаше слика од исус, и го заборави месниот нарезок на сонце. И замислете, не се расипа.

Чудо?

aj vrakaj se nazad na spanje., sinoka slabo neshto si spiel., ochite ti pomodrele:coffee:

aj vrakaj se nazad na spanje., sinoka slabo neshto si spiel., ochite ti pomodrele:coffee:
И добро, што да ти речам сега?

Дека сестра ти не ме остави да се наспијам сношти?

Седи мирен на газот, не се гибај, гледаш дека цело време јадеш по муцки...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom